Пятниця, 29.03.2024, 16:57
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Квітень » 30 » Як розігнутися після... городу



    Як розігнутися після... городу
    15:12
    Після зимового “простою” наш організм не готовий до надмірного навантаження. А тут у розпалі весняно-польові роботи. Й інколи, нагнувшись над грядкою, неможливо розігнутися, а піднявши щось важке, відчуваєш якийсь хрускіт у спині. Що робити і до кого звертатися?
    Проблеми зі спиною найчастіше турбують навесні, коли на городі змушені приймати статичну позу. У цілому більше половини хворих звертаються до невропатолога зі скаргами на болі у спині. Наприклад, таке захворювання, як люмбаго, характеризується різкими, раптовими болями у попереку. Причини виникнення можуть бути різними. Для цього не обов’язково підіймати щось важке, як думає більшість. Достатньо посидіти у гарячій ванні, а вийшовши з води, зробити необережний рух — і розпарені м’язи затискують нервові корінці.
    Якщо причина у м’язах — це найлегший варіант. Такі болі проходять досить швидко і часто не вимагають додаткового втручання. Достатньо відлежатись, прикласти до хворого місця сухе тепло (але ні в якому разі не електричну або водяну грілку), нанести мазь для розігріву, яка дає місцевий ефект («Диклофенак», «Моваліс», «Фастум-гель»), випити знеболюючі таблетки (той же «Сіган» — дешеві ліки, які знімають як головні, так і спинні болі).
    Набагато гірше, коли біль спричинений дисковою грижею. У цьому випадку слід якнайшвидше звернутися до лікаря, зробити рентген. Категорично забороняється вправляти диски у мануального терапевта. До речі, справжній фахівець і не візьметься за це без ознайомлення зі знімком, адже будь-яке втручання може дати ускладнення.
    Часто біль у спині, зокрема у попереку, спричиняє остеохондроз. Це дегенеративний процес, який стає хворобою, лише коли з’являється біль. Остеохондроз у наш час виникає майже в усіх, його теж легко побачити на рентгенівському знімку.
    Якщо остеохондроз час від часу загострюється, періодично турбує, треба пройти курс лікування. Можна амбулаторно, а можна — і в стаціонарі. Перш за все, щоб зняти больовий синдром, призначають ін’єкції, таблетки, деякі фізичні процедури.
    Якщо у вас є остеохондроз, який періодично турбує, бажано для запобігання загострень носити пояс-корсет, що підтримує хребет в одному положенні. Дуже добре з метою профілактики будь-яких захворювань хребта плавати, час від часу проходити масаж, ЛФК. Навіть у період ремісії не радимо приймати гарячу ванну — лише душ або якщо ванну, то негарячу. А от сауну (теж лише у період затихання хвороби) відвідувати можна.
    Для здоров’я хребта бажано їсти більше овочів та фруктів і обов’язково слідкувати за вагою. Зайві кілограми дають значне навантаження не лише на серце та судини, але й на хребет. Часто, схуднувши, пацієнти позбувалися проблем зі спиною та суглобами.
    Народні методи лікування радикуліту
    Біль у попереку при радикуліті достатньо сильний. Часто полегшити його допомагають дуже прості й доступні засоби, наприклад петрушка.
    З вечора промийте зелень і корінь петрушки та пропустіть її через м’ясорубку, щоб за об’ємом маса займала одну повну склянку. Залийте петрушку двома склянками окропу в емальованому посуді, накрийте рушником і поставте настоюватись до ранку. Вранці процідіть через марлю, відіжміть залишки, додайте в настій сік лимону. Пийте по третині склянки на день у два прийоми. Два дні п’єте настій, три дні робите перерву. Приймайте настій, поки біль не зникне.
    Заспокоїти біль при радикуліті можна і за допомогою звичайного капустяного листя. Зніміть з качана верхній зелений лист, вимийте його, виріжте товсті виступаючі жилки, розплющіть і опустіть на декілька секунд у воду, температура якої має бути близько 60 °С. Вийміть лист із води й знову занурте, повторіть так 3-4 рази. Потім висушіть його за допомогою рушника і накладіть на болюче місце, прикривши зверху марлею і теплим шарфом. Коли листок потемніє, замініть його іншим. Процедуру повторюйте, поки біль не стихне.
    Не можна руками масажувати ділянку болю: це хоч і дасть короткочасне полегшення, але посилить наслідки.

    Підказала Єва НЕВГАМОВНА
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 864 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net