Середа, 01.05.2024, 22:14
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Серпень » 28 » Богатирі тягали коромисло та буксирували автомобіль



    Богатирі тягали коромисло та буксирували автомобіль
    16:30
    День Національного Прапора у Кобеляках відсвяткували «Богатирськими іграми». 22 серпня початок планувався на 17.00, однак затягли не як по традиції - на півгодини, - а аж на дві. Люди вешталися по стадіону, не знаючи куди себе подіти, втім цього часу вистачило, щоб навпроти сцени зайняли майже всі місця.
    Офіційну частину розпочала ведуча Юлія Кобеляцька. Залунав державний Гімн України, присутні піднялися. Таки добре, що за сімнадцять років Незалежності, забрудненої постійними політичними баталіями, в українського народу все-таки вистачає поваги, щоб сприймати гімн стоячи.
    Після красномовного привітання кобелячан з Днем Прапора розпочалось найцікавіше. Оголошено відкритими «Богатирські ігри», в яких цього року участь взяли дев’ять команд. Між конкурсами для глядачів виступала кременчуцька арт-студія «Монар». За неофіційними даними дівчата заробили 1750 грн., справно виконуючи «танець живота». Спадало на думку, що не кожен зміг побачити номери «Монару», оскільки сцена від лавок знаходилась на досить далекій відстані. Здогади підтвердили вигуки невдоволених глядачів похилого віку, що не змогли розгледіти не те що живіт, а й самих танцівниць.
    Повертаючись до самих «Богатирських ігор», слід зауважити – суперники зібрались дужі не на жарт. Вони бігали з двістікілограмовим коромислом та по черзі тримали зруб такої ж ваги. На швидкість учасники підіймали колоди та перекочували по стадіону шину від комбайну «ДОН-1500» вагою 250 кг. І хоч богатирі вже трохи притомились, господар та ведучий дійства Віталій Детюк і його помічник Микола Гузченко були невблаганні, пропонуючи все нові випробування. Найдовшим і найважчим конкурсом для учасників виявилось перетягування канату. Дужі богатирі прикладали казна-скільки сили, щоб перемогти. Втім переможець має бути лише один. Трішки не вистачило сили кобеляцькій команді «Малиш», щоб вийти у фінал змагання з перетягування канату. Зазначимо, що до цього моменту «Малиш» був беззаперечним переможцем у всіх конкурсах. За місце найкращих канатоперетягачів боролись Кобеляцький аграрний ліцей та команда з с.Бутенки. У важкому конкурсі все ж перемогли бутенківські богатирі, лишивши ліцею друге місце. Останній конкурс ігор можна назвати найвидовищнішим. У автомобіль «Соболь» вагою дві тони посадили 14 дівчат із натовпу, а потім дали завдання богатирям буксирувати автомобіль. Деякі команди так відмінно справлялись із завданням, що здавалось, ніби автомобіль їде сам, а богатирі від нього втікають. Глядачі трішки співчували пасажирам автомобіля, адже його дев’ять разів тягли в одну сторону, а потім, включаючи задній хід, повертали на початкове положення. Однак жодну з дівчат не знудило, а отже їх поїздка вдалася.
    Доки судді підраховували бали, відбулося ще одне видовище. Богатир кобеляцької команди «Малиш» Артем Письмак двадцять разів підійняв п’ятидесятикілограмову гирю. За подолання рекорду Микола Гузченко запропонував глядачам ящик пива, проте ніхто не зміг підійняти гирю більше трьох разів. За хоробрість ті, хто хоч спробували, отримували пляшку пива. Так пиво і розійшлося.
    Прийшов час дізнатись, хто є найсильнішим серед команд. Дев’яте місце зайняла команда «Колос» із Павлівки, богатирі були сильними суперниками, проте цього року знайшлись сильніші. Сьоме і восьме між собою розділили учасники з Іванівки та Магдалинівки. Шосте місце посіли Дашківські богатирі, і лише за крок від грошової премії лишились Дрижиногреблянські учасники зайнявши п’яте місце.
    Четверте місце і премію у сумі 400 грн. отримали богатирі Кобеляцького аграрного ліцею. Серед трійки найкращих виявились учасники шенгурівської команди «Лан», яких преміювали 600 гривнями. Почесне друге місце у тяжкій боротьбі вибороли бутенківські богатирі і були нагороджені премією у сумі 800 грн. А переможцями «Богатирських ігор» вже вкотре стають непереможні учасники кобеляцької команди «Малиш». Нагородою для них стала премія у сумі 1000 грн. та овації вболівальників, яких ощасливила команда.
    Далі до слова запросили голову кобеляцької райдержадміністрації Олега Решетила, голову районної ради Володимира Жукова та міського голову Олександра Ісипа.
    Раптом з заднього ряду голосно прокоментувала жінка (одразу видно - немісцева):
    - А чьо, у вас трі галави, что лі? Ну прям как у Змєя-Гаринича!
    Володимир Жуков закликав усіх разом прокричати «ура», в свою чергу Олександр Ісип порівняв Україну з 17-річною дитиною, яка ще не може добре орієнтуватись серед держав-гігантів. А Олег Решетило подякував відділам спорту та культури за чудове свято.
    Раптом небо осяяли феєрверки, керівники взялися за руки, підняли їх до гори. Якщо наші владні світила об’єднало свято, то це лише на радість нам. Коли керівники працюють злагоджено – результат без сумнівів повинен бути кращий.

    Любов ОНИЩЕНКО

    Більше фото - тут
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1792 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net