Неділя, 28.04.2024, 19:43
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 6 » Сліди отруйника Ющенка ведуть до Грузії



    Сліди отруйника Ющенка ведуть до Грузії
    10:26
    Генеральний прокурор Олександр Медведько в п'ятницю доповів Президенту Віктору Ющенку, що в рамках розслідування справи про його отруєння слідство проводить низкуд дій у Грузії й Німеччині. У Генпрокуратурі сподіваються, що зібрані докази дозволять порушити кримінальну справу відносно конкретної особи. Тим часом один з ключових свідків у цій справі – народний депутат Давид Жванія, який раніше мав грузинське громадянство, - відмовився приходити на допит без адвоката і заявив, що його родичів і знайомих допитують у Грузії, - пише «Комерсант-Україна».

    У п'ятницю генеральний прокурор Олександр Медведько під час зустрічі з Віктором Ющенком, присвяченій найбільш резонансним кримінальним справам, що знаходяться у провадженні Генпрокуратури (ГПУ), доповів Президенту про хід розслідування справи про його отруєння. Зокрема, як повідомляє прес-служба Глави держави, генпрокурор виразив переконання, що слідча оперативна група знаходиться на правильному шляху. «Генпрокуратура направила слідчих до Грузії та Німеччини для проведення слідчих дій, щоб порушити кримінальну справу відносно певної фізичної особи», - цитує слова Медведька прес-служба Президента.

    Після повідомлення про підсумки зустрічі Олександра Медведька з Віктором Ющенком один з високопоставлених представників Генпрокуратури заявив, що Медведьку не варто було виходити з подібними заявами і тим більше поширювати їх у пресі. «Нам взагалі було б вигідно, щоб наші опоненти думали, що ми рухаємося помилковим шляхом», - сказало джерело в ГПУ.

    Слід зазначити, що народний депутат Давид Жванія, який раніше мав грузинське громадянство і проходить у справі про отруєння Віктора Ющенка як свідок, заявив, що на допити в ГПУ без адвоката він більше ходити не буде. За словами Жванії, заяви Президента про можливу причетність його до організації отруєння, а також дії слідчих дають підстави припускати, що в скоєнні злочину підозрюють саме його. «Допитуються сотні людей – усі, хто мав будь-яке відношення до мене, починаючи з мого отроцтва. Дійшло до того, що вже дісталися до Грузії і допитують моїх родичів, знайомих, однокласників, однокурсників, цікавляться, чи не торгував я діоксином», - обурився тоді Жванія, відповідаючи на запитання журналістів.

    Нагадаємо, декілька років слідство дотримується основної версії, згідно якої отруєння Віктора Ющенка сталося 5 вересня 2004 року на дачі колишнього першого заступника голови Служби безпеки Володимира Сацюка. Тривалий час зусилля слідчої групи були направлені на проведення експертиз, які допомогли б встановити, в якій з країн був вироблений діоксин, що використався для отруєння пана Ющенка. Після того, як рік тому було змінено склад слідчої групи, зокрема її керівником призначена слідчий ГПУ по особливо важливих справах Галина Климович, активізувалася робота, пов'язана з допитом свідків. Серед інших на допит у цій справі були викликані Президент Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

    Версію про можливу причетність до організації отруєння Давида Жванії було оприлюднено лише в липні – першим про це заявив сам Віктор Ющенко, прибувши в ГПУ на допит. «Я розповім вам, який характер носять мої підозри щодо причетності Давида Жванії до мого отруєння. Ця нещаслива зустріч (вечеря на дачі Володимира Сацюка–ред.) була організована і проведена за великим наполяганням Давида Важаєвича. Без цієї людини вона була б неможлива», - заявив Президент, перш ніж увійти до будівлі управління по розслідуванню особливо важливих справ ГПУ.


    http://www.for-ua.com/


    Категорія: Новини України | Переглядів: 779 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net