Четвер, 02.05.2024, 21:22
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 10 » Гарячі пристрасті навколо холодного дитсадка



    Гарячі пристрасті навколо холодного дитсадка
    14:30
    До редакції зі скаргою звернулись жительки Кобеляк Ірина Змієнко та Ірина Шовкопляс. Вони підняли проблему, котра є не просто важливою, а життєво важливою не лише для них, а для сотень жителів міста Кобеляки. Мова йде про ситуацію, яка склалася в дитячому садку «Золотий півник».
    Справа в тому, що в цьому навчальному закладі холодно. А холодно через те, що там нині триває реконструкція системи опалення. І звичайно ж, під час ремонтних робіт дитячий садок був відключений від системи опалення. Несподіване вересневе похолодання призвело до того, що температура в приміщенні знизилася до критичної. За санітарними нормами у спальних кімнатах, де відпочивають діти, повинно бути 18 градусів тепла, в ігрових – 20-22. Термометри ж, встановлені в приміщеннях «Золотого півника», фіксували 15 градусів вище нуля. Вихователям довелось терміново вмикати електричні обігрівачі. А дітки лягали спати одягненими.
    Саме з цими претензіями невеличка делегація батьків у складі Ірини Шовкопляс, Ірини Змієнко та депутата районної ради Агнеси Змієнко прийшли до секретаря міськради Сергія Галушка. Говорить Ірина Змієнко: «Ми думали іти до Ісипа. Але він у відпустці. От ми й пішли за допомогою до Галушка. А він нас вигнав».
    За словами жінок, розмова з чиновником не склалася. Вони вимагали негайно увімкнути опалення в дитячому садку. І докоряли керівництву міста за нерозпорядливість, в результаті якої ремонт розпочався восени, коли в будь-який момент температура повітря може знизитися. Агнеса Змієнко навіть написала на ім’я міського голови депутатське звернення. Незадоволені прийомом у міськраді жінки вирішили звернутися до газети.
    У дитсадку «Золотий півник» ми побували у вівторок 7 жовтня. В цей день була прекрасна тепла осіння погода, характерна для «бабиного літа». Але в приміщеннях було досить прохолодно. Дітки бавились одягнені у светри та кофти і майже в кожній кімнаті працювали потужні масляні обігрівачі.
    Біля котельні працювали робітники полтавської фірми «Ремтехнал». «О, якраз і начальник їх приїхав», - каже Людмила Іванівна, завгосп дитсадку, котра виступила своєрідним екскурсоводом для «ЕК». Ігор Горпинченко, директор підприємства, розповів: «Нові котли для теплогенераторної вже завезені. Основну частину ремонтних робіт ми вже провели. Так, хотілося б робити швидше, але ж бачите, тут старьйо одне, все міняти приходиться». Він запевняє, що до 15 жовтня, коли офіційно розпочнеться опалювальний сезон, тепло в дитсадок буде вже подане. «Ми все понімаєм, у самих діти», - підтверджує один з робітників. Дізнавшись про конфлікт між батьками і секретарем міськради, Ігор Горпинченко недовірливо хитає головою: «Я тут у вас без году нєдєля. Та не можу повірити, щоб Галушко грубив. І він, і міський голова постійно інтересуються ходом ремонтних робіт». «Та Ісип тільки-но поїхав», - додає Людмила Іванівна.
    Секретар міськради Сергій Галушко так прокоментував ситуацію з ремонтом і конфліктом навколо нього: «Все, що вам розповіли жінки – чиста правда, Все, крім того, що їм хтось грубіянив. Так, до мене приходила делегація. Я їм розповів усе. Розказував навіть більше, ніж зазвичай – коли розпочались роботи, коли вони закінчаться, скільки все це коштуватиме міському бюджету. Натомість почув безапеляційну вимогу: «Включайте опалення». Як включати? Котли ж ще не встановлені! Потім почались абсолютно безпідставні закиди у витрачанні міських грошей на феєрверки. Дві районні газети тиражем у 10 тисяч примірників писали про те, що гроші на свята дають спонсори, але нас до цього часу намагаються цим «вколоти». Втомившись пояснювати жінкам особливості бюджетного процесу, я був вимушений з ними прощатись. Так, можливо вони пішли незадоволені. Але їм ніхто не грубив. Є ж свідок – Агнеса Змієнко. До речі, відповідь на її депутатське звернення вже дана».
    Щодо самого ремонту, то Сергій Галушко повідомив наступне. Роботи розпочалися 15 вересня. Почати їх раніше можливості не було через деякі проблеми з наповненням міського бюджету. Вартість проекту – 210 тисяч гривень. За словами чиновника, через тиждень закінчать пусконалагоджувальні роботи і тепло піде в дитсадок.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1063 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net