Середа, 01.05.2024, 18:50
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 3
    Гостей: 3
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Серпень » 26 » Конкурс китайської кухні



    Конкурс китайської кухні
    09:58
    «Китайські страви в своїй основі смачні», - сказав Цюй Юнцян, член комісії Міжнародного конкурсу ТВ НДТ китайської кухні, який раніше був національним шеф-поваром. Пан Цюй розповів «The Epoch Times» 1 липня 2008 року, що це змагання допоможе світу дізнатися більше про особливості китайських блюд і гідно оцінити китайську кулінарну культуру.

    Узявши за приклад страву «філе риби під соусом», пан Цюй пояснив, що для приготування цього простого блюда потрібне нарізування, перевертання в казанку з опуклим днищем і контроль за температурою масла. «Багато людей додають соус в рибне філе, через що воно стає менш смачним, ніж якби соус просяк філе під час завершальної фази приготування», - говорить пан Цюй.

    Згідно з правилами на вебсайті Міжнародного конкурсу китайської кухні, змагання розділене на п'ять категорій, пов'язаних з разним географічним розсташуванням: Сичуань, Шаньдун, Гуандун, Хуаян та північно-східна група. Комісія визначає три блюда, що представляють кожну групу, і кожен кандидат включає ще по два блюда на свій розсуд.

    Критерії оцінок включають: смак - 30 балів, якість - 30 балів, зовнішній вигляд і поживність - кожен по 20 балів, становлячи загалом 100 балів. Кожна категорія включає переможця, учасника, що зайняв друге місце, і учасника, що зайняв третє місце. Винагорода для переможця - 10000 доларів, для учасника, що зайняв друге місце - 3000 доларів і третє місце - 1000 доларів.

    «Чистий і справжній смак з характерним визначальним смаком - найважливіші критерії. Кандидати не повинні затрачати дуже багато часу на оформлення блюда, хоча естетичний вигляд, колір, форма і смак - також є чинниками, які вплинуть на оцінку. Ми нагадуємо кандидатам звертати увагу не лише на основну страву, але також і на додаткові - вони також будуть оцінені членами комісії і стануть важливим чинником в перемозі», - розповідає Цюй.

    Він пояснив, що після трьох або чотирьох років тренування, всі кухарі можуть досягти певного рівня підготовки. Подальші успіхи залежать від індивідуальних якостей і майстерності. «Чому діти завжди думають, що їхня мама готує краще за всіх? Тому що їх мама вкладає все своє серце в приготування страви, яку вона робить для своїх дітей. Тут присутні настрій і душа».

    Як каже Цюй, «в результаті зміни суспільства, люди багато-що забули про їжу. Їм видається, що дорожче і вишуканіше блюдо краще. Фактично «великий шлях простий і доступний». Створення оригінального смаку звичайної страви є якнайкращим, і не повинно базуватися на дорогих і відомих продуктах».

    «Кулінарія приховує безліч секретів. Чи використовувати маленький чи інтенсивний вогонь, коли додавати сіль, цукор, чи додавати соєвий соус чи спочатку оцет і багато інших чинників впливають на смак блюда. Відповідне поєднання всіх аспектів перетворює це на настільки ж складне завдання, як управління країною», - вважає Цюй.

    Тоні Дай, який відповідає за попередній комітет конкурсу, розповів нам, що оголошення про Міжнародний конкурс китайської кухні отримало позитивні відгуки в Сполучених Штатах, Тайвані та в інших регіонах. «Багато відомих ресторанів і відомі кухарі, а також урядовці з ентузіазмом сприйняли це змагання», - стверджує Тоні.

    «У Лас-Вегасі японська, французька та італійська кухня вельми популярні. Китайська кулінарна культура ще не зайняла тих позицій, на які заслуговує. Фактично, традиційна китайська кулінарна культура дуже багата. Мета цього змагання полягає в тому, щоб допомогти просунути справжнє і традиційне мистецтво китайської кулінарії, показати світу її ширину і глибину», - говорить Цюй Юнцян.

    Попередні етапи Міжнародного конкурсу китайської кухні в Азіатсько-тихоокеанському регіоні пройдуть в Національному Коледжі Гаосюна на Тайвані 20 і 21 вересня 2008 року. Фінал змагання відбудеться в листопаді 2008 р. в Нью-Йорку.

    Докладніша інформація: culinary.ntdtv.com.
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 800 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net