Четвер, 25.04.2024, 23:50
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 30 » Квадратний метр чи Людина. Хто смітить?



    Квадратний метр чи Людина. Хто смітить?
    15:09
    В минулому номері Ехо надрукована інформація про перевірку Полтавським територіальним відділенням Антимонопольного комітету України розміру і правильності встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Оскільки згадувалося в статті і моє прізвище, прохаю редакцію надрукувати мою думку з цього приводу. Я не знаю, яке буде прийняте рішення головою територіального відділення АМК В.Оніщенко, але твердження редакції про те, що є незрозумілим існування двох різних тарифів «.. на її (тобто мою), та частини її виборців думку» не зовсім вірне.
    Чинним законодавством чітко визначено, що плата за всі види послуг сплачується балансоутримувачу будинків, тобто КП «Водоканал», а він потім розраховується з іншими надавачами послуг. Наприклад, в нашому випадку, з КП «Міська сервісна служба» за вивезення сміття.
    Щоб це зрозуміти, не потрібно збирати консиліум із юристів і економістів.
    Правда пан Ю.Тагадюк на громадський слуханнях дорікав, що закони не досконалі.
    Якщо ж вони дійсно не досконалі, то спочатку потрібно їх удосконалити, надати пропозиції законодавцю і діждатися внесення відповідних змін, а не діяти на свій розсуд всупереч існуючого закону.
    Я вважаю, що фахівці, які готували проекти законів і приймали їх, мають значно вищий рівень знань, у відповідній сфері, від працівників КП «Водоканал».
    Правда, міський голова використовуючи свій фаховий рівень отриманий в «академіях» може заперечити тим, що життя випереджає закон. От тільки це «випередження» в Кобеляках чомусь завжди з присмаком шахрайства і введення людей в оману.
    Взяти, наприклад, згадану вище статтю. В ній стверджується, що громадянам вигідніше сплачувати по 1 гр.60 коп. за 1 метр кубічний в місяць, а ніж по 2 грн.04 коп.
    На перший погляд начебто дешевше і, як стверджує міський голова, вигідніше. Але, наскільки мені відомо, сплачувати потрібно по 1 грн.60 коп. не за 1 метр кубічний, як пише кореспондент, а з людини, а це не одне і те саме. Тобто, якщо в квартирі мешкає наприклад 2 чоловіка, то сплачувати потрібно вже не 1 грн. 60 коп., а 3 грн. 20 коп., а якщо 4 мешканці, то 6 грн.40 коп., замість 2 грн.04 коп. Сама ж цифра 2 грн. 04 коп. взята невідомо звідкіля, може зі стелі.
    В «скорегованому» договорі, який мені довелося бачити і який більшість Кобелячан підписали не читаючи, значиться, що новий розмір квартирної плати становить 0.25 грн. за 1 метр квадратний, а значить відмінусовано у них з квартирної плати 0,05 грн. з метра квадратного, що і складає вартість вивезення сміття. Отже, якщо в квартирі мешкає 1 чоловік, то йому поки що вигідніше пристати на умову міськради, а якщо більше, то «арифметика міськради» виходить не на користь споживача. Якщо ж обрахунки зроблені за 1 куб.м. сміття ( як приведено в газеті) , то можна піддіти сумніву об’єм сміття, бо щоб зібрати бабусі 1 метр кубічний картопляних очистків необхідно перечистити не один самоскид картоплі. Звідки пенсіонеру взяти такі гроші, та й чи з’їсть хто стільки. Правда за 1 м. куб. можна рахувати й порожній ящик з під телевізора, так телевізори ж не щодня купують. Мабуть законодавець всі ці нюанси враховував і прийшов до висновку: робити розрахунок тарифу з метра квадратного житлової площі. Ще раз повторюся, думок тут може бути безліч, і всі вони мають право на існування. Можна плату нараховувати з людини, як пропонує міський голова, стверджуючи, що нарахування з квадратного метра не відображає обсягу сміття, але ж з іншого боку і люди різні. Один веде активний спосіб життя, багато їсть і багато випиває, а інший ледь жевріє і рахує кожну копійку. Окрім того, є люди яким від роду місяць чи рік. Люди з приватного сектору, теоретично, також повинні смітити більше від тих, що мешкають у квартирах. Так от, щоб не вести нікому не потрібні дебати з цього приводу, «переливаючи з пустого в порожнє», потрібно діяти так, як передбачено законом. Тобто нарахування за послуги з вивезення твердих побутових відходів для мешканців багатоквартирних будинків робити з розрахунку на 1 метр квадратний загальної житлової площі.
    Це щодо сміття.
    А щодо тарифів взагалі, то я згодна з думкою висловленою В.Коробчинським в статті «Інша думка».
    При такому рівні і якості надання послуг немає ніяких підстав для підвищення тарифу.
    Мені, правда, не зрозуміла позиція депутатів міськради від БЮТ, які це сприймають без всяких коментарів і спротиву. Невже безпідставне підняття тарифу входить до програми дій уряду, який очолює їх партійний лідер? Так начебто ні.
    Присутній на слуханнях міський голова м.Хорол відкрито критикував міністра ЖКГ з команди Ю.Тимошенко і стверджував, що окрім екс - міністра О.Попова ніхто не в змозі вирішити комунальні проблеми.
    Не зрозуміла мені й позиція депутатів від КПУ, які начебто на «генному рівні» повинні протестувати проти підняття тарифу, а не лише розповідати на мітингах про «нелюдське обличчя світового імперіалізму».
    Соціалісти теж повинні б стати на захист незахищених громадян, а не «роздавати наряди» тим хто критикує міську владу, рекомендуючи їм щось на зразок того , що говорить опонентам міський голова : «..не згоден - критикуй, критикуєш - пропонуй, пропонуєш – роби ».
    На місці критиків, я б йому відповіла: «робитимемо, якщо на вашому стільці сидіти будемо, а поки що громада довірила робити це Вам за пристойну платню, яку виділяє з своєї кишені, як платник податків».
    Погано що більшість кобелячан цього не усвідомлює, думаючи, що міська рада божим духом утримується.

    РS: Те, що акція з підняття тарифу направлена на дискредитацію уряду є на мій погляд очевидним фактом, бо ця «хвиля» пішла по всій країні. Та й «задіяні» на слуханнях особи, як і їх висловлювання, лишнє цьому свідчення. Окрім того відомо, що уряд планує ввести єдині тарифи, позбавивши органи місцевого самоврядування права встановлювати їх на свій розсуд. От і поспішають пан Ю. Тагадюк з членами виконкому.

    Депутат міськради
    Людмила Пряхіна


    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1146 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net