Пятниця, 26.04.2024, 14:53
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 30 » Кобеляцькі угіддя – місцевим мисливцям



    Кобеляцькі угіддя – місцевим мисливцям
    14:57
    З дня проголошення незалежності України в нашій державі проходять зміни, які пов’язані з реформуванням усіх сторін нашого життя. Реформуються підприємства, установи, організації і навіть політична система. І це закономірно.
    Українське товариство мисливців та рибалок було утворене майже 83 роки тому. Ця організація передбачала надзвичайну централізацію, підпорядкованість всіх обласних та районних мисливсько-рибальських товариств, що призвело всі первинні осередки майже до банкрутства.
    В Кобеляцькому районі так сталося, що мисливські угіддя незаконними рішеннями керівників Полтавської обласної державної адміністрації, обласної Ради народних депутатів та облради УТМР було розпорошено. Хоча є ряд рішень районної ради народних депутатів та клопотань Всеукраїнської Ради УТМР про створення в межах адміністративного поділу єдиного мисливсько-рибальського господарства.
    Так, наприклад:
    1. Мисливсько-рибальське господарство «Тахтаївське» загальною площею 32 тисячі га віддано колективу із Комсомольська. Це угіддя від Кременчуцького району понад Дніпром та Ворсклою до самого села Перегонівка.
    2. Розпорядженням голови Полтавської обласної адміністрації від 13 травня 1996 року №243 острів Вишняки площею 1405 га передано асоціації «Славутич» із Кременчука. На Вишняках знаходиться мисливсько-рибальська база Кобеляцької райради УТМР після капітального ремонту, в який вкладено понад 900 млн. купонів. А це все затрати з товариства району.
    Як результат нікудишнього господарювання майже всі звірі знищені за даний проміжок часу. Між тим, є домовленість Кобеляцької райдержадміністрації про закріплення мисливських угідь за Асоціацією «Славутич» від 14.06.1996 року №477.
    Мисливські угіддя загальною площею 17 тисяч га були передані Дніпродзержинській міжрайраді УТМР. Населені пункти Радянське, Орлик, водосховище та острови на ньому є вотчиною заїжджих мисливців.
    В кобеляцькому районі понад дві тисячі мисливців та рибалок, які бажають бути господарями в своїх угіддях, які б кишіли звіриною та диким пернатими. Така можливість з’явилася з моменту прийняття Закону України «про мисливське господарство та полювання» від 22 лютого 2000 року за №1478-ІІІ. Відповідно до цього закону такі мисливські незалежні господарства можна утворити в кожному районі: незалежні, самостійні, які б не були підпорядковані ніяким чиновникам в області чи Києві. І, слід сказати, що таких господарств на території України дуже багато.
    Ініціативна група з Кобеляцького району пропонує створити Кобеляцьку районну організацію мисливців та рибалок, яка була б самостійною, незалежною, не підпорядкованою нікому, крім Закону. Це дасть можливість вирішувати всі питання разом із районною радою. Всі внески будуть направлені на розвиток мисливського господарства.
    На Ваш розсуд та для подальшого обговорення, для доопрацювання пропонується статут Кобеляцької районної Організації мисливців та рибалок.
    Це не примхи, а вимога часу.
    В разі створення такої Кобеляцької мисливсько-рибальської організації кожен мисливець та рибалка району буде відповідальним у формуванні керівництва організації, у визначенні напрямків діяльності і завжди може вийти на мисливську стежку спортивного полювання та рибальства.
    Необхідно також відзначити, що наш мисливець та рибалка є поборником розвитку культурного, любительського спортивного полювання та рибальства, а також охоронцем відтворення, збереження, раціонального використання тваринного світу та захисту спільних інтересів.
    Одне із важливих питань мисливського господарства: користуватися мисливськими рушницями, добувати дичину може той, хто має право на спортивне полювання та рибну ловлю, підтверджене необхідними документами.
    Рішення за Вами, шановні мисливці та рибалки Кобеляцького району.

    Віктор ШАРИЙ
    помічник депутата Кобеляцької райради
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1329 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net