Четвер, 02.05.2024, 01:26
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Вересень » 26 » Тимошенко збільшує бюджет на… 100 мільярдів!



    Тимошенко збільшує бюджет на… 100 мільярдів!
    09:07
    Середня зарплата збільшиться на 30%,
    а мінімальна – вперше в історії України вийде на прожитковий мінімум. Істотне підвищення пенсій – вже з 1 січня

    Презентація для ЗМІ й громадськості проекту Держбюджету на 2009 рік почалася з того, що Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила, що її уряд буде працювати ще довго, незважаючи “на бурю в склянці”, що відбувається сьогодні в політичному житті України.
    Вцілому бюджет - 2009, запланований Кабінетом Тимошенко, розраховує на те, що зростаюча економіка принесе в скарбницю близько 100 мільярдів грн. додаткових доходів за рахунок потужної детінізації економіки, проведеної Урядом.
    Прем’єр Юлія Тимошенко підкреслила, що розроблений Кабміном проект є бюджетом розвитку, а не проїдання. «Будуть говорити, що це уряд популістів, що вони ж усе викидають на соціальні видатки і нічого не залишають на розвиток. Насправді – нічого подібного. Ми так збалансували бюджет на 2009 рік, що видатки розвитку збільшимо на 79,5% у порівнянні з минулим роком», - завірила Прем’єр. Якщо торік на розвиток галузей і підприємств було асигновано 56 мільярдів, то в 2009-му на ці завдання планується направити більше 100 мільярдів гривень.
    Уряд має намір продовжувати курс на пріоритетний розвиток АПК, вугільної галузі, ядерної енергетики, космічних і оборонних проектів, літакобудування. У той же час Прем’єр заявила, що найголовніший її пріоритет – побудова високотехнологічної «економіки знань». Це підтверджується збільшенням в новому році фінансування освіти – на 33% і Академії наук України – на 34%.
    Прем’єр з гордістю повідомила, що на сьогодні Україна зробила такі запаси газу, які дозволять їй спокійно входити в зиму: «Це перший рік, коли ми закачали в сховища власний газ, а не чужий. Ми маємо 16 мільярдів газу за ціною цього року, і виходить, спокійно йдемо в зиму». При цьому Юлія Тимошенко нагадала, що її уряд одержав від попередників практично збанкрутілий НАК «Нафтогаз»: «10 мільярдів боргів створили «Нафтогазу», і ще місяць-два – ми би попрощалися з нашою газотранспортною системою».
    Докладаючи зусиль і кошти для забезпечення розвитку економіки, уряд не залишає напризволяще й свого головного «коника» - реалізацію соціальних програм. До них, крім традиційного для Кабміну Тимошенко підвищення зарплат, пенсій і стипендій, можна віднести й масштабну програму здешевлення житла. На програму доступного житла Кабмін планує витратити більше 18 млрд. грн.
    Крім того, у 2009-му мінімальна зарплата в країні нарешті зрівняється з рівнем прожиткового мінімуму, а це означає чергове (після запровадження з 1 вересня Єдиної тарифної сітки) підвищення зарплат для всіх працівників бюджетної сфери. Урядовці, зокрема, мають намір збільшити зарплату бюджетників у середньому на 34,3%.
    Саме в 2009 році вперше за 17 років чітко поставлено завдання вийти на мінімальну зарплату в рівень прожиткового мінімуму. Незважаючи на те, що для цього потрібні великі гроші із бюджету (понад 30 млрд. грн.!), необхідно нарешті навести лад, адже йдеться про життя сотень тисяч бюджетників.

    Як відомо, однією із головних проблем у пенсійному законодавстві була зрівнялівка, коли не мав великого значення стаж і заробіток – пенсія була практично однакова по всій країні. Проте ситуація почала вирівнюватися. Кабмін системно розпочав диференціацію.
    - Ми в 2008 по відношенню до 2007 в середньому виплати з Пенсійного фонду збільшили на 41%. Пенсіонери отримали збільшення в залежності від середньої зарплати, коли вони працювали, і від стажу роботи. І зараз пішло розшарування. І якщо іде збільшення, то іде також в диференціації. І тому в 2009 році ми будемо ще на 37,7% збільшувати видатки Пенсійного фонду, в тому числі виконаємо і Закон „Про престижність шахтарської праці”, в тому числі і підвищення коефіцієнту за 1 рік трудового стажу, ми сподіваємося, що з 1 жовтня це зробимо, і збільшимо його до 1,35. І плюс ми з 1 січня ще підвищуємо серйозно пенсії до середнього рівня зарплати, - зазначає Прем’єр-міністр.

    Кабмін навіть береться за такі справи, в успіх яких ніхто не вирів. Чого варте лише повернення вкладів «Ощадбанку» СРСР! Команда Тимошенко виплатила значну кількість грошей людям (кошти отримали в 2008 році понад 6 млн. громадян), за що… попала в немилість у Президента.
    - Раніше ми не до кінця розуміли позицію в цьому питанні Ющенка, але тепер стало очевидно, що напередодні президентських виборів він робить усе, щоб показати нам неспроможність уряду повернути вклади і тим самим не виконати свої ж зобов’язання, - відзначає голова правління Всеукраїнської спілки ошуканих вкладників Богдан Рафалюк.
    У спілці всю провину за те, що не було проведено чесну і відкриту приватизацію, кошти від якої мали б піти на виплату вкладів, покладають саме на Віктора Ющенка. Він-бо навмисне заблокував приватизацію, яка повинна бути головним джерелом повернення заощаджень.
    На 2009 рік Тимошенко запланувала тим не менш виплатити влкадникам «Ощадбанку» ще щонайменше 10 мільярдів гривень.

    Ганна Орешко

    Категорія: Новини України | Переглядів: 778 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net