Середа, 24.04.2024, 23:03
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 24 » УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ І СОЦЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ БУДЕ НА ОКОЛИЦІ КОБЕЛЯК?



    УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ І СОЦЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ БУДЕ НА ОКОЛИЦІ КОБЕЛЯК?
    16:38
    22 квітня у залі засідань Кобеляцької районної адміністрації проведено постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, будівництва та управління майном. Питання, що розглядалось того дня, було одне-єдине, але досить вагоме і важливе для жителів району. Питання стосувалось придбання приміщення колишнього СТ «Будівельник» для Управління праці та соціального захисту населення Кобеляцької райдержадміністрації (УПСЗН). Дане приміщення (контора) знаходиться в Кобеляках по вулиці Полтавській, 32 і перебуває у приватній власності.
    Нагадаємо, що адмінприміщення Управління праці та соціального захисту населення побудовано в 1969 році, капітальний ремонт не проводився. Робоча площа приміщення займає 147 м.кв., на 33 штатних одиниць, яке не відповідає санітарно-гігієнічним нормам.
    - Вже неодноразово порушувалось питання про перехід Управління праці і соцзахисту населення до іншого приміщення, - говорить Анатолій Кісіль, начальник УПСЗН. – З 2005 року ми шукаємо підходящу будівлю, але поки що марно. Як варіант були приміщення Управління агропромислового розвитку і частина гуртожитку Кобеляцького аграрного ліцею.
    На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27 листопада 2006 року №351 Про реалізацію проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги», який реалізується відповідно Угоди про позику між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку, для впровадження єдиної технології прийому громадян, які звертаються за призначенням усіх видів соціальної допомоги відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 20 червня 2006 року №843 «Про затвердження Порядку використання у 2006 році коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації спільно з Міжнародним банком реконструкції» передбачено забезпечення управлінь праці та соціального захисту населення власними або орендованими приміщеннями на строк не менше ніж 10 років.
    План реалізації проекту передбачає три етапи, проведення ремонтних робіт в управлінні, технічне і офісне оснащення управління та навчання персоналу, заходи з інформування громадськості.
    Адмінприміщення УПСЗН не відповідає санітарно-гігієнічним нормам і вимогам Міжнародного банку реконструкції та розвитку, що не дозволяє здійснювати заходи з впровадження Проекту. В рамках Проекту за рахунок коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку в середньому кожне управління отримає 100 тисяч доларів США.
    Кобеляцькою райдержадміністрацією розглянуто пропозицію щодо надання в оренду нерухомого державного майна - нежитлового приміщення, частини гуртожитку Кобеляцького аграрного ліцею, загальною площею 730,6 кв.м., яка на даний час не використовується за призначенням, для розташування в ньому підрозділу управління праці та соціального захисту населення РДА.
    Спеціальною комісією Міністерства освіти і науки України з майнових питань розглянуто звернення та прийнято рішення (протокол № 17 від 11 липня 2007 року) надати згоду на передачу в оренду вищезазначеної площі гуртожитку терміном до трьох років, але для фінансування заходів Проекту обов'язковою умовою Міжнародного банку реконструкції та розвитку термін орендованого приміщення повинен бути не менше ніж 10 років.
    З метою впровадження єдиної технології прийому громадян, які звертаються за призначенням усіх видів допомог, а саме: надання якісних послуг отримувачам допомоги з максимальною зручністю та мінімальними затратами, створення атмосфери взаємоповаги між працівниками управління праці та соціального захисту населення і отримувачами допомоги, створення працівникам сприятливих умов для ефективної роботи Анатолій Кісіль звернувся до голови РДА з проханням посприяти у придбані приміщення колишнього СТ «Будівельник» загальною площею 822,9 м.кв. (адмінприміщення - 612м.кв., підвал під архів -210,9м.кв) для розташування в ньому підрозділу управління праці та соціального захисту населення РДА. Тим паче, що власник згоден продати це приміщення.
    В комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, будівництва та управління майном працює  дев'ять депутатів, але крім активістів Надії Карнаух, Володимира Чернявського, Петра Маника, Андрія Дубини, Володимира Лелеченко, того дня на засідання завітали й Олег Решетило, голова Кобеляцької РДА, і Микола Жук, заступник голови районної ради, Ніна Ясинська, голова фракції БЮТ у райраді та інші громадяни, зацікавлені у позитивному вирішенні даного питання. Питання це й справді важливе, адже стосується комфортного відвідування установи соцзахисту населення та зручних умов праці робочого персоналу УПСЗН. Адже, за словами Анатолія Кісіля, працівники управління соцзахисту населення соціально найнезахищеніші в районі. Певно, кожен житель нашого району хоча б один раз звертався в УПСЗН з того чи іншого питання. І всі знають, в якій тісноті приймають громадян району працівники управління. Часом, від нікуди дітись, люди стоять в черзі навіть на вулиці. Часто стоять надворі й під зимові морози. Тож просторе й обладнане приміщення для Управління праці й соцзахисту населення вкрай необхідне.
    - Зараз ми отримали 52 інвалідних візка. Розмістити їх ніде, тому залишили візки посеред коридору. Зайдіть подивіться, як в нас тепер тісно, - сказав на комісії начальник УПСЗН. – В одній кімнаті розміром 20м2 сидять 7 працівників. Хіба це нормальні умови праці? До того ж, в Управлінні у фойє повинен сидіти координатор, який підкаже громадянам, до кого з працівників звернутись з того чи іншого питання, які документи потрібно з собою мати, до якого кабінету пройти. Зараз можливості розмістити десь координатора, на жаль, немає.
    Петро Маник обурився тим фактом, що приміщення колишнього СТ «Будівельник» не купили раніше, ще на стадії оголошення його банкрутом. А так його купили інші й тепер перепродують значно дорожче.
    - Отож завжди ми так – починаємо думати, коли поїзд вже пішов, - мовив Микола Жук. Але давайте вже виходити з того, що є. Ми не повинні втратити приміщення колишнього агробуду. Вважаю, треба придбавати його, поки хтось інший не купив його.
    Вікторія Шкарбан, депутат Кобеляцької районної ради, яка очолює постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, будівництва та управління майном, зауважила, що раціональне зерно в усьому сказаному є, тож потрібно зробити перелік підприємств-банкрутів по району, щоб місцеві організації й установи могли скористатись приміщеннями.
    Трішки бентежив присутніх і той факт, що приміщення колишнього СТ "Будівельник" знаходиться  на досить відділеній відстані від центру міста. Але в центрі нічого підходящого для УПСЗН поки що немає, й найближчим часом навряд чи зявиться, тож доведеться жителям району звикати, що Управління соцзахисту "переїде" на околицю Кобеляк. Звісно, "переїде", якщо все узгодиться з керівництвом приміщення, що продається.
    Того дня був присутній і представник ТОВ "УКРБУД-центр" Валентин Романенко. У власності даного товариства наразі й знаходиться приміщення колишнього агробуду. Валентин Васильович запропонував ціну у сумі близько 800 тисяч гривень. Депутати вирішили, що ціна зависока і запропонували знизити її до 600 тисяч.
    - Такі питання я сам не вирішую, - мовив Валентин Романенко. – Тож якщо ви вирішите таки купувати дане приміщення, суму я узгоджу зі співвласниками. Крім того, термін погашення всієї суми повинен становити від двох до п’яти місяців. Приміщення можна й взяти в оренду. Приблизна сплата щомісяця становитиме 15 гривень за 1м2.
    Депутати підрахували, що за рік доведеться сплачувати до 200 тисяч гривень орендної плати, що не дуже вигідно. Тому питання щодо купівлі приміщення залишається відкритим. Протягом тижня питання за остаточну ціну повинно вирішитись.
    Між іншим, керівництво ТОВ "УКРБУД-центр" у разі заключення договору купівлі-продажу піде назустріч, й вже після надходження першого траншу грошей дозволить Управлінню праці й соцзахисту населення розміщуватись у приміщенні й розпочинати робити ремонт.


    Марина СІДАШ

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1196 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net