Четвер, 02.05.2024, 05:02
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Вересень » 4 » «Йти шляхом перемін, а не стояти на їх шляху»



    «Йти шляхом перемін, а не стояти на їх шляху»
    16:27
    Таке побажання висловив новосанжарський селищний голова Андрій Река, вітаючи підприємців з їх професійним святом. На сьогодні в районі більше 1,7 тисячі суб’єктів малого підприємництва, левова частка яких припадає на Нові Санжари. Причому якщо в галузевому розрізі малий бізнес розвивається переважно в сфері торгівлі та громадського харчування, то в селищі знаходять місце і виробництво, і надання побутових послуг населенню селища, району.
    Скажімо, ПП «Краснодеревщик» виготовляє сучасні красиві меблі, ПП «Булочніков» задовольняє попит покупців у м’ясній, ковбасній продукції, ТОВ «Т-продукт» виготовляє смачні булочки, тістечка, круасани; в будівельному універмазі «БУМ» (приватний підприємець Сергій Бульбаха) надають будівельно-ремонтні послуги, успішно діє салон-перукарня «Наш стиль». У приватного підприємця Дмитра Шовкопляса можна замовити сучасний паркан, у Ірини Підопригори - придбати різноманітні квіти для присадибної ділянки. Цей перелік можна продовжити.
    І все-таки, як висловив думку селищний голова, далеко не всі резерви розвитку підприємництва в селищі вичерпані. Діловим людям було б доцільно спрямувати свою діяльність на використання переваг статусу курортного містечка, яке завдяки великим зусиллям жителів територіальної громади, зокрема підприємців, другий рік поспіль виборює першість в Україні по чистоті, благоустрою та громадському порядку. 11 вересня делегація з Нових Санжар візьме участь в державній нараді в Хмельницькому, де й вручать заслужену нагороду – почесний Кубок і Диплом переможця.
    Тож людям, які приїздять до Нових Санжар на лікування і відпочинок, можна було б запропонувати цікавий туристичний маршрут по селищу, котре має давню багату історію, чимало культурних пам’яток. Доцільно звернути увагу на зону оздоровлення – пляжі, береги річки Ворскла, адже межі удосконалення комфортних умов для відпочиваючих немає. Не можна забувати про маленьких громадян селища. Поки що не відкрито жодного дитячого кафе, де б батьки і діти могли приємно і змістовно відпочити. Такий торговий заклад міг би стати осередком дитячої творчості, здорового способу життя!
    У житті кожної країни безумовно діє правило – щоб витрачати, треба виробляти, тобто розвивати економіку. Не виключення й Україна, що пережила за роки свого становлення нелегкі часи. Скептикам, які на всі лади критикують сучасне життя, треба пригадати «епоху» пенсійних ярмарків 2002 року, котрі дали можливість людям протриматися, вистояти при 10-місячній заборгованості по заробітній платі і пенсіях, заблокованих банківських рахунках внаслідок несплати податків, тобто при суцільному безгрошів’ї і безробітті. Зараз це вже історія, відтоді багато що змінилося на краще, особливо в нашому селищі, і неабияку роль в цьому належить малому й середньому бізнесу, підприємцям.
    Іншими словами – потрібно не боротися з багатством, а долати бідність, тому селищна рада всіляко підтримує, заохочує підприємницьку ініціативу. Така позиція аж ніяк не відкидає вимогливості, чіткого дотримання законодавства. У відповідь на численні зауваження жителів територіальної громади, гостей селища та з їх «підказки» розпорядженням селищного голови обмежено роботу торгових закладів, де є продаж лікеро-горілчаних виробів, з 7-ї години ранку до 23-ї години; нещадне ставлення буде до тих, котрі нехтуватимуть правилами торгівлі, чистоти і санітарного стану.
    -Будь-яка річниця, професійне свято – привід для підведення підсумків і викриття недоліків, - зазначив, зокрема, Андрій Олександрович. – Мені було б соромно, коли б люди відвідували заклади, де немає елементарного порядку. Через одного нечупару не повинні і не будуть страждати ні жителі, ні гості селища, ні підприємці!
    На щастя, новосанжарці - люди виважені і свідомі, активні в усіх заходах селищної ради. Тож на зустрічі, котра переросла у спілкування, відкритий діалог селищного голови з підприємцями, Почесними грамотами селищної ради за досягнуті успіхи, вагомий внесок у вирішення соціально-економічних питань територіальної громади, благоустрій селища та з нагоди Дня підприємця було нагороджено директора ТОВ «Т-продукт» Григорія Ткача, приватних підприємців Олега Пащенка, Дмитра Шовкопляса, Віктора Капетоненка, Анатолія Завалія, котрого, до речі, привітали не лише з професійним святом, а й з 50-річчям від дня народження.

    Вікторія Дев’ятко
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 861 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net