Четвер, 02.05.2024, 23:16
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 30 » Депутати дали гроші лікарні та «Водоканалу» і звернулись до Президента



    Депутати дали гроші лікарні та «Водоканалу» і звернулись до Президента
    16:21
    Чергова сесія Кобеляцької районної ради розпочалася з процедури представлення нового депутата. І знову зміни відбулися в лавах соціалістів. Замість вибувшого (померлого) Дмитра Білого депутатом райради став Геннадій Хорольський. Поки що широкому загалу це прізвище нічого не говорить. Навіть самі депутати в більшості своїй вперше бачили цю людину.
    Під час обговорення регламентних питань лідер фракції Партії регіонів Анатолій Таранушич запропонував, щоб до складу лічильної комісії, яка працює в сесійній залі постійно, включили когось з його однопартійців. Бажано – Миколу Андрієнка.
    А потім в роботі сесії настала весела п’ятихвилинка. Депутатам було запропоновано проголосувати за присвоєння Миколі Жуку, заступнику голови райради і лідеру районних соціалістів, звання Почесного громадянина Кобеляцького району. Це вже була третя спроба відзначити Миколу Григоровича подібним званням. Дві попередні закінчились безрезультатно. Та цього разу депутати, певно, перебували виключно в доброму гуморі, і рішення було прийняте. Одразу посипалися жарти з місць: «Відпустити його для вирішення організаційних питань, нехай стіл накриває». А Микола Жук, в свою чергу, звернувся до свого давнього і принципового опонента Олександра Копельця: «Сан Санич, де будемо відзначати?» Потім були ще жарти з приводу 70 троянд, посаджених Копельцем до дня народження Жука.
    Після такої невеличкої емоційної розрядки депутати перейшли до вирішення більш серйозних питань. Голова райради Володимир Жуков зачитав проект звернення до Президента та Прем’єр-міністра з приводу катастрофічного падіння цін на сільгосппродукцію і запропонував його прийняти. Назвав Володимир Жуков і кілька прізвищ народних депутатів України, котрі мають безпосереднє відношення до торгівлі зерном. Серед них і його колеги по партії «Батьківщина», і відомі регіонали.
    Поскільки велика частина депутатів райради є сільгоспвиробниками, вони підтримали пропозицію звернутися до влади вищого рівня. Було сказано, що подібні звернення є єдиним законним засобом привернути увагу до проблем аграріїв. Хтось із залу кинув репліку: «Он на Донеччині фермери автошляхи перекрили, так їх тепер прокуратура та СБУ «тягають». Депутат від БЮТ Валерій Дрига запропонував ініціювати розторгнення договору оренди між «Кернел-трейд» та Кобеляцьким КХП. Мовляв, фірмачі нічим хорошим себе не зарекомендували, навпаки –структура, яку пов’язують з нардепом від БЮТ Андрієм Веревським, може бути причетна до заниження цін на зерно. Олії у вогонь підлив й інший бютівець Гліб Ульяненко, який висловив припущення, що зараз в Україні триває цілеспрямована політика знищення дрібних і середніх сільгоспвиробників. Без них землю буде легше купити.
    Прийнявши звернення, районні обранці перейшли до розгляду бюджетних питань. Звіт Андрія Дацка про виконання районного бюджету за 9 місяців вирішили не заслуховувати. Його, звіт, і так достатньо обговорювали у фракціях, на президії райради та на засіданнях постійних комісій. А ось коли мова пішла про те, куди вкласти оті півтора мільйона гривень, котрі накопичилися в казні Кобеляччини, депутати пожвавішали, і між ними навіть виникла невеличка суперечка. Це сталося тоді, коли депутат-регіонал, він же директор міського комунального підприємства «Водоканал», нагадав про необхідність виділення грошей на реконструкцію водонапірної башти. Розгорілась дискусія. Тут народні обранці розділились не по партійному принципу, а по лінії «місто-село».
    Депутати – жителі райцентру Володимир Рева, Анатолій Таранушич, Олег Голтвянський закликали підтримати пропозицію Тагадюка. А ось жителі сіл Валерій Дрига, Володимир Вовк, Володимир Струк висловили невдоволення тим, що вирішення міських проблем відбувається оперативно, а сільських – тягнеться роками. Зокрема, вони зауважили, що потрібно б і міській громаді долучитися до ліквідації надзвичайної ситуації. Зокрема – організувати збір коштів, як це роблять у селах. Та зрештою 80 тисяч на ремонт башти дали. Як і 14 тисяч Бутенківській сільраді на придбання насоса на артсвердловину в селі Колодяжнівка.
    Несподівана дискусія виникла і під час затвердження статуту районного радіомовлення. Дехто запропонував не фінансувати цю установу взагалі. А давній пропагандист відродження районного телебачення Володимир Чернявський в черговий раз нагадав про свою ідею. За його словами, вже є й люди, згодні зайнятися телебаченням. Але потрібен фінансовий і організаційний поштовх з боку районної влади.
    Традиційно «гаряче» стало, коли справа дійшла до земельних питань. В черговий раз на сесію були винесені питання про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок під ставками на території Світлогірської та Григоро-Бригадирівської сільрад. Голова райради Володимир Жуков проінформував депутатів, що вже й суд зобов’язав їх розглянути ці документи. І їх розглянули. Але знову проголосували проти. Пролунали твердження, що землі під ставками потрібно віддавати в оренду лише з аукціону.
    Виступив по цьому питанню і депутат облради Анатолій Шкарбан. Він сказав: «Вже й підприємці на сесію не з’являються, а ми все їх питання обговорюємо». І звернувся до голови райради: «Залишились лише ви, Володимире Володимировичу, як головний лобіст цього питання. Між тим, всі ці бізнесмени роками працюють на нашій землі і нічого не сплачують до бюджету».
    Володимир Жуков заперечив закид у лобіюванні чиїхось інтересів. Він наголосив: «Людина до нас звернулася, і ми повинні розглянути це звернення. Тим більше, вони хочуть платити, а оцінки землі немає».
    З інших «грошовитих» питань можна виокремити виділення 450 тисяч гривень районній лікарні на придбання флюорографа.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 903 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net