Пятниця, 29.03.2024, 09:28
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 24 » В режимі надзвичайної секретності



    В режимі надзвичайної секретності
    16:37
    Учні складають тести у спеціально визначених школах. Школярі нашого району проходили зовнішнє незалежне тестування у двох пунктах тестування – в Кобеляцькому навчально-виховному комплексі № 1 (НВК) та в Кобеляцькій загальноосвітній школі № 2. За словами Наталії Коваль, начальника районного відділу освіти, спочатку передбачалось зробити третій пункт у Світлогірській школі, але все ж вистачило двох кобеляцьких шкіл – в одній було задіяно 20 аудиторій, в іншій -19 для проведення зовнішнього тестування. Жодних ексцесів не було. Відділ освіти забезпечив централізоване підвезення учнів з сільських шкіл до пунктів тестування у Кобеляках. Кожна школа організовано везла своїх випускників автобусами у супроводі вчителя, медпрацівника та міліціонера.
    - Всім працівникам, які були задіяні для проведення зовнішнього незалежного оцінювання, велика подяка, - мовила Наталія Коваль.
    Як повідомив Яків Постольник, директор Кобеляцького НВК № 1, в даному пункті проходили тестування з української мови і літератури випускники Радянської, Орлицької, Світлогірської, Білицької, Луценківської, Шенгурівської та Кобеляцької № 2 середніх шкіл.
    Без запрошення і паспорта учневі не дозволено взяти участь у зовнішньому оцінюванні. Крім цього він повинен мати при собі капілярну чи гелеву ручку з чорнилом або пастою насиченого чорного кольору. Запрошення, котре видається у школах всім зареєстрованим учасникам тестування, засвідчує участь випускника у зовнішньому оцінюванні і є перепусткою до приміщення, де проводять тестування. Учень також повинен мати при собі паспорт  чи свідоцтво про народження.
    - Кожен випускник повинен був зареєструватися у єдиному пункту тестування, - повідомив Яків Постольник. – У навчально-виховному комплексі повинно було тестуватись 300 учнів, у загальноосвітній школі № 2 – трішки менше. На зовнішнє незалежне тестування не з'явилось 17 чоловік. 91 учень з нашої школи проходив тестування у школі № 2.
    Офіційно процес зовнішнього незалежного оцінювання розпочався о 8.30 зі шкільної наради, на якій відбулось жеребкування між учителями, в якій аудиторії кожен педагог буде присутній. На кожному пункті обов’язково повинні бути інструктори, чергові, медсестра, працівник міліції. У Кобеляцькому НВК за тестуванням наглядав і спостерігач з Нових Санжар – Олександр Миколаєнко.
    По аудиторіях були розклеєні спеціальні наліпки, в яких вказувались прізвища, імена, по-батькові випускників, номери парт, за якими вони тестуватимуться. О 10.15 учні зайшли в школу, о 10.30 відбулась ще одна нарада вчителів. Після чого відкрили аудиторію, в якій зберігались контейнери з пакетами (їх ще звечора привезли з Дніпропетровського центру оцінювання якості освіти). Діти отримали пакети із завданнями. Сам процес тестування тривав три години – з 11.15 по 14.15. Автор статті поцікавилась у директора НВК № 1, чи були присутні на зовнішньому тестуванні батьки випускників, адже вони мали на це право.
    - Ні, в аудиторіях батьків не було, - відповів Яків Григорович. – Особи, які супроводжують учнів, не можуть перебувати в приміщенні, де відбувається тестування. На подвір’ї, звісно, були батьки, які хвилювалися за своїх дітей. Але у школу вони не мали права зайти без сертифіката.
    Учнів до аудиторії запрошує інструктор, який вказує кожному місце в ній. Учневі заборонено мінятися місцем з іншим учасником зовнішнього оцінювання. Під час тестування його учасникам не можна їсти і виходити з аудиторії, спілкуватися з іншими його учасниками, заборонено користуватися будь-якими матеріалами чи посібниками, а також папером, олівцями, пейджерами, книжками, маркерами, плеєрами з навушниками, мобільними телефонами, будь-якими електронними та фотографічними засобами. За ходом тестування в аудиторії спостерігав інструктор - вчитель або викладач, який пройшов відповідне навчання для цієї роботи.
    Тести, які 22 квітня заповнювали випускники шкіл Кобеляцького району, відбули до пунктів перевірки. Перед цим тестові зошити та бланки відповідей були в присутності учнів упаковані в спеціальні сек’юр-паки, які виключали можливість несанкціонованого відкриття.
    Згідно з правилами проведення зовнішнього незалежного оцінювання роботи перевірятимуться не в тій області, в якій були заповнені. До речі, всього в Україні створено 28 пунктів перевірки тестових робіт, до роботи яких залучено понад 6,5 тисяч фахівців.
    Всі учнівські роботи будуть відскановані, після чого більша частина перевірки буде здійснена автоматично. Кожна відповідь на відкрите запитання буде перевірятися трьома компетентними спеціалістами.
    Для запобігання можливим зловживанням прізвища учасників тестування на бланках відповідей замінені на бар-коди. Отримані результати тестів будуть співставлені з прізвищами учасників безпосередньо перед виготовленням сертифікатів.
    Учасники тестування з української мови та літератури довідаються про свої результати не пізніше 30 травня 2008 року.
    Інформацією про результати тестування можуть скористатися лише його учасники, тобто випускники. Учень сам вирішує, повідомляти свою оцінку дирекції школи чи ні. У школі випускник отримує сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, у якому буде вказано його результат. За бажанням учня результат зовнішнього оцінювання може бути зараховано як бал державної підсумкової атестації (випускний екзамен з предмету), а також як результат вступного іспиту до вищих навчальних закладів.
    Автор статті поцікавилась у випускників кобеляцьких шкіл про їх враження про зовнішнє тестування. Олена Василенко, учениця 11 класу Кобеляцької ЗОШ № 2 відповіла: «Процес тестування досить цікавий. З пропусками було вже дуже строго. З предметів, що пропонувались для тестування, я вибрала українську мову і літературу та біологію. Крім питань з мови і літератури, яких було близько 60, треба було ще написати твір обсягом не менше 200 слів. Тему обираєш самостійно. Я писала про закінчення школи. Щось списати на тестуванні неможливо. Сиділи в шаховому порядку. Мобільні телефони відключали. Я сиділа за партою № 9, отримала зошит під таким номером. Прізвище й ім'я на зошиті не вказуються. На кожне запитання дається кілька варіантів відповідей. Особисто мені тести здавати легше, ніж екзамени. Якщо й не знаєш чогось, то можна вгадати, а білети на екзамен треба всі вчити.» Ще один випускник кобеляцького НВК № 1, який не побажав називатися, розказав таке: «Не знаю, яким міністрам у Києві нічого робити, що вони вигадали оце тестування. Це просто жах якийсь. Були собі екзамени, то й нехай би й зоставалось так. Мені не подобається те, що зовнішнє тестування треба проходити в іншій школі, адже у своїй рідній Альма-матер і стіни рідні. Я з предметів обрав математику й основи економіки, тому свого тестування ще чекаю».


    Марина СІДАШ

    Категорія: Новини України | Переглядів: 1261 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net