Четвер, 02.05.2024, 18:00
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 30 » Персоніфікований облік інформує



    Персоніфікований облік інформує
    16:37
    Нагадуємо, що персоніфікований облік у системі загальнообов’язкового пенсійного страхування – це організація та ведення обліку відомостей про застраховану особу, який базується на основі новітніх інформаційних технологій і полягає в збиранні, обробленні, систематизації та зберіганні відомостей про отримані доходи. Сутність нового виду обліку полягає в тому, що на кожну застраховану особу відкривається персональна облікова картка, в якій використовується постійний ідентифікаційний номер Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів.
    На персональній картці ведеться облік заробітної плати (доходу) за кожний місяць роботи протягом трудової діяльності з 2000 року відповідно «Порядку взаємообміну інформацією для призначення і перерахунків пенсій на підставі наявних даних персоніфікованого обліку відомостей в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування», відповідно якого сплата страхових внесків до Пенсійного фонду України громадянином та його роботодавцем зараховується при призначенні та перерахунку пенсії лише за даними персоніфікованого обліку. Завдяки персоніфікованому обліку відомостей Пенсійний фонд матиме у своєму розпорядженні достовірні відомості про тривалість страхового стажу працівників, їхні заробітки та суми внесків, які сплатили до Пенсійного фонду роботодавці. Це дозволить поступово відновити залежність розмірів пенсій від тривалості внесків за рахунок ефективнішого обліку даних про страховий стаж і заробіток протягом усієї трудової діяльності застрахованої особи.
    Але хотілося б попередити тих застрахованих осіб, які перебували в трудових відносинах з юридичними особами, які не прозвітувались до відділу персоніфікованого обліку. Ці страхувальники лишили можливості своїх працівників зарахування доходу та страхового стажу в повному обсязі, тож поцікавтеся у своїх роботодавців чи оплачені за вас внески.
    І якщо суб’єкти підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування, вважають, що їм не потрібно здавати звіти до персоніфікованого обліку, то вони помиляються. Вони, як і інші застраховані особи, залишаються без зарахування стажу та доходу за період діяльності, якщо не звітувались до персоніфікованого обліку. Оскільки відповідно Постанови Кабінету міністрів України від 16.11.2001 року №1498 підтвердження доходів для призначення та перерахунку пенсій з 01.07.2000 року проводиться виключно за даними персоніфікованого обліку. Нагадуємо, що приватні підприємці на спрощеній системі оподаткування повинні знати, що з їх суми сплаченого єдиного податку до Пенсійного фонду надходить лише 42%, а з суми сплаченого фіксованого податку - 10%.
    По Закону України «Про загально­обов’язкове державне пенсійне страхування» звітний період по персоніфікованому обліку проходить з 1 січня по 1 квітня. У випадку, коли страхувальник ці терміни порушує, відповідно п.5 ч.9 ст.106 цього ж Закону «За неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою або подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку, та іншої звітності, передбаченої законодавством, на страхувальника накладається штраф у розмірі 10 відсотків від суми страхових внесків, які були сплачені або підлягали сплаті за відповідний звітний період, за кожний повний і неповний місяць затримки подання відомостей, звітності, але не менше 10 неоподаткованих мінімумів. За ці ж порушення на посадових осіб накладається адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі від восьми до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.»
    Застраховані особи мають право вимагати від роботодавців повного та своєчасного подання територіальному органу Пенсійного фонду відомостей стосовно персоніфікованого обліку. Постанова Кабінету Міністрів України від 04 червня 1998 року №794 затверджує право кожної застрахованої особи ознайомлюватись з даними, що накопичуються на її особовій картці в Центральному банку даних СПОВ. Звернувшись до територіального управління Пенсійного фонду із заявою та пред’явивши паспорт, довідку про ідентифікаційний номер або свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, громадянин у визначений термін отримає довідку з облікової картки необхідного ступеню деталізації за бажаний період років.
    Любов НАЗАРЕНКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1935 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net