Четвер, 02.05.2024, 03:39
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 24 » Рибальські лабіринти, або скільки можна заплутувати рибалок



    Рибальські лабіринти, або скільки можна заплутувати рибалок
    11:57
    В тижневику «ЕХО Кобеляк» від 3 жовтня 2008 року було опубліковане інтерв’ю з представниками Держрибінспекції в особі фахівців Сергія Рябухи та Володимира Сидоренка, які роз’яснювали ситуацію щодо законності проведення любительського і спортивного рибальства на р.Ворскла та Дніпродзержинському водосховищі. Наведена інформація стосовно пункту 4.13 «Правил любительського і спортивного рибальства» (далі «Правил») є достовірною, але висновки щодо правомірності здійснення лову риби вудкою чи спінінгом з берега від Кобеляк аж до Дніпра є безпідставними, і ось чому:
    1. Згідно з п.2.1 «Правил» любительське і спортивне рибальство – вилов риби (добування) водних безхребетних у спеціально визначених для цього водоймах (їх ділянках) з метою особистого споживання (за умови дотримань встановлених правил рибальства та водокористування).
    2. Відповідно до п.4.13 забороняється лов риби, добування водних тварин протягом усього року у Ворсклянській затоці – лінією: Кишенське лісництво – с.Великий Курган, від нього – на лівий берег (колишнє с.Вереміївка), далі вгору до шосейного мосту на трасі «Світлогірське-Кобеляки» біля с.Лучки. На р.Ворскла – на ділянці від гирла до гужового мосту біля міста Кобеляки.
    Інших коментарів, виключень, трактувань у «Правилах» немає. Таким чином, здійснення лову риби на даній території вудкою або спінінгом з берега чи то з човна заборонено протягом усього року.
    3. Пунктом 4.1.1 передбачено, що здійснення любительського і спортивного рибальства дозволяється на водоймах загального користування безкоштовно з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, та спінінгом. Пункт 4.1.3 вказує, що лов риби дозволяється на водоймах, наданих громадським об’єднанням для організації любительського рибальства: членам громадських об’єднань за їх членськими квитками з берега і човнів вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше десяти на рибалку і спінінгом. Тобто це все стосується водойм загального користування. Пункт 2.1 «Правил» чітко вказує на те, що рибогосподарські водойми загального користування – водні об’єкти, на яких здійснюється любительське і спортивне рибальство на умовах загального використання водних живих ресурсів без надання спеціального дозволу на їх використання та без закріплення цих водних об’єктів за окремими особами.
    Територія від с.Правобережна Сокілка до Кишенського лісництва входить у заповідну зону та зону регульованої рекреації регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», яка є складовою природно-заповідного фонду України і не являється господарською водоймою загального користування. Згідно п.2.1. «Правил» природно-заповідний фонд – ділянки суходолу і водного простору, природні комплекси та об’єкти яких мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність і охороняються як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
    Таким чином, спортивне і любительське рибальство на території РЛП «Нижньоворсклянський» (далі «Н.») дозволяється лише в господарській зоні (нижче лінії Кишенське лісництво – колишнє с.Вереміївка) в спеціально відведених місцях для громадських об’єднань та для громадян з берега вудкою чи спінінгом в населених пунктах, що знаходяться в межах господарської зони ландшафтного парку (Світлогірське, Орлик, Кишеньки).
    Ще не менш важливий, а можливо основний пункт, а саме 3.1 «Правил», який органи рибоохорони намагаються ніколи не згадувати, констатує, що любительський і спортивний лов риби і водних безхребетних для власних потреб дозволяється всім громадянам України, іноземцям, а також особам без громадянства у всіх водоймах України, за виключенням вилову у водоймах природно-заповідного фонду. Тобто «Правила любительського і спортивного рибальства» від 15.02.1999 р. на природно-заповідних територіях України, в т.ч. і в межах РЛП «Н.» не діють.
    Може виникнути логічне запитання, чому в своїй діяльності рибінспектори та служба охорони ландшафтного парку посилаються на «Правила любительського і спортивного рибальства», які на природно-заповідній території не діють? Відповімо лише за себе. Справа в тому, що будь-яка природно-заповідна установа, якою являється і РЛП «Н.», має підвищені вимоги щодо охорони та використання природних ресурсів та посилену відповідальність за порушення режиму охорони території. Відповідно до ст.5 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» режим охорони визначається у положеннях для кожної природно-заповідної установи. Саме тому при розробці Положення про РЛП «Н.» спільно з Управлінням охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області були взяті до уваги обмеження щодо використання водних живих ресурсів, викладені у «Правилах любительського і спортивного рибальства» і застосовані для заповідної зони та зони стаціонарної рекреації парку. Зокрема, відповідно до п.4.4.11 Положення про РЛП «Н.» на території парку забороняється порушення правил рибальства, незаконний вилов водних ресурсів, знаходження із забороненими знаряддями лову, в т.ч. поблизу водойм (п.4.4.15). Саме тому будь-які незаконні дії на території парку, в тому числі спортивне і любительське рибальство в заборонених місцях, трактуються як порушення режиму охорони і підпадають під дію ст.91 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
    Таким чином «Правила спортивного і любительського рибальства» не тільки не суперечать Положенню про РЛП «Н.», а навпаки, взяті за основу для здійснення працівниками парку природоохоронної діяльності в напрямку використання та збереження водних живих ресурсів на природно-заповідній території.
    І на завершення. Для суттєвого покращення ситуації щодо здійснення любительського і спортивного рибальства в межах РЛП «Нижньоворсклянський» нами готуються пропозиції, які будуть направлені в районну раду для затвердження.

    Директор РЛП «Нижньоворсклянський» Віктор ПОПЕЛЬНЮХ,
    інспектори з охорони довкілля
    Євгеній та Олег ЯРЕМЕНКИ
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1478 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net