Четвер, 02.05.2024, 13:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Вересень » 4 » Світлогірські учні передають шкільну форму у спадок



    Світлогірські учні передають шкільну форму у спадок
    16:27
    День Знань – це особливе свято. Це зустріч з друзями і вчителями, радість від спілкування, пізнання невідомого і цікавого. Перший дзвоник – завжди хвилююча подія, особливо для першокласників і випускників. 1 вересня малюки вперше переступили поріг незвичайної країни, а одинадцятикласники востаннє переживуть зустріч із першим шкільним дзвоником.
    1 вересня, споглядаючи святково вдягнених школярів, мимохіть починаєш заздрити. Ностальгія за рідною Альма-матер, шкільними партами, великим дружним класом, старенькими підручниками, на сторінках яких хтось розписував ручку: «Вчитися, вчитися і ще раз вчитися!», за великими рюкзаками і кілометровими шпаргалками прокрадається в душу. Хтось зустрінеться з веселим 11-А, хтось крадькома витре сльозу, а дехто поведе онука до рідної школи…
    Цього року автору статті пощастило побувати на першовересневому святі у селі Світлогірське. Справді – пощастило. 1 вересня у сільській школі видалось цікавим, яскравим, захоплюючим, якщо можна так сказати.
    Святкова лінійка повинна розпочатися о дев’ятій годині, тож прибувши до школи майже на годину раніше, мала змогу оглянути школу, поспілкуватися зі школярами. Діти, з якими я розмовляла, в один голос стверджували, що їм дуже хочеться в школу. Уявляю, як після літа хочеться поспілкуватися з друзями, побачити улюблену вчительку, зустрітись поглядом із закоханим однокласником, смикнути за кіску дівчинку з паралельного класу…
    Школа зустріла автора статті охайними коридорами й кімнатами та запахом свіжої фарби.
    - Ми нещодавно закінчили ремонт, фарбували підлогу, - говорить директор Світлогірської загальноосвітньої школи Тамара Гординська. – Велика заслуга у тому, що школа має такий привабливий вигляд, належить нашим спонсорам. Завдяки виділеним коштам ми змогли зробити в школі те, на що не вистачало грошей. Купили нові карнизи, повісили тюль. Крім того, обладнали новий клас музики, другий кабінет інформатики. Комп’ютери вже встановили, а нові меблі для класу скоро завезуть. Зробили й внутрішні туалети.
    – Районна рада завжди дбає про освітні заклади Кобеляччини. Та й Соцпартія ніколи не стояла осторонь освітніх проблем, - розповідає заступник голови Кобеляцької районної ради Микола Жук. – Коли в нас просять допомогти школі, ми ніколи не відмовляємо. Мої однопартійці, хто скільки міг, виділили кошти для шкіл району. Володимир Рева – для Красненської школи, в якій сам колись навчався, Надія Карнаух – для Кіровської. Я особисто разом з Йосипом Островським надав спонсорську допомогу Світлогірській школі.
    Крім того, за сприяння Миколи Жука Юрій Терніков (ТОВ «Зоря») теж виділив кошти для ремонту Світлогірської ЗОШ.
    Свято Першого дзвоника розпочалось внесенням державного прапора. Залунав гімн школи. До чарівної країни знань ще трішки боязко крокували першокласники на чолі з досвідченою, розумною, талановитою, вчителем вищої категорії зі званням «Старшого вчителя» Аллою Яловою. Цього року до першого класу пішло 18 малих світлогірців, торік було 26. Першачкам вручили їхню першу книжку – Буквар.
    Ведучі заходу, заступник директора з виховної роботи Світлана Малькова та вчитель автосправи Володимир Мисливець, вміло поєднували пісні з танцями та словами привітань. Допомагали їм у цьому учні – Каріна Васько, Ярина Дегтяр, Олена Рибка, Андрій Сагателян, Марія Бубирь та інші. Слово для привітань отримали директор школи Тамара Гординська, світлогірський сільський голова Віктор Жук, заступник голови райради Микола Жук. Потім сільський голова урочисто вручив паспорти України шістнадцятьом юним громадянам України.
    Одинадцятикласники того дня виділялись з-поміж інших учнів, адже були у гарній шкільній формі.
    - Це у нашій школі вже традиція, - каже заступник директора з виховної роботи Світлана Малькова. – Щороку на свято Першого дзвоника одинадцятикласники востаннє одягають шкільну форму (та, мабуть, і вперше, - подумалось мені – авт.). Вже кілька років традиційно форма передається одинадцятикласниками майбутнім випускникам.
    Наразі у Світлогірській загальноосвітній школі навчається 284 учні.
    - Пам’ятаю, коли тільки прийшла працювати у цю школу 18 років тому, дітей налічувалось 700, - пригадує директорка. – Та чому тут дивуватись? По всій Україні таке.
    Учениця першого класу Руслана Пастухова та одинадцятикласник Антон Гординський сповістили про початок навчального року шкільним дзвоником, прокрокувавши символічне коло. Впевненою ходою повели несміливих малюків горді одинадцятикласники на урок. Керівник 11 класу Іоланта Рибка останній рік навчатиме своїх дітей. Цього року у Світлогірській ЗОШ випускатиметься 18 учнів, у минулому зі стін школи вийшло 49 одинадцятикласників.

    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 855 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net