Субота, 04.05.2024, 21:56
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5570
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 1 » СБУ воюет с интернет-ресурсами



    СБУ воюет с интернет-ресурсами
    10:14
    Как стало известно DailyUA, сотрудниками СБУ был похищен сотрудник нашей редакции Назар Цапок. Узнать о судьбе своего коллеги, бесследно исчезнувшего... ...в районе Киевского железнодорожного вокзала, нам удалось только с помощью Главы Комитета Верховной Рады по вопросам свободы слова и информации Анны Герман, к которой, в свою очередь, обратился Дмитрий Понамарчук - президент Фонда свободных журналистов имени Вячеслава Черновола. Узнать о том, что Назар хотя бы жив, мы смогли только после того, как Анна Герман связалась с господином Наливайченко, который сообщил, что Назар Цапок находится в настоящее время на допросе в СБУ.

    Ниже приводим текст обращения журналиста Дмитрия Понамарчука и депутатский запрос народного депутата Анны Герман к и.о. главы Службы безопасности Украины Валентину Наливайченко:

     

    Голові Комітету Верховної Ради України

    з питань свободи слова та інформації

    пані Ганні ГЕРМАН

     

     

     

    Шановна Пані Голово!

     

    Сьогодні вранці, 28 листопада, на Київському залізничному вокзалі безслідно зник молодий український журналіст Назар Цапок, який працює в інформаційно-аналітичному інтернет-виданні «DailyUA».

    Ось уже протягом кількох годин його мобільний телефон відповідає лише гудками виклику, але відповіді немає.

    Є підстави вважати, що Назара Цапка могли або безпідставно затримати, або просто викрасти.

    DailyUA - ДАЙДЖЕСТ

     

    Нашу занепокоєність викликає той факт, що останнім часом журналіста Назара Цапка кілька разів через його рідних викликали на допит у Службу безпеки України начебто за фактом розголошення у пресі інформації, яка містить державну таємницю, про масове постачання українською владою озброєння у різні «гарячі точки» світу.

    Назар Цапок є молодим і ще не настільки досвідченим журналістом, аби дати собі раду в екстремальній ситуації.

    Ми боїмося, що здоров’ю або навіть життю Назара Цапка загрожує небезпека.

    Прошу Вас ужити рішучих дій, щоби негайно поставити до відома керівників усіх правоохоронних органів – Генпрокуратуру, МВС, СБУ – про те, що в Києві безслідно щез журналіст.

     

    З повагою, –

     

    Президент Фонду

    вільних журналістів

    імені Вячеслава Чорновола Дмитро ПОНАМАРЧУК

     

     

    Виконуючому обов’язки

    Голови Служби Безпеки України

    Наливайченку В.О.

    Народного депутата України,

    Голови Комітету Верховної Ради України

    з питань свободи слова та інформації

    Герман Г.М.

     

     

     

     

    Шановний пане Голово!

     

     

    До мене, як до Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, надійшло звернення президента Фонду вільних журналістів імені В'ячеслава Чорновола Дмитра Понамарчука.

    У цьому листі мене повідомлено, що сьогодні вранці, 28 листопада, на Київському залізничному вокзалі безслідно зник молодий український журналіст Назар Цапок, який працює в інтернет-виданні Daily-UA.

    Оскільки його мобільний телефон впродовж останніх годин відповідає лише гудками виклику, Дмитро Понамарчук вважає, що Назара Цапка могли безпідставно затримати або просто викрасти.

    Підставою для цього є той факт, останнім часом Назара Цапка через його рідних неодноразово викликали на допит у Службу безпеки України у зв'язку з начебто фактом розголошування в пресі інформації, що містить державну таємницю – а саме, публікації, у яких обговорювалась тема постачання українською владою озброєння у різні „гарячі точки” світу.

    Наскільки мені стало відомо, на рідних Назара, його вчителів та знайомих, здійснювався безпрецедентний тиск з метою за будь-який спосіб з'ясувати місце його знаходження. При цьому ігнорувався навіть факт важкого захворювання матері Назара, яке, безумовно, було посилено вживанням таких методів розшуку.

    У зв'язку з вищезазначеним колеги Назара висловлюють обґрунтоване побоювання, що зниклому без вісти журналістові загрожує серйозна небезпека. Тим більш, що Назар Цапок – ще молодий і не настільки досвідчений журналіст, щоб знати, як самостійно, без юридичної підтримки, поводитися в такій екстремальній ситуації.

    Прошу Вас повідомити, чи затримувався Назар Цапок співробітниками Служби безпеці України. І якщо так, то на якій підставі, і чи надані йому всі необхідні можливості для того, щоб мати необхідний юридичний захист.

     

    Голова Комітету Верховної Ради України

    з питань свободи слова та інформації Ганна ГЕРМАН

     

     

    ***

     

    От редакции: Мы не знаем, насколько долго DailyUA сможет сообщать своим читателям о дальнейшей судьбе Назара, поскольку после того, как сотрудниками СБУ были изъяты наши сервера, компания-провайдер проинформировала нас об одностороннем разрыве договора об обслуживании. Что можно расценить исключительно как последствие запугивания Службой безопасности Украины всех тех, кто мог оказать нам техническое или иное содействие.

    Безусловно знаковым является тот факт, что все эти события происходят в очередную годовщину начала «дела Гонгадзе» - а именно, в тот день, когда 28 ноября 2000 года с парламентской трибуны были оглашены т.н. «пленки Мельниченко».

    Кощунство и цинизм, с какими СБУ решила «отметить» эту дату, не оставляет никаких иллюзий у тех, кто еще сомневался, в каком государстве мы все живем. И жива ли еще свобода слова, за которую 8 лет назад отдал свою жизнь Георгий Гонгадзе...

     

    В ответ на это последовал стремительный как понос ответ пресс-службы СБУ:

     

    "Сьогодні, 28 листопада, о 10:30 до СБУ за рішенням слідчого був запрошений громадянин України Назар Цапко, який був власником інтернет-ресурсу DailyUA. Громадянин України добровільно надав свідчення у кримінальній справі за фактом розголошення державної таємниці та поширення наклепницької інформації народним депутатом України В.Коновалюком, що завдало шкоди національній безпеці держави.

    Необхідність отримати свідчення від Назара Цапка була обумовлена вимогами кримінально-процесуального законодавства у зв’язку із свідченнями В.Коновалюка у цій кримінальній справі.

    Як засвідчив громадянин України Назар Цапко, він на даний час тимчасово не працює, не є і не був журналістом, на вересень-жовтень 2008 року на його ім’я був зареєстрований інтернет-ресурс DailyUA. Н.Цапко закінчив надавати свідчення та вільно залишив приміщення СБУ о 14:00, до нього жодних заходів обмежувального характеру не застосовувалось.

    СБУ вдячна громадянинові України Н.Цапку за добровільне сприяння слідству, що значно допоможе розслідуванню кримінальної справи за фактом розголошення державної таємниці та притягненню винних до відповідальності.

    Н.Цапко жодних скарг та претензій щодо дій слідчих не висловив, що ним підтверджено письмово.

    Прес-центр СБ України"

     

     

    Возникат несколько вопросов к СБУ7 Во-первых, высылалась ли Назару повестки? Во-вторых, почему привод и допрос осуществлялись в выходной день? В-третьих, какое собачье дело "конторе" до того, на кого зарегистрирован интернет-ресурс? ЖЖ вас тоже скоро интересовать станут? А может объявить призыв к международной хакерской общественности устроить бессрочную атаку на серверы "конторы"? А средствам массовой информации -- устроить бойком всем заявлениям пиар-конторы под именем СБ Украины?

    Отдельно хочется намекнуть господину Герасименко о том, что земля круглая и в следующий раз между каплями ему проскользнуть не удастся, а количество вопросов к нему уже стало критическим. И не помогут ни Витя и ни Миша. И в адвокаты уже не возьмут, даже если удастся что-нибудь припрятать от конфискации.



     

    "ОРД"

    Категорія: Новини України | Переглядів: 812 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net