Четвер, 02.05.2024, 22:45
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 22 » Валерій Асадчев про спорт на Полтавщині: успіхи, проблеми, перспективи



    Валерій Асадчев про спорт на Полтавщині: успіхи, проблеми, перспективи
    11:51

    Останнім часом Полтавщина впевнено набуває слави одного з провідних спортивних центрів України. Багато хто  пов’язує це з наполегливістю команди Президента Віктора Ющенка, яка працює в області вже понад два роки. Справді, обласна влада докладає чимало зусиль для підтримки фізкультури і спорту. Тож  є привід розповісти не тільки «традиційно, про проблеми», - але й про здобутки спортивної галузі. 


    Спорт мовою цифр і  конкретних справ
     
      
    2006 року голова облдержадміністрації Валерій Асадчев затвердив регіональну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки. Наразі можна підбити проміжні підсумки її реалізації.
    Так, упродовж останніх двох років у рамках місячника ”Спорт для всіх – спільна турбота” в області побудували 5 тренувальних та відремонтували 2358 звичайних спортмайданчиків. Полтавщина – єдиний регіон в Україні, де розробили програму встановлення штучних футбольних майданчиків, під яку з обласного бюджету виділили 720 тисяч гривень. Відтак, міні-стадіони з'явилися в Шишацькому, Козельщинському, Карлівському й Семенівському районах, у ДЮСШ «Олімпійські надії» під Полтавою. За кошти держбюджету їх облаштували на території стадіону «Динамо» в обласному центрі та в Полтавському державному педуніверситеті.
    У закладах освіти торік створили 10 спортивних клубів. У Лубнах з’явився міський центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”. Подібні центри передбачено відкрити в Кременчуці та 9 містах районного підпорядкування.
    Цьогоріч розпочали будівництво нового спорткомплексу з плавальним 50-метровим басейном вартістю 37 мільйонів гривень. За словами голови облдержадміністрації Валерія Асадчева, це буде одна з найкращих спортивних споруд в Україні, яка дасть змогу проводити змагання високого міжнародного рівня.
    У вересні ввели в експлуатацію спортивний комплекс "Динамо" для ігрових видів спорту (волейбол, гандбол, футбол, баскетбол, теніс) біля приміщення ГУ МВС області. На будівництво спорткомплексу з обласного бюджету витратили 2 мільйони гривень, з бюджету МВС – 9 мільйонів, решту склали кошти спонсорів.
    Скоро з’явиться у Полтаві й Будинок футболу, де професійно готуватимуть юних футболістів. У складі спортивного закладу буде три футбольних поля: два з трав’яним покриттям, одне – зі штучним.
    Посилену увагу спортивній темі приділяють на теренах усієї області. Приміром, керівники Кременчуцького району планують реконструювати будівлю колишнього кінотеатру імені Кропивницького, зробивши там спортивний центр для навчальних закладів. Інший проект – будівництво сучасної школи з плавальним басейном поблизу села Чечелево.
    У Козельщинському районі кожен з працівників райдержадміністрації перерахував на розвиток спорту одноденний заробіток, а голова райдержадміністрації Наталія Литвин звернулася до сільських, селищних голів, керівників підприємств та бізнесменів з проханням зробити свій фінансовий внесок для розвитку спорту. В районі, окрім спорудження штучного спортмайданчика, розпочато реконструкцію колишньої котельні під тренажерний зал, реконструкцію старого стадіону.
     
    Нашими спортсменами пишається Україна
     
    У 2006 році Полтавщина посіла четверте місце з олімпійських та третє – з неолімпійських видів спорту серед команд областей другої групи на Всеукраїнських іграх. Збірна області, представлена спортсменами з чотирьох міст та дев’яти районів, виборола чотири призові місця: І – з футболу, ІІ – з веслування, ІІІ – з тхеквондо ВТФ та футзалу. Полтавці завоювали 55 медалей, з них 11 золотих, 16 срібних, 28 бронзових.
    2007 року молоді спортсмени стали призерами змагань, що проходили в різних країнах світу. Так, у  місті Валєтта (Мальта) відбувся чемпіонат Європи з дзюдо серед юнаків і дівчат, на якому полтавка Ольга Мілокумова зайняла третє місце. На першості Європи з тхеквондо в Будапешті кременчужанин, майстер спорту України з тхеквондо Дмитро Лизун (тренер Володимир Лизун) посів III місце.
    Сербське місто Сомбор зустрічало учасників чемпіонату Європи з боксу серед юніорів. Вихованець обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України з боксу, чемпіон України серед юніорів 2007 року Олександр Трифонов (тренер Микола Семеняга), здобув ІІІ місце.
    Спортсменів-переможців цьогорічних міжнародних змагань особисто привітав та нагородив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк. Серед них – вихованець ДЮСШ №1 м. Комсомольська Владислав Григоренко, котрий у складі збірної команди України у вправі ВП-6 (60 пострілів стоячи) завоював ІІІ місце в особистих змаганнях та І місце в командних змаганнях під час чемпіонату Європи зі стрільби з пневматичної зброї серед юніорів, що проходив у місті Вінтертур (Швейцарія); вихованець обласної дитячо-юнацької реабілітаційно-спортивної школи інвалідів Микола Кулик, який під час зимового чемпіонату Європи з легкої атлетики серед глухих спортсменів у Генуї (Італія) в складі збірної команди України на дистанції 60 метрів з перешкодами виборов срібну нагороду.
     
    Найкращим – квартири і премії
     
    Нещодавно в Полтаві відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури та спорту. Кращим спортсменам, тренерам та працівникам фізкультурної галузі вручили грамоти, грошові премії і подарунки. Головний подарунок – ключі від квартири – отримала учасниця Олімпіади у Пекіні, легкоатлетка, майстер спорту України міжнародного класу Оксана Щербак та її тренер Юрій Щербак.
    Торік у Палаці дозвілля „Листопад” вручили першу обласну премію „Герої спортивного року Полтавщини”, засновану управлінням з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Тоді відзначили спортсменів, тренерів, меценатів та спортивних журналістів у 12 номінаціях.
    Четверо полтавців отримали сертифікати на квартири. Володарями нового житла стали вже згадана Оксана Щербак, Микола Семеняга (майстер спорту міжнародного класу з боксу, чемпіон Європи та світу серед кадетів, бронзовий призер кубка світу 2006 року); Ганна Мельниченко (майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, бронзова призерка Всесвітньої Універсіади-2007) і Дмитро Виноградець (чемпіон світу з плавання серед інвалідів 2006 року, срібний призер Параолімпійського кубку 2007 року, майстер спорту міжнародного класу).
    А на цьогорічних Параолімпійських іграх у Китаї Дмитро отримав для збірної України аж 4 нагороди – дві золоті, срібну та бронзову медалі, встановив два світових рекорди. Тож обласна влада нагородила хлопця премією у розмірі 50 тисяч гривень.
     
    Чемпіонати з шахів і масові спартакіади: уже традиція
     
    У 2006 і 2007 роках уперше за останні 17 років з ініціативи голови облдержадміністрації Валерія Асадчева в обласному центрі проходив фінал 75-го чемпіонату України з шахів серед чоловіків. Шахи завжди визначали інтелектуальний потенціал нації, тому Полтавська облдержадміністрація одразу відгукнулася на пропозицію Федерації шахів України організувати такий турнір. Це стало значною подією для Полтавщини. Голова облдержадміністрації заявляє, що обласна влада й надалі пропагуватиме цю гру для того, щоб в області виросли свої міжнародні гросмейстери і в майбутньому славили полтавський край.
    Торік у Полтаві урочисто відкрили й жіночий чемпіонат України з шахів. Захід такого масштабу під егідою облдержадміністрації проводився уже вдруге. Учасниці віком від 18 до 30 років завітали з 11 міст України - з Києва, Харкова, Львова, Луганська, Тернополя, Криму тощо.
    А цього року в Миргороді відбувся сьомий Всеукраїнський шаховий фестиваль «Миргород – 2008». У турнірі взяли участь учасники з 16 областей України.
    Традиційними стали масові спартакіади, легкоатлетичні пробіги, естафети. Торік Валерій Асадчев та Іван Близнюк узяли участь у масовому легкоатлетичному забігу, присвяченому 70-й річниці утворення Полтавської області. А нещодавно з нагоди Дня фізкультури та спорту в Полтаві за участю Івана Близнюка  відбувся  легкоатлетичний пробіг. У ньому взяли участь понад 3 тисячі полтавців – студентська молодь, школярі, ветерани спорту.
    Вересень ознаменувався для наших краян факельною естафетою „Всесвітній біг заради гармонії” та обласним етапом IV Всеукраїнської велоестафети „Спорт для всіх єднає Україну!”.
    Спортивні спартакіади серед трудових колективів промислових підприємств вже кілька років поспіль проводяться в Кременчуці. Цьогоріч з 9 видів спорту змагалися команди 11 підприємств.
     
    2007-й – початок відродження мотоспорту на Полтавщині
     
    Спортивною подією минулого  року став ХХІІ Чемпіонат Європи з мотоболу у Вишняках Хорольського району. Участь у ньому взяли спортсмени з Нідерландів, Німеччини, Литви, України, Росії і Білорусії. Цього ж року Вишняки приймали  першість України.
    А біля села Патлаївка під Полтавою на кращому, за визначенням спеціалістів, мототреку в Україні пройшли змагання вищої ліги ІІІ етапу чемпіонату України з мотокросу. Патлаївська траса, знаменита ще з 70-х років минулого століття (1972-го тут відбувся чемпіонат світу з мотокросу), зараз відновлена не в останню чергу стараннями обласної влади. Полтавщина готується подати заявку на влаштування чемпіонату Європи з мотокросу, який відбудеться 2010 року.
    Полтавські гонщики вибороли першість у командному заліку. Вагомим успіхом стало і друге місце полтавців у гонці на мотоциклах з колясками (екіпаж у складі Василя Колесніченка і Кирила Букрієва). У класі 500 см3 Костянтин Уткін посів п’яту сходинку в першому заїзді, четверту – в другому, де до нього приєднався ще один представник Полтавщини Ігор Міхневич (шосте місце).
    350-річчя Гадяцького договору відзначили Всеукраїнськими змаганнями з мотокросу в с. Ковалевщина на Гадяччині. Свою майстерність продемонстрували більш ніж 60 спортсменів з 6 регіонів.
    У планах обласної влади – відродити спорткомплекс „Мототрек” в с. Розсошенці Полтавської області, що свого часу  був найкращим в Україні. На сьогодні є рішення сесії облради про згоду на передачу мототреку, який належить товариству сприяння обороні України (ТСОУ), до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, є відповідне звернення депутатів облради до Кабінету Міністрів України. На базі спортивного комплексу „Мототрек” хочуть створити дитячо-юнацьку спортивну школу для занять та змагань зі спортивно-технічних видів спорту.
     
    Кременчуцький автомобіль буде на ралі-рейді „Дакар”
     
     Кременчуцькими автомобілебудівниками спільно з Харківським конструкторським бюро ім. Морозова розроблена конструкція спортивного автомобіля КрАЗ-5173РЕ, який зможе представити Україну на одній з найвідоміших гонок у світі. Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, оцінивши перспективи такого проекту, звернувся за допомогою до Президента Віктора Ющенка, який доручив створити консультативну робочу групу для забезпечення держпідтримки в реалізації проекту участі автомобілів холдингової компанії "АвтоКрАЗ" в міжнародному авторалі Париж-Дакар.
    Є впевненість, що КрАЗ зможе взяти участь у „Дакарі” вже в 2009-2010 роках. Кременчуцькі автомобілебудівники переконані: проект участі українського автомобіля в ралі-рейді „Дакар” стане національним.
     
    Наша область готова брати участь у Євро-2012
     
    Місто Кобеляки готове приймати вболівальників, що приїдуть в Україну дивитися футбольні матчі ЄВРО-2012, та представників УЄФА. Кобеляки потрапляють у 100-кілометрову зону від Дніпропетровська, де будуть проходити ігри європейської першості.
    На те, щоб приймати гостей Євро-2012, претендує і аеропорт „Полтава”. Серед переваг його насамперед – вдале географічне розташування. Полтавщина знаходиться на перехресті стратегічних доріг, що ведуть на ЄВРО.
    У 2008 році з обласного бюджету виділено 478 тис. грн. на капітальний ремонт та реконструкцію приміщень аеровокзалу. Як запевнив голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, „ми серйозно працюємо над цією темою, і вже сьогодні є ряд інвестиційних пропозицій. Тобто в будь-якому випадку, пов’язано це з ЄВРО-2012, чи ні – ми домагатимемося, щоб аеропорт працював постійно”.       
     
     Оновлений стадіон «Ворскла» приймав матч за Суперкубок
     
    На полтавському стадіоні „Ворскла”, який за ініціативи управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації нещодавно назвали ім’ям видатного вченого Олексія Бутовського, відбувся поєдинок між донецьким „Шахтарем” та київським „Динамо”. Цією грою розпочався новий футбольний сезон і функціонування Прем’єр-ліги. Остання й організувала гру за Суперкубок, володар якого, «Шахтар», окрім трофею,  отримав чек на 50 тисяч доларів.
    Команди зіграли на реконструйованому стадіоні, який вміщує близько 25 тисяч уболівальників. Керівництво „Ворскли” витратило 5,5 мільйонів гривень на ремонт арени. Змінили сидіння, табло та прилеглі території.
     
    Полтавщина вшановує пам’ять видатних земляків
     
    У Полтаві відбулись урочистості з нагоди 170-річчя нашого земляка, видатного вченого-практика, одного із засновників сучасного олімпійського руху Олексія Бутовського, якому відкрили пам'ятний знак біля стадіону „Ворскла”. Програма включила також футбольні змагання серед школярів та шостий міжнародний боксерський турнір, у якому взяли участь представники з України, Росії, Молдови, Білорусі.
    Невдовзі мешканці області довідаються більше про атлета, борця, уродженця Полтавщини Івана Піддубного, інших славетних наших спортсменів, популяризацією яких опікується обласна влада.

    Тетяна Алєксандрова, Тетяна Тимченко,
    прес-центр управління у справах преси та інформації облдержадміністрації

    http://www.regionnews.poltava.ua

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 3056 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net