Четвер, 02.05.2024, 23:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 16 » Нацбанк спутав долару шляхи



    Нацбанк спутав долару шляхи
    10:13
    Чергові інтервенції Нацбанку на міжбанківському валютному ринку змогли знизити середній курс продажу долара до 5,10-5,15 грн/$. Втім, котирування долара на готівковому ринку залишалися високими (5,19/5,37 грн/$) незважаючи на вимогу НБУ знизити різницю між покупкою та продажем валюти до 5%.

    Банкіри очікують продовження стабілізації курсу безготівкової валюти до 5,05 грн/$, але вважають, що готівковий долар продовжить рости через відсутність його "паперової" пропозиції. Ситуацію може виправити завезення Нацбанком валюти "у мішках", як це було в 2004 році.

    Учора на міжбанківському валютному ринку долар США торгувався в межах 5,05/5,3 грн/$, повідомила інформаційно-дилінгова система UkrDealing.com. Мінімальні котирування були зафіксовані об 11.47 на рівні 5,0171/5,1740 грн/$, максимальні о 15.25 - 5,0732/5,3232 грн/$. Хоча о 14.50 Нацбанк заявив про продаж валюти по 5 грн/$ і задовольнив більшість заявок. За словами банкірів, більша частина угод поза торгами із НБУ укладалася з курсом 5,1-5,15 грн/$, хоча було кілька контрактів і по 5,08 грн/$.

    Банкіри впевнені, що безготівковий долар стабілізувався і його курс продовжує зближатися з офіційним (4,92 грн/$). При цьому є надлишок валюти, що не виноситься на торги. "Хоча і була спокуса продати по 5,15-5,2 грн/$, я попросив трейдерів не продавати валюту, тому що невідомо, як буде далі продавати регулятор і коли нам самим буде потрібна валюта, - зізнався заступник голови правління 'дочки' закордонного банку, що побажав залишитися невідомим. - З жорсткістю вимог НБУ він нам не продасть по 5 грн/$, якщо ми самі будемо продавати за високим курсом".

    Скарбники говорять, що ситуацію ускладнила прийнята в минулу суботу постанова №319, що забороняє їм продавати валюту клієнтам заради дострокового погашення зобов'язань. Цим же документом передбачено, що банк може перерахувати гроші за клієнтським контрактом одержувачеві тільки наступного дня після одержання платіжного доручення.

    "Для покупки на міжбанку тепер потрібно дуже багато документів, і там весь попит задовольняє Нацбанк, - говорить директор казначейства одного з найбільших банків. - Тому велика маса заявок вихлюпується на вуличні обмінні пункти. А там попит і курс регулюються величезною нестачею готівкового долара".

    За даними порталу Finance.ua, учора середній готівковий курс підвищився з 5,148/5,3499 грн/$ до 5,1889/5,3747 грн/$. Банкіри впевнені, що курс буде продовжувати рости незважаючи на обмеження постановою №319 граничних курсів покупки/продажу валюти 5%. "Ніхто не зобов'язував прив'язувати цей курс до офіційного, - пояснює один з банкірів. - Але, навіть виставляючи низький курс, ви не зможете за ним купити значний обсяг валюти. Скасовано покупку валюти під авансові платежі, заборонено дострокове виконання зобов'язань. Ми вважаємо це і забороною на дострокове погашення валютного кредиту. Повертається час мінял, які хіба що будуть не стояти на вулиці, а запропонують увійти в конкретний кабінет у банку".

    Банкіри очікують подальших інтервенцій НБУ на міжбанку, завдяки яким зниження курсу безготівкового долара продовжиться. "Міжбанківський долар може котируватися близько 5,08/5,16 грн/$, і якщо не буде ніяких інших потрясінь, то під кінець року курс може опуститися до 5,05 грн/$", - сподівається заступник голови правління Родовід Банку Олександр Соболєв. Але є ризик, що готівковий ринок буде ще більше дестабілізований у листопаді після вступу в силу постанови №153, за якою клієнт сам буде вибирати обмінний курс валюти, подаючи банку свою заявку. "Єдине, що в такій ситуації може заспокоїти валютний ринок, - ввезення готівкової валюти Нацбанком, як це було в 2004 році", - заявив один зі скарбників.


    http://www.kommersant.ua/
    Категорія: Новини України | Переглядів: 704 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net