Четвер, 02.05.2024, 20:32
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 16 » Початок опалювального сезону – призначення житлових субсидій



    Початок опалювального сезону – призначення житлових субсидій
    18:02
    Розпорядженням голови райдержадміністрації від 16.09.2008 р. № 682 встановлено початок опалювального сезону для населення з 1 жовтня 2008 року.
    Соціальний захист малозабезпечених родин для оплати житлово-комунальних послуг забезпечується шляхом надання таким родинам державної соціальної допомоги у вигляді житлових субсидій.


    Хто має право на призначення житлової субсидії ?
    Право на призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу (15 чи 20% середньомісячного сукупного доходу).
    Субсидія призначається власнику житлового приміщення.

    Куди звернутися для призначення субсидії та які документи надати ?
    Для призначення житлової субсидії громадянам, особа яких посвідчується паспортом, необхідно звернутись до управління праці та соціального захисту населення (у сільській місцевості - до уповноваженого сільської ради).
    Прийом в управлінні здійснюється за попереднім записом на прийом. Записатись можна за телефоном 3-21-30. Для призначення субсидії необхідно надати такі документи:
    - довідку про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні, за поперідні шість місяців перед зверненням;
    - відомості про забезпеченість житловою площею та комунальними послугами; - документ про власність на житло, довідки з управління газового господарства, ВАТ «Полтаваобленерго», КП «Водоканал».
    - для непрацюючих - останній запис в трудовій книжці, для пільговиків - пільгове посвідчення;
    - довідку про склад зареєстрованих в будинку.
    - довідку про наявність земельних угідь.
    У відділі грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення або сільраді власник житла заповнює заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.
    При цьому громадянин несе відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру.
    У разі виникнення до 1 грудня 2006р. заборгованості з платежів за житлово-комунальні послуги субсидія призначається за умови укладення громадянином з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг договору про реструктуризацію заборгованості (згідно постанови від 23.05.07р. № 765, яка набрала чинності з 1.07.2007).

    В яких випадках субсидія не призначається?

    Субсидія не призначається, якщо:
    - серед зареєстрованих на житловій площі є працездатні особи, які не працюють, не вчаться, не перебувають на обліку у службі зайнятості як такі, що шукають роботу;
    - власник або особа, що зареєстрована разом з ним, здає за договором у найм або в оренду житлове приміщення (будинок);
    - у володінні зареєстрованих на житловій площі або членів їх сімей є додаткове житлове приміщення або більше одного транспортного засобу (не враховуються транспортні засоби, які не є об’єктами оподаткування), про що декларується в заяві;
    - житлове приміщення придбане не більше року тому.
    Проте, виходячи з конкретних обставин, на підставі рішень комісії райдержадміністрації субсидія може бути призначена як виняток.

    Терміни надання субсидій
    Рішення про призначення (непризначення) субсидії приймається протягом десяти днів після подання заяви та всіх необхідних документів.
    У разі, коли відомості, викладені в заяві, не підтверджено належно оформленими документами, субсидія призначається починаючи з місяця надходження заяви за умови, що відомості будуть підтверджені в установленому порядку протягом місяця з дня подання заяви.
    Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на опалювальний період з місяця звернення.
    У разі затвердження нових тарифів і цін на житлово-комунальні послуги субсидії призначаються протягом трьох місяців з часу підвищення розміру платежів.

    Скільки сплачує за комунальні послуги отримувач субсидії?
    Сім’ї, яким призначена житлова субсидія, сплачують за житлово-комунальні послуги в межах норми володіння чи користування загальною площею житла та нормативів користування комунальними послугами у розмірі 20 відсотків середньомісячного сукупного доходу.
    Якщо у складі зареєстрованих та таких, що проживають у житловому приміщенні (будинку), осіб є діти, інваліди І або II групи і середньомісячний сукупний дохід на одного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) громадянина не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць та якщо у житловому приміщенні (будинку) зареєстровані і проживають тільки непрацездатні громадяни, розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах норми володіння чи користування загальною площею житла та нормативів користування зазначеними послугами за умови призначення житлової субсидії становить 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу.
    Громадяни, яким призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, зобов’язані щомісячно сплачувати свою обов’язкову частку витрат на оплату цих послуг. У разі, коли вартість фактично використаної послуги менша ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість.

    При зміні тарифів
    При збільшенні тарифів на житлово-комунальні послуги органами праці та соціального захисту населення проводиться перерахунок призначених субсидій без звернень громадян з місяця, в якому відбулася зміна тарифів.
    В результаті перерахунку розмір витрат громадян на оплату послуг в межах норм споживання залишається незмінним (20% або 15% середньомісячного сукупного доходу сім’ї), збільшення розміру платежів відшкодовується за рахунок субсидії.

    Ірина Божко,
    Начальник відділу грошових виплат
    і компенсацій УПСЗН
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1195 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net