Пятниця, 19.04.2024, 12:09
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 24 » «Філін» над Вільховаткою



    «Філін» над Вільховаткою
    16:06
    Тільки-но в минулому номері «ЕК» вийшла стаття про перевірку депутатами райради мисливських угідь товариства «Динамо», що на острові Вільховатський, як автору статті в черговий раз довелося виїжджати в згадану місцевість. Цього разу висвітлити свою позицію в пресі забажали представники товариства «Філін», яке разом із динамівцями , утемеерівцями і «артемідівцями» господарює на острові.
    Під час візиту депутатів на Вільховатський конструктивного діалогу між двома сторонами, на жаль, не вийшло. Емоції взяли гору над здоровим глуздом і опоненти розійшлися, залишившись на своїх позиціях. Саме тому представники «Філіна», приватні підприємці Василь Бєляєв і Олег Сєров буквально наступного дня після візиту депутатів вирішили поспілкуватися з пресою.
    Для початку вони надали документи, котрі засвідчують легітимність їх перебування на острові. В них дійсно є договір про співпрацю із товариством «Динамо», засвідчений підписами і печатками. Згідно із цим документом сторони будуть співпрацювати у сфері ведення мисливського і рибальського господарства, спільно займатимуться відтворенням та раціональним використанням державного мисливського фонду. Свою діяльність вони проводитимуть в динамівських угіддях Потягайлівка і на острові Вільховатський. «Філін», згідно з договором, зобов’язується вкладати в розвиток і охорону угідь власні кошти, утримувати двох єгерів, забезпечити їх транспортом, побудувати 4 годівниці, 4 майданчики для підгодівлі тварин, завезти 15 тон різноманітних кормів, а також встановити аншлаги на межах динамівської території. Нібито нічого поганого і незаконного в цьому немає. Та є в договорі один пункт, про який з обуренням говорили депутати райради. Це – організація мисливсько-рибальських турів. В тому числі і для іноземців та осіб без громадянства. От саме цим і незадоволені районні депутати. Вони вважають, що на острові полюватимуть лише багаті іноземці, всю дичину там винищать, а для рядових мисливців – жителів району - ця розвага закінчиться назавжди.
    Василь Бєляєв на запитання про мисливські тури відреагував досить спокійно і задав зустрічне запитання: «А що в цьому поганого, тим більше, незаконного?» Це по-перше. А по-друге, для того, щоб все це стало реальністю, потрібно дуже багато зробити. Найголовніше те, що для платного полювання необхідна наявність дичини. А вона з’явиться у достатній кількості лише у випадку, коли тварин ніхто не тривожитиме, їх підгодовуватимуть і оберігатимуть від браконьєрів.  Саме цим, для початку, і планує займатися «Філін». Про те, що аншлаги на всіх в’їздах в угіддя «Динамо» встановлені, стало зрозуміло під час проїзду по трасі Кобеляки-Світлогірське. «Філінівці» зробили ще одну справу – вони перекопали екскаваторами і завалили сухими деревами всі браконьєрські дороги. Продемонстрували вони і наявність годівниць із кормом і спеціальні «ванни» в землі, зроблені для купання кабанів. В ці штучні водоймочки додаються спеціальні речовини, які вбивають паразитів, що живуть на шкірі тварин. Були показані і численні сліди кабанів, маленьких поросят, борсуків і єнотів. З цього можна зробити висновок, що живність на Вільховатському та Потягайлівці таки є. Розуміючи, що мають справу із дилетантом у мисливській справі, Бєляєв і Сєров продемонстрували автору статті документ, підписаний професіоналами.
    Як бачите, екологи теж підтверджують і наявність звіра в угіддях, і факт проробленої роботи. Нефахівця дійсно можна обдурити. Бозна, що то за сліди, і хто виготовляв ті годівниці. А вразило те, що ні на берегах, ні на воді ми не побачили жодної людини. А халабуди, в яких по кілька місяців жили ще рік тому дніпропетровські браконьєри, стоять пусткою, без жодних ознак життя. І дороги до них вже заростають травою!
    Щоправда, в Потягайлівці ми зустріли двох молодиків, котрі, судячи з усього, опинилися біля води зовсім не випадково. Вони назвались жителями Іванівки, а ціль своєї присутності пояснили досить розпливчасто: «Та ми тут дещо заберемо». Меткі хлопці одразу спробували домовитись: «а з ким нам переговорити, щоб рибалити тут». А у відповідь почули: «Домовлятись вже ні з ким. Зараз ми вас відпускаємо, але номер машини вже зафіксований, і надалі матимете неприємності». Перевірку Василь Бєляєв проводив на підставі того, що має посвідчення позаштатного працівника державної екологічної інспекції.
    Так, напевне, браконьєрам у Вільховатці, Потягайлівці, Світлогірському нині несолодко живеться. З одного боку держрибінспекція із адміністрацією «Нижньоворсклянського» дошкуляють. З іншого - свою охорону привезли бізнесмени-власники ТОВ «Зоря». Приїжджі охоронці на потужній техніці і певно, з хорошою зарплатою, працюють і вдень, і вночі. І для них немає ні кумів, ні зятів, ні місцевих авторитетів. А не так давно на воді ще й група «Центр» з’явилася.
    Вони теж безжально витягають та вилучають сітки, не дають спокою «електровудочникам». Додайте до цього ще й «Філін» з його єгерями. Тому й не дивно, що ні на березі, ні на воді ми нікого не побачили. Та там же під кожним кущем по охоронцю!
    Саме про це, до речі, говорив під час перевірки і депутат Василь Мірошниченко. Він вказав: «Конкуренція між мисливськими товариствами – це де в чому дуже добре. Всі за всіма слідкуватимуть і браконьєрствувати не дозволять».
    Прощаючись, керівник «Філіна» наголосив: «ми ні з ким, крім браконьєрів, конфліктувати не збираємось. І будуть в динамівських угіддях полювати і жителі Вільховатки, і депутати райради. Аби лише дичина була».

    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 891 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net