Середа, 01.05.2024, 15:42
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Серпень » 15 » Безпека праці – справа кожного



    Безпека праці – справа кожного
    10:22
    Нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання були і залишаються величезною людською трагедією, є причиною значних економічних втрат і призводять до тяжких соціальних наслідків.
    Суб’єктивні причини переважної більшості нещасних випадків та аварій на виробництві в основному пов’язані з такими двома напрямками:
    - працівник не знає чи погано володіє знаннями з охорони праці;
    - працівник знає, однак з тих чи інших причин не виконує відповідних вимог з охорони праці.
    Але в будь якому випадку стан організації роботи служби охорони праці та забезпечення роботодавцем безпечних умов праці має суттєвий вплив на зменшення травмонебезпечності виробництва.
    Перехід України до ринкової економіки, зміни систем управління висвітлив як позитивні так і негативні моменти пов’язані з станом умов та безпеки праці. Щоденно в Україні на виробництві травмується у середньому 100-120 чоловік, з них 18 стають інвалідами, а 4-5 чоловік гинуть.
    В умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, працює понад 3, 3 млн. чол., експлуатується понад 811 тис. машин, механізмів, устаткування, які не відповідають вимогам нормативно-правових актів з охорони праці, майже 28, 4 тис. будівель і споруд знаходяться в незадовільному технічному стані. Вказані фактори беззаперечно є причинами, які впливають на виникнення нещасних випадків та професійних захворювань.
    2008 рік для підприємств Кобеляцького району розпочався не досить вдало з точки зору виробничого травматизму, так тільки в січні місяці було допущено 3 нещасних випадки пов’язаних з виробництвом (2 – на підприємствах агропромислового комплексу та 1 – в переробній промисловості), на щастя вказані нещасні випадки закінчились без тяжких наслідків для потерпілих.
    І все було б гаразд, якби не подія, що сталась в Кобеляках 18 червня 2008 року, яка буквально сколихнула все місто, це груповий нещасний випадок із смертельним наслідком, який трапився під час виконання ремонтних робіт з працівниками Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал», внаслідок якого дві людини загинули та один працівник з отриманою травмою в тяжкому стані потрапив до лікарні.
    Звичайно за результатами розслідування, будуть встановлені винні особи та причини нещасного випадку, але життя загиблих осіб та втрачене здоров’я потерпілого вже не повернути.
    З метою профілактики та запобігання нещасним випадкам на виробництві Кобеляцьким відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві проводиться відповідна робота, а саме: 08. 02. 2008 року прийнято участь у засіданні Ради з питань безпечної життєдіяльності населення при Кобеляцькій райдержадміністрації, на яке були запрошені всі керівники підприємств де стались нещасні випадки, та прийнято рішення про проведення спільних перевірок підприємств району щодо дотримання законодавства про охорону праці, на яких в 2008 році стались нещасні випадки.
    Згідно розробленого графіку спільних перевірок проведено перевірки на 4 підприємствах із залученням представників відділення Фонду, управління праці та соціального захисту населення, управління агропромислового розвитку, Кобеляцької районної санітарно епідеміологічної станції, інспекції Держгірпромнагляду в Полтавській області, за результатами проведених перевірок виявлено 96 порушень законодавства про охорону праці.
    В травні місяці відділенням проведено спільні перевірки з прокуратурою Кобеляцького району на 2 підприємствах по питанню дотримання вимог ст. 19 Закону України «Про охорону праці», а саме дотримання вимог законодавства, щодо обсягів фінансування заходів з охорони праці, за результатами проведених перевірок виявлено 23 порушення законодавства.
    Загалом за 6 місяців 2008 року відділенням Фонду обстежено 48 підприємств в ході яких виявлено 878 порушень законодавства з охорони праці, заборонена експлуатація 1 дільниці та 10 робочих місць.
    Як свідчать наведені результати перевірок, стан охорони праці на підприємствах Кобеляцького району залишається досить далеким від ідеального.
    Слід також відзначити і позитивні моменти в роботі деяких підприємств району, не дивлячись на досить високий рівень травматизму серед підприємств агропромислового комплексу, функціонує і ефективно діє служба охорони праці в сільськогосподарському багатофункціональному кооперативі «Радянський», с. Радянське. Маючи високий рівень травматизму у 2007 році та 1 випадок в січні 2008 року в цьому підприємстві жоден нещасний випадок не приховується, керівник підприємства Андрієнко Микола Іванович вимагає від служби охорони праці проводити об’єктивно розслідування всіх нещасних випадків, якої б тяжкості вони не були, з відповідними висновками і з притягненням до відповідальності винних осіб. Як наслідок в цьому підприємстві немає жодного потерпілого, який би отримав групу інвалідності та відсотки втрати професійної працездатності. Служба охорони праці цього підприємства завжди співпрацює з відділенням Фонду по питаннях створення безпечних та нешкідливих умов праці.
    Під час проведення обстеження СБК «Радянський» в ході комісійної перевірки, яка проводилась в березні поточного року, встановлено, що в даному підприємстві діє обладнаний відповідним чином кабінет з охорони праці, проводиться навчання та перевірка знань з охорони праці серед працівників, працівники забезпечуються спеціальним одягом, спеціальним взуттям, засобами індивідуального захисту, відповідними нормативними документами та інструкціями з охорони праці.
    Досвід та рівень роботи служби охорони праці СБК «Радянський» наводиться як приклад при проведенні перевірок на інших підприємствах і хотілося б сподіватись і вірити в те, що кількість таких підприємств з кожним роком буде збільшуватись, а керівники підприємств будуть дбати про здоров’я та життя своїх підлеглих.

    Страховий експерт А. Ф. Білогуб
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 787 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net