Четвер, 02.05.2024, 21:41
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 16 » В Кобеляках буде нова церква, центри зайнятості і соціального страхування



    В Кобеляках буде нова церква, центри зайнятості і соціального страхування
    17:11
    Чергова сесія Кобеляцької міської ради несподівано була під загрозою зриву. Майже півгодини керівники міськради збирали своїх депутатів, щоб досягти кворуму, необхідного для прийняття рішень. Нагадаємо, що до міськради обрано 32 кобелячан. Врешті-решт вдалося зібрати 18 депутатів, і сесія розпочалася. На її початку міський голова Олександр Ісип наголосив, що в ситуації, коли голосуючих в залі зібралась критична кількість, кожен голос має вирішальне значення.
    Забігаючи наперед, потрібно відзначити, що депутати хоча й багато виступали і дискутували, все ж голосували одностайно, і всі рішення були прийняті.
    Спочатку розглянули найважливіші для життєдіяльності Кобеляк бюджетні питання. Олександр Ісип відзначив, що в поточному році місту особливо похвалитися нічим. За підсумками 9 місяців бюджет по доходах виконаний лише на 101 відсоток. Не надійшла і обіцяна державою фінансова допомога у розмірі 2 мільйонів гривень. Слабкою втіхою є те, що Кобеляки на фоні інших райцентрів виглядають ще більш-менш благополучно. В деяких містечках Полтавщини владі доводиться брати позики у Держказначействі, щоб виплатити заробітну плату своїм працівникам. У Кобеляках поки що цієї проблеми немає. Більше того, місту все ж вдалося залучити майже мільйон гривень з обласного бюджету. В основному ці кошти будуть використані на виконання економічних програм. І міський голова, і секретар міськради Сергій Галушко відзначили вирішальну роль у виділенні цих коштів депутата Полтавської обласної ради Анатолія Шкарбана.
    Власне ж міських грошей до бюджету надійшло 3 мільйони 415 тисяч гривень. Із цих грошей 467 тисяч були виділені на утримання самої влади, 1215126 гривень - на освіту, тобто дитячі садки, 381 тисячу - на житлово-комунальне господарство, 350 тисяч - на благоустрій. На капітальний ремонт житла вдалося «нашкребти» всього-на-всього 23487 гривень. З інших суттєвих видатків можна виділити 99990 гривень, котрі пішли на придбання сцени. Ці гроші були отримані, як субвенція з Кобеляцької районної ради. Яка, між іншим, перед тим вилучила 670 тисяч з міського бюджету.
    Як констатував міський голова, всі отримані доходи фактично «проїдаються». Грошей для розвитку міської інфраструктури залишається дуже мало. Щоправда, за рахунок економії оплати за споживання електроенергії вдалося зібрати гроші для проведення вуличного освітлення на вулицях Калініна, Радянській та Котляревського. Роботи по їх освітленню планують провести в період з листопада 2008 по січень 2009 року. Наступними на черзі на освітлення є вулиці Оздоровча, Осіння, Весняна.
    Під час обговорення бюджетних питань виступив депутат Роман Матюхов. Він нагадав всім присутнім про трагічний випадок загибелі працівників «Водоканалу», який стався влітку поточного року. І наполіг на тому, щоб міська влада терміново виділила гроші на забезпечення належних умов праці робітникам комунальних служб. Для визначення необхідної для цього суми була створена спеціальна депутатська група, до складу якої увійшов і сам Роман Матюхов.
    В якості ремарки Олександр Ісип знову нагадав про проблеми із наповненням бюджету. Зокрема він відзначив, що ремонт опалення в дитсадку «Золотий півник» фактично роблять в борг.
    Після розгляду бюджетних питань депутати перейшли до земельних. Перед ними виступив священик греко-католицької церкви отець Андрій. Він попросив депутатів, щоб вони виділили земельну ділянку для будівництва церкви. Після нетривалої дискусії кобеляцькі обранці погодились. Земельна ділянка для будівництва греко-католицької церкви виділена на вулиці Шевченка, навпроти районної лікарні. Зараз там пустир. Крім цього, була виділена земля для будівництва суперсучасних споруд центру зайнятості і Фонду соціального страхування тимчасової втрати працездатності. Перша новобудова розпочнеться на вулиці Дніпропетровській поряд з магазином «Універмаг». Друга – на площі Перемоги, поряд з теперішнім приміщенням центру зайнятості. Як жартували депутати, «там, де зараз секонд-хендом торгують».
    Депутати Володимир Чуйков і Володимир Демченко висловили стурбованість тими актами вандалізму, які протягом кількох років регулярно відбуваються в Кобеляках. Не знайдені і не покарані, вандали руйнують пам’ятники, Стелу Героїв, Меморіал загиблим воїнам. Голова міської ветеранської організації Олександр Живулько уточнив: «З 2000 по 2008 рік сталося 24 випадки вандалізму. І лише один раз міліція затримала хуліганів». Депутати з цього приводу прийняли звернення до правоохоронних органів та жителів міста.
    Олександр Бистряков підняв питання стану доріг і так званих «стрітрейсерів». Простіше – вуличних гонщиків на мотоциклах та автомобілях. Депутат звернув увагу на необхідність виділення грошей на ремонт дороги на Ведмедівці та Зарічці. Щодо гонщиків, то він запропонував виділити місце для їх розваг. Як варіант запропонував територію колишнього аеродрому.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 984 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net