За словами начальника відділу
економічного розвитку JIMP Вікторії Довжик, участь у конкурсі візьмуть
професійні кухарі Львова. Також, в рамках «Львівської пательні»
передбачається провести ряд заходів щодо демонстрації кухарських вмінь. Конкурс
з визначення найкращого кухаря Львова пройде у два етапи. Перший етап
конкурсу відбуватиметься з 30 жовтня по 20 листопада. На цьому етапі
учасники конкурсу повинні приготувати страву на надіслати її фотографію
разом з технологічною картою (описом технології виготовлення справи) на
адресу площа Ринок, 1, Департамент економічної політики з поміткою
«Львівська пательня». З усіх надісланих пропозицій професійне журі має
відібрати 6 фіналістів. На другому
етапі, 5 грудня у палаці спорту «Україна», відбудеться фінал конкурсу.
На ньому незалежне міжнародне журі визначить найкращого кухаря Львова
2008 року. Передбачається, що це
буде відкрите дійство, під час якого фіналісти на очах у публіки
демонструватимуть свою майстерність у приготуванні м'ясних страв. Окрім
безпосереднього змагання учасників конкурсу в рамках «Львівської
пательні» відбудуться різноманітні майстер-класи та семінари. Також
буде продемонстровано технологію виготовлення шоколадних цукерок та
проведено шоу барменів. «У Львові
працює більше 800 ресторанів, проте ми хочемо запросити до участі у
конкурсі не лише кухарів з ресторанів, але й тих, які не працюють, щоб
вони знайшли достойну роботу, або ж для того, щоб роботодавці
запропонували їм її», - розповідає президент Гільдії рестораторів
Львова Вардкес Арзуманян. Як
повідомив генеральний директор Fast Food Systems Ltd Марк Зархін,
страва буде оцінюватися за кількома основними критеріями – це смак,
декорація та технологія приготування. «У
конкурсі ми відмовилися від рибних страв, оскільки їх не всі вміють
готувати в нас у Львові. Тому ми зупинилися лише на м’ясних стравах,
тут може бути все – і баранина, і свинина, і телятина. Кожен як
побажає», - додав він. Оцінювати
конкурс буде професійне журі, до складу якого входять кухарі з Києва,
Росії, Франції та Польщі: «Ми не підбирали журі за принципом відомих
осіб, вони можуть бути і не відомими, основне для нас те, щоб журі
працювало об’єктивно», - зазначив пан Вардкес. «Під
час конкурсу кожен кухар буде мати свій номерок, тобто жодна назва
ресторану не афішуватимуться для ще більшої об’єктивності», - додав
Зархін. «Ми робимо цей конкурс для того, аби показати, що у Львові є хороші кухарі і в них можна вчитися», - сказав пан Вардкес.. За словами організаторів, такий конкурс планується проводити щорічно. Організаторами конкурсу є Гільдія рестораторів Львова та Львівська міська рада. www.kava.lviv.ua
|