Пятниця, 26.04.2024, 00:49
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 24 » «СТОЮ НА АСФАЛЬТІ, Я В ЛИЖІ ОБУТИЙ, ЧИ ЛИЖІ НЕ ЇДУТЬ, ЧИ Я...»



    «СТОЮ НА АСФАЛЬТІ, Я В ЛИЖІ ОБУТИЙ, ЧИ ЛИЖІ НЕ ЇДУТЬ, ЧИ Я...»
    15:58
    Шановні депутати!
    Всі Ви в свій час обіцяли захищати законні права і інтереси своїх виборців, та й закон цього вимагає.

    В зв’язку з цим, прохаю Вас скасувати рішення виконкому від 31.03.2008 року № 319 «Про встановлення тарифів ККП «Водоканал» на комунальні послуги з утримання будинків і споруд та при будинкових територій» як безпідставне і необґрунтоване.
    Свою думку щодо тарифів я висловлював в статті «Інша думка», надрукованій в «ЕК» від11.04.08р.
    Пишучи статтю, я не мав інформації про структуру тарифу. Аж ось 20.04.08р. до нас завітав працівник ККП «Водоканал» з договорами на надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і відповідними додатками до нього.
    В пункті 4 Рішення виконкому сказано: «Зобов’язати ККП «Водоканал» оприлюднити тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій через місцеві засоби масової інформації та провести широке обговорення з метою одержання зауважень і пропозицій від громадян». Так звані громадські слухання, проведені «по тривозі» без попередніх оголошень, я не вважаю таким обговоренням.
    Додаток №2 до договору заслуговує на те, щоб привести його повністю, бо він є перлиною «фаховості» економістів ККП «Водоканал». Одночасно його оприлюднення буде частковим виконанням пункту 4 Рішення виконкому. (Див. додаток №2)
    Кожній, навіть не надто грамотній людині, а не те, що, наприклад, працівникам КРВ, РВ УМВС, прокуратури, відділу архітектури, будівництва і житлово-комунального господарства РДА, повинно бути зрозуміло: якщо скласти всі послуги «до купи», то вони повинні дорівнювати розміру тарифу. От і ст. 21 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» чітко визначає, що виконавець зобов’язаний: «надавати в установленому законодавством порядку необхідну інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, їх вартість, загальну вартість місячного платежу..»
    В нашому ж випадку арифметика знову ніяк не сходиться.
    Ну, хоч діток із школи направляй до водоканалу, щоб шефство взяли.
    Справа в тім, що приведений Перелік є таким собі гібридом із переліку послуг і калькуляції. Із дев’яти пунктів до послуг відносяться шість. Решту потрібно викреслити і виключити з тарифу, бо то не є послуги. Підрахувавши, отримаємо той тариф, який є у нас зараз.
    Хто не зрозумів, поясню, що, наприклад, утримання виробничих майстерень - це не послуга, а стаття витрат, яка давно віднесена на вартість послуг.
    Точно так і «інші витрати», які сягають майже третини загальної суми, ніяк не являються послугою. Тим, хто «повівся» на обіцянки про кращу якість послуг по утриманню жилфонду, варто звернути увагу на те, що на поточний ремонт заплановано близько 12% загальної вартості. Решта ж грошей іде на «віртуальні послуги», або на якісь «інші витрати». Навіть за ті 15 грн., які пропонують вам сплачувати за обслуговування внутрішньобудинкової системи, ніхто нічого не зробить в разі, наприклад, пориву труби, яка відслужила свій термін і підлягає заміні. Це вже буде трактуватися водоканалом як ремонт, а не як обслуговування, задеклароване в переліку. А що таке «обслуговування» в розумінні авторів «переліку» послуг?
    Я розумію керівництво ККП «Водоканал», бо їхнє діло - дурити людей і кричати при цьому про свою «збитковість». Не кожен так зуміє: виключити реальні послуги (вивіз сміття та освітлення під’їздів) зі складу квартирної плати, а потім її підвищити більш ніж у два рази невідомо на що. Це специфічний талант. Але навіщо він нам? Тут вже виникає інше питання: «Куди дивилися члени виконкому, затверджуючи такий перелік послуг?». Що, і у них освітній рівень недостатній? Чи може тут щось інше?
    Тож повторюся. Шановні депутати всіх фракцій і партій, об’єднайтеся!
    Захистіть громадян, які мешкають в житловому фонді комунальної власності, від свавілля і шахрайства. Скасуйте на черговій сесії ради рішення виконкому від 31.03.2008 року № 319 «Про встановлення тарифів ККП «Водоканал» на комунальні послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» як безпідставне і необґрунтоване.
    У людей складається враження, що окрім депутатів І.Філоненка та Л.Пряхіної нікого це важливе для багатьох питання не цікавить.
    (В надрукованій в «ЕК» інформації про нові тарифи згадане рішення виконкому було від 26.04.08р. Може, то помилка газети?)
    Валерій Коробчинський
    РS: Прохаю даний лист вважати також зверненням до начальника КРВ в Кобеляцькому районі, до правоохоронних органів, а також до представника Полтавського обласного управління у справах захисту прав споживачів (оскільки перелік послуг віднесено законом до істотних умов договору).
    Мешканцям будинків комунальної власності радив би не кивати на «верховну» владу, а звертатися до своїх депутатів, представників тієї політичної сили, якій симпатизували чи на яку марно надіялися. І робіть висновки. На майбутнє.

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2588 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net