Четвер, 02.05.2024, 17:29
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 1 » Рок проти рабства: концерт на Хрещатику



    Рок проти рабства: концерт на Хрещатику
    10:39
    28 вересня на Хрещатику, навпроти Київради, пройшов некомерційний концерт «Рок проти узаконювання рабства». Організували дійство активісти Громадянського фронту проти узаконювання рабства - об'єднанням суспільних, молодіжних, студентських та профспілкових організацій з метою протидії законодавчому закріпленню поневолення людей в Україні.

    Метою концерту було привернути увагу громадськості до небезпек проектів змін у Кодекс законів про працю й Закону «Про вищу освіту».

    Михайло Лебедь, один з організаторів, стверджує: «Новий Кодекс законів про працю дозволяє збільшити кількість робочих годин до 10, обмежує права профспілок у питаннях захисту робітників, скасовує легітимність комісій по індивідуальних трудових спорах і пропонує розширити перелік підстав для звільнення робітників. Законопроект, зокрема, пропонує звільняти робітників за «втрату довіри», або якщо «використання праці працівника стає для роботодавця неможливим або недоцільним»«. За прийняття нового Кодексу в першому читанні недавно проголосувало переважну більшість - 386 народних депутатів. Інші обранці, які опинилися в меншостях під час голосування у Верховній Раді, утрималися - не голосували «проти» нового Кодексу.

    Організатори також звертають увагу громадськості на розроблений Міністерством освіти і науки проект змін до Закону «Про вищу освіту», який нещодавно був направлений до Кабінету Міністрів із рекомендацією подати його на розгляд Верховної Ради до 1 листопада 2008 року. На думку організаторів, запропоновані зміни, зокрема, дозволяють українській владі продавати випускників-бюджетників у багаторічне кріпацтво та створюють можливість необґрунтовано збільшувати оплату за навчання для студентів-контрактників. В запропонованій редакції Закону передбачається одностороння зміна адміністрацією вищого навчального закладу умов укладеного договору на надання освітніх послуг, а саме ціни плати за навчання для студентів-контрактників. Законодавча ініціатива також пропонує зобов’язати випускників-бюджетників «відпрацювати за місцем призначення не менше трьох років». Крім того, у законопроект також введені формулювання, які можуть призвести до зменшення розміру стипендій студентів-відмінників та зменшення кількості студентів-бюджетників.

    Концерт розпочався о 15:00 під величезним полотном із написом «Ні новому Трудовому кодексу», розтягнутим над сценою. Концерт тривав до 21:30, у ньому брало участь близько 13 груп, у тому числі гості з Москви й Херсона. Жанри були зовсім різними – від легкого року до альтернативи й металу. Дійство ледь не було зірвано міською владою. Перед його початком, близько 14:00, ряд чиновників, у тому числі інспектор з благоустрою КМДА Володимир Коханевич, зажадали прибрати сцену з вулиці під приводом порушення Адміністративного кодексу (спочатку у звинуваченнях фігурувало перевищення гучності, потім - перекривання вулиці для перехожих). Одного з організаторів, Юрія Лебедєва, попросили пройти в міліцейську ділянку для дачі пояснень. Зрештою, представники влади «переконали» організаторів демонтувати сцену, інакше апаратуру могли вилучити «до з'ясування обставин». Однак молодь все-таки провела концерт до кінця - музиканти стояли просто на асфальті, у безпосередній близькості до аудиторії. У перервах між виступами організатори концерту продовжували зачитувати промови, у яких пояснювалася суть заходу.

    «Складається враження, що хтось замовив припинити концерт одразу, як усвідомив, проти яких законопроектів ми виступаємо,» – вважає Іван Шматко, один з організаторів заходу.

    http://sumno.com
    Категорія: Новини України | Переглядів: 809 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net