Четвер, 02.05.2024, 18:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 21 » І.Ванникова: Президент проти створення "коаліції захисту від світової фінансової кризи"



    І.Ванникова: Президент проти створення "коаліції захисту від світової фінансової кризи"
    09:58

    Президент України Віктор Ющенко вважає пропозицію прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про створення "коаліції захисту від світової фінансової кризи" недоречною. Про це заявила на брифінгу прес-секретар Президента Ірина Ванникова, передає кореспондент РБК-Україна. "Це штучне утворення, яка поступається легітимністю, мобільністю і професійністю Раді національної безпеки і оборони", - сказала І.Ванникова.

    В той же час, глава Секретаріату президента України Віктор Балога заявив, що пропозиція Ю.Тимошенко створити чергову антикризову коаліцію і переформатувати Кабінет міністрів є блефом, за допомогою якого прем'єр прагне закріпити за собою крісло керівника уряду. "Коаліція у Верховній Раді - це не одноразова серветка. Вона повинна формуватися на основі ідеології, політичних зобов'язань, програми і відповідальності за її втілення. Не буває коаліції на годину, на ніч або на тиждень, тим більше вона неможлива тільки для обслуговування політичних інтересів БЮТ і Ю.Тимошенко", - сказав він.

    Партія регіонів також не підтримала пропозицію Ю.Тимошенко про створення "коаліції захисту від світової фінансової кризи". "Пропозиція прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про формування у Верховній Раді коаліції для протидії впливу світової фінансової кризи на українську економіку і переформатування уряду є спробою зняти з себе відповідальність за банкрутство країни", - говориться в розповсюдженій сьогодні прес-службою ПР заяві. "При цьому вона не подала жодного плану, програми порятунку України. Єдиний її план - Ю.Тимошенко при владі. Більше рецептів з подолання кризи у Юлії Володимирівни немає", - підкреслюється в документі.

    У свою чергу, депутатська група "Народна самооборона" підтримує створення уряду на базі всіх політичних фракцій, а також зазначає необхідність створення нової коаліції. Про це в ході зустрічі з прем'єр-міністром заявив лідер депутатської групи "Народна Самооборона" Тарас Стецьків. "В умовах кризи, в якій опинилася наша країна йти на дострокові вибори, - це діяти всупереч націнтересам держави і тому, ми вважаємо, що виходом з ситуації, яка склалася, повинні бути не тільки продовження роботи ВР, але і формування в стінах парламенту коаліції з кількістю понад 300 нардепів. Ми вважаємо, що потенціал в цьому парламенті існує, для того, щоб негайно прийняти пакет антикризових законів в економічній сфері, а також, щоб прийняти пакет законів, який потрібний для того, щоб утримати країну і продемонструвати всьому суспільству, що політеліта і політики не мають права перекладати свої сварки на суспільство", - зазначив він.

    За створення єдиного уряду на базі всіх політичних фракцій виступила і Комуністична партія. "В умовах величезної кризи, в якій опинилася країна, ми повинні прийняти чітку і зрозумілу програму дій для того, щоб якимсь чином подолати цю кризу", - сказав глава фракції КПУ Петро Симоненко під час сьогоднішньої зустрічі з прем'єром.

    Напередодні Ю.Тимошенко заявила, що позачергові парламентські вибори в Україні 7 грудня не відбудуться. При цьому вона запропонувала створити "коаліцію захисту від світової фінансової кризи" і на її основі переформувати склад уряду.

    Нагадаємо, 9 жовтня В.Ющенко підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів", призначивши нові вибори на 7 грудня. 10 жовтня ц.р. Окружний адміністративний суд Києва відмінив даний указ В.Ющенка за позовом БЮТ. У відповідь на це Секретаріат президента подав апеляцію на рішення окружного суду. Засідання апеляційного суду відкладалося кілька разів. Чергове засідання з приводу апеляції призначене на 21 жовтня ц.р.

    В.Ющенко неодноразово заявляв, що позачергові парламентські вибори неодмінно відбудуться. "Вибори ці відбудуться незалежно від трюків, які веде прем'єр-міністр і її політична сила", - заявив він 15 жовтня під час прес-конференції в Запоріжжі.

    16 жовтня ц.р. Ю.Тимошенко заявила, що сподівається на відміну В.Ющенком указу про проведення позачергових парламентських виборів. При цьому вона зазначила, що готова піти на будь-які умови, які дозволять уникнути дострокових виборів до Верховної Ради.


    http://www.rbc.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 1000 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net