Четвер, 02.05.2024, 18:24
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 2 » 27 вересня – Всесвітній день туризму



    27 вересня – Всесвітній день туризму
    17:01
    Вітаю людей емоційних, чуттєвих, схильних до романтизму з Всесвітнім днем туризму. Напевне, в глибині душі кожен має якусь романтичну іскру. Мабуть, найневигадливіший обиватель, який їде, наприклад, в карпатське село пожити з комфортом у місцевих газдів, попоїсти гуцульських страв і, максимум, перейти асфальтованою дорогою до ближнього ліска, теж романтик. Бо інакше чого пертися в таку далечінь? Навіть останній «матрацник» неспроста суне бодай пару кілометрів гірською стежкою до найближчого карпатського горба – мабуть і він отримує якесь неусвідомлене і не до кінця розчинене в кисні задоволення від того, що його оточує краса гір. Що вже казати про справжніх туристів, допитливих мандрівників та їм подібних. Два десятиліття крокують по країні любителі подорожей із села Бутенки.
    Так, туристичному клубу «Меридіан», створеному на громадських засадах при Бутенківській ЗОШ І - III ступенів ім. Ю.П.Дольд-Михайлика Кобеляцького р-ну, виповнилося 20 років. Це той романтичний вік, коли гаряче серце мандрівника кличе в дорогу. Який обрати маршрут, якими стежками йти?
    Подивіться на карту України. Зачаровані зелені вершини Карпат, рясно зволожені щедрими дощами й росами. Спокійний плин Дніпра і гуркіт синіх морських хвиль об кам'яні груди обпалених сонцем кримських скель. Хвилясті простори степів Асканії-Нової й Таврії, зачарований морок підземних кришталевих палаців Тернопільщини...
    Неозорі простори нашої Країни! Площа Англії, Австрії, Бельгії, Голандії й Португалії разом узятих менша, ніж територія України. Ви знайдете тут ще незаймані куточки природи з дрімучими лісами. Тисячолітні дуби в нашій країні не поодиноке явище, соснові ліси такі густі і тінисті, що крізь них не пробивається сонячне світло. А який різноманітний тваринний світ, які дивовижні багатства криються в надрах землі! В якому б напрямі Ви не вирушали, перед очима відкриваються чудові краєвиди. Але головне багатство і краса нашого краю - це люди. За роки існування туристичного клубу «Меридіан» сотні юнаків і дівчат пройшли школу мужності та пізнання навколишнього світу. Сьогодні треба згадати в першу чергу першопрохідців водних маршрутів Полтавщини та Карпат. Це Силка П., Богомази Сергій і Тетяна, Біленко Ю., Беззуб М., Колодяжна С., Миргородська М., Колісник О., Яланська А., Сердюк А., Зінченко І., Московець К., Демиденко В., Шевель В., Сердюк К., Дендеберя В., Іванов С. Активісти велосипедних та пішохідних подорожей по Криму: Сердюк К., Колісник В., Яценко Р., Щербаков Б., Прудкий О., Цьопкало В., Стрюк В., Плахтій О., Телятник Р., Каплатий В., Кононенко Р., Демченко С., Голик Д., Антолик Ю., Педченко В., Костиря В., Руденко Ю., Мохунь С., Вознюк О.
    Разом із дітьми у захваті від мандрівок вчителі-ентузіасти: подружжя Мигулів, Калюжних, Дорофієнків, Щербакових; Дрига М.В., Мохунь І. В., Кишка І. М., Івко Н. Є., Ткач О.В., Андрейко М.М.
    Сприяють розвитку туризму в школі та на селі: директор школи Колодяжна Т.В., завуч Годзенко Н.М., директори станції юних туристів Ліла О.М. та Яловега В.А., директор СТОВ «Здобуток» Сердюк М.Г. Ці керівники розуміють, що навчання дітей у школі, їхня участь у суспільно корисній праці, численних гуртках, виконання домашніх завдань, перегляд телепередач - все це вимагає значної витрати енергії. І, звичайно, щоб зняти втому, дітям потрібен повноцінний відпочинок. Тому організація правильного відпочинку дітей - одне з невідкладних завдань батьків і школи. Саме туризм зможе вирішити такі навчальні проблеми. До того ж, мандрівка - процес творчий. Адже перш ніж вирушити у подорож, турист готує спорядження, іноді конструюючи щось принципово нове, вивчає та визначає маршрут. Під час самого походу створює своєрідний психологічний клімат в групі, веде щоденник, фотографує або малює, складає пісні і виконує їх увечері біля вогнища...
    Сьогодні туризм бурхливо розвивається. Особливим рішенням ООН було визнано,що він є одним з найбільш бажаних видів людської діяльності, який заслуговує схвалення й заохочення. Багато країн світу мають чималий прибуток у сфері туризму.
    З 1980 року на всій планеті 27 вересня щорічно відзначається Всесвітній день туризму. В нинішньому, 2008 році, свято відзначали 28 раз. Отож прилучайтеся до цього доступного і корисного виду діяльності. Вивчаймо рідний край, загартовуймось, набираймось наснаги для творчої праці.
    На закінчення хочу подякувати за співпрацю всім організаторам туристичної діяльності, а також назвати спонсорів свята: відділ освіти (Коваль Н.М.), РайСЮТур (Яловега В.А.), СТОВ «Здобуток» (Сердюк М.Г.), сільського голову Скрильника М.В., Стрюк І.Я., «Вторчормет» (Труховський О.), приватних підприємців Л.Силку, С.Богомаз, Ю.Біленко, Д.Урухпаєва, Р.Амбарцумяна, М.Клюєва, В.Шапку, В.Яценка, Л.Вознюка.
    Бажаю творчих успіхів виконавцям авторської пісні С.Іванову, С.Коломійцю, І.Бойко, М.Пусі, О.Дудінову, А.Чесаку, членам журі Н.М.Кононенку, В.М.Калюжному, В.В.Гарцю, і голові оргкомітету Т.О.Кравчині.

    Юрій ЩЕРБАКОВ,
    керівник туристичного клубу «Меридіан»
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1373 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net