Четвер, 02.05.2024, 09:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Вересень » 26 » СШСША визнали Голодомор 30-х геноцидом українців. Огляд преси



    СШСША визнали Голодомор 30-х геноцидом українців. Огляд преси
    09:53
    Відбувся головний захід у рамках поїздки Віктора Ющенка до США - президент виступив на засіданні Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. Ющенко заявив, що Україна досягла такого рівня розвитку, що готова надавати гуманітарну допомогу країнам, що розвиваються. В цілому ж цінність візиту Президента для України полягає в тому, що під час засідання Генасамблеї ООН США ще раз підтвердили свій намір прийняти Україну в НАТО, а також визнали Голодомор 30-х років геноцидом українського народу.

    Віктор Ющенко у своєму виступі поєднав три теми. Перш за все він засудив позицію Російської Федерації, що визнала незалежність Абхазії й Південної Осетії, і звинуватив Москву в спробі приєднати ці частини Грузії до території Росії, пише "КоммерсантЪ-Украина" у статті "Віктора Ющенка зарахували в Штати". Другою важливою темою виступу пана Ющенка стало його прохання до країн-членів ООН визнати голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

    І, нарешті, третьою важливою темою доповіді президента стала боротьба з продовольчою кризою. "Україна націлена зробити відчутний внесок у спільну роботу для вирішення проблеми глобальної продовольчої кризи", - сказав він, не уточнивши, в чому полягатиме цей внесок. За інформацією Ъ, Віктор Ющенко повідомив про готовність України виділити зерно як безвідплатну допомогу країнам третього світу.

    Україні у відповідь знову "посигналили" з НАТО. У промові, з якою виступив президент США Джордж Буш, пролунала гостра критика на адресу Росії. "Ми мусимо об’єднатися у підтримці народу Грузії" - сказав Буш, пише "Україна молода" у статті "Україні треба в НАТО". Сполучені Штати, провадив далі Буш, "продовжують підтримувати молоді хоробрі демократії", зокрема Україну, Ліван та інші держави.

    Україна, яка відчуває себе "номер два" після Грузії, наполягала на своїй готовності от–от вступити до НАТО. Принаймні під час кожної із нью-йоркських зустрічей про це говорив Президент Віктор Ющенко - у Раді закордонних справ (впливовій неурядовій організації США), на зустрічі з керівниками єврейських організацій та української громади Америки, під час переговорів з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

    "Конфлікт у Грузії показав низку проблем, на які повинна реагувати в тому числі й українська влада, - наголосив Президент України. - Наша нація ще потребує непростого діалогу щодо приєднання України до НАТО, однак ця дорога, безумовно, буде пройдена". Модель колективної безпеки, продемонстрована Альянсом, підкреслив Віктор Ющенко, є "найсерйознішим, найефективнішим механізмом, який може забезпечити територіальну цілісність України".

    "Ми відчуваємо вітер похолодання в міжнародних зносинах, що ускладнює й обмежує спільні можливості. Ліміт безпечності... добігає кінця, — сказав Віктор Ющенко, виступаючи вчора з трибуни ООН. — Ми бачимо тенденцію до номінації загальної системи, наріжним каменем якої є колективність міжнародної волі й повага до суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів держав".

    Головною перемогою Президента у США, все ж таки, стало визнання Америкою Голодомору 30-х років геноцидом українського народу. "Йосип Сталін і його оточення здійснили в 1932—1933 роках геноцид проти українців", — йдеться в тексті затвердженої палатою резолюції, співавторами якої виступили 29 американських конгресменів на чолі із співголовою існуючої в палаті представників "Фракції в підтримку України" конгресменом-демократом Сандером Левіним, пише "Голос України" у матеріалі "Конгрес США: "Йосип Сталін і його оточення здійснили в 1932—1933 роках геноцид проти українців".

    "Конгрес США скорботно відзначає 75-ту річницю українського голодного геноциду й висловлює свої найщиріші співчуття родинам жертв, а також тим, хто пережив цю трагедію", — йдеться в тексті документа. Конгрес виступає за "поширення інформації про український голодний геноцид для розширення знання у світі про цю штучно створену трагедію", а також підтримує зусилля України в сфері демократичних і ринкових реформ, щоб Україна "могла реалізувати свій потенціал як важливий стратегічний партнер США в цьому регіоні світу", сказано в резолюції.

    Тепер іншому стратегічному партнерові в особі Росії важче буде доводити світові свою точку зору, робить висновок "Комсомольская правда" в Украине" в статті "США визнали Голодомор геноцидом". Та й сучасні стосунки з Україною доведеться будувати делікатніше, без тиску. Щоб ніхто не провів паралель між "імперією зла - СРСР" і нинішніми господарями Кремля. Адже резолюція Конгресу не тільки констатувала штучну організацію голодомору Йосипом Сталіним і його оточенням, але й засуджувала "систематичні порушення прав українського народу на самовизначення і свободу слова.
     
     newsru.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 829 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net