Середа, 01.05.2024, 15:23
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Серпень » 8 » Понад 1000 скутеристів зареєстрували на Кобеляччині



    Понад 1000 скутеристів зареєстрували на Кобеляччині
    10:33
    В понеділок 28 липня пополудні біля приміщення Кобеляцької міської ради спостерігалось незвичне явище. Побіля тротуару протягом 30 метрів вулиці Леніна стояли майже 100 скутерів різних кольорів і марок. Більшість їх власників, спішившись, одразу прямували в залу засідань міськради. І лише п’ятеро чоловік, досмалюючи цигарки, обговорювали майбутнє дійство. «Придумали ж – говорить Юрій Голтвняський. – нашо той скутер реєструвати. У правилах такого немає».
    - Нічого, послухаємо, подумаємо, а там рішатимемо, як далі їздити», - підтримує розмову Володимир Крайник, викладач аграрного ліцею.
    Аж ось на власному авто до будівлі під’їжджає державтоінспектор Кобеляцького ВДАІ Андрій Федоренко. «Заходимо, будемо починати», - говорить міліціонер. Чоловіки слухняно викидають недопалки і слідом за ним піднімаються на другий поверх міськради.
    В залі 117 чоловік. Сидячих місць вистачило не всім, і дехто спостерігає за всім, що відбувається, через відчинені двері.
    «Сьогодні ми продовжуємо справу, розпочату ще в травні. Тоді ми пообіцяли, що наведемо лад в питаннях реєстрації скутерів. Облікові картки для вас уже виготовлені, зараз ми їх вручимо і я відповім на ваші запитання», - розпочинає Андрій Федоренко.
    Після півгодинної лекції з правил дорожнього руху він ще майже годину відповідає на запитання. Особливою активністю відзначається колишній депутат міськради Григорій Гнєзділов. «По якому праву ви скутери забираєте? Де в правилах про це сказано?» – прискіпується він до «даішника». Його підтримують жінки, яких в залі третина. «Мотоциклістів не трогаєте. А коли будуть для нас на дорогах спеціальні полоси для їзди?» – додають вони і своїх запитань.
    Андрій Федоренко терпляче відповідає на всі запитання. Він пояснює, що у всіх 28 органах місцевого самоврядування, які діють на Кобеляччині, на сесіях прийняті відповідні рішення про обов’язкову реєстрацію скутеристів та про зобов’язання їх під час руху одягати мотошоломи.
    За його словами, ці рішення цілком законні і відповідають вимогам Правил дорожнього руху та Закону України «Про дорожній рух». І після цього співробітники ДАІ почали зупиняти всіх водіїв скутерів, які рухаються без мотошоломів, і складати щодо них адмінпротоколи.
    Після півторагодинної розмови починається видача карток скутеристів. Цю процедуру проводить Марина Коваленко, спеціаліст міськради. В картці обліку записані прізвище, ім’я, по-батькові водія скутера (або кількох водіїв) та номер рами транспортного засобу. На документі стоїть печатка міськради. Якщо у власника скутера немає водійського посвідчення, то він повинен ще й скласти міні-іспит у ДАІ. Після цього на документі ставлять свою печатку ще й «даішники».
    Люди швиденько розібрали всі 75 посвідчень, виданих того дня, і почали роз’їжджатись по домівках, жваво обговорюючи міліцейське нововведення. Дехто сердито бурчить: «Самодєятєльность. Не буду я в шоломі їздити. Незаконно це». Жінки скаржаться на те, що доведеться псувати зачіску.
    В цей час до міськради підходять начальник ВДАІ Володимир Голтвянський та його заступник Василь Кіптілий. Голтвянський попереджає скутеристів: «Щоб завтра всі були в шоломах». І раптом змінює тон: «Вася, пиши, дивись, що виробляє». Василь Кіптілий зупиняє потужний скутер «Вайпер», на якому вмостилась ціла сім’я. За кермом Сергій Дорош.
    «Сірьога, куди ти ще й дитину на скутер вмостив? А де твій шолом? А де твій номер? Скільки «кубиків» у мопеді?» - закидають запитаннями водія.
    - 100 «кубиків», - відповідає той.
    - Так у тебе ж мотоцикл! Де реєстрація у МРЕВ?
    В кінці-кінців порушника попереджають останнім китайським попередженням. Жінка й дитина встають зі скутера і далі йдуть пішки. Хоча немає сумнівів, що за рогом вулиці вони знову сядуть на мотоцикл.
    Лише за перший тиждень реєстрації в Кобеляках стали на облік 200 скутеристів, у Біликах – 300. А по району кількість зареєстрованих скутеристів вже перевалила за тисячу. Великим попитом в магазинах почали користуватися і мотошоломи, вартість яких становить від 100 до 200 гривень.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1457 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net