Неділя, 05.05.2024, 06:24
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5570
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 9 » В Україні побільшало цікавих команд



    В Україні побільшало цікавих команд
    11:08

    Наприкінці минулого тижня відбувся останній матч футбольної Прем’єр-ліги 2008 року. Київське “Динамо” перемогло маріупольський “Іллі­чівець” із рахунком 4:3. Три українські клуби – “Металіст”, “Динамо” та “Шахтар” – цього сезону зіграють ще по одному двобою в єрокубках, інші клуби вже у відпустці.

    Завершення осінньої частини чемпіонату – хороша нагода підбити проміжні підсумки. Власними міркуваннями стосовно цього “Газета” попросила поділитися відомого в минулому футболіста Вік­тора Леоненка. Колишній фор­­вард, як завше, за “словом у кишеню не лізе”, на будь-яку тему готовий говорити все, що думає.

    – Чемпіонат України мені по­чав подобатися більше, – розпочав розмову Віктор. – Однак прикро, що “Шахтар” відстав, а загалом уперта боротьба, тепер уже не дві команди конкурують у турнірі. Вболіватиму за полтавську “Ворс­клу” й особисто за Миколу Павлова. А Мирон Маркевич зі своїм “Металістом” уже давно продемонстрував, чого вартий. Він хороший тренер, у його команді немає “зірок”, проте харків’яни грають дуже добре. Молодці...

    – На ваш погляд, донецький” Металург” має шанси продовжити боротьбу за нагороди навесні?

    – Думаю, в них не­має шан­сів. Давно говорив про це, а останні протистояння підтвер­джують мої слова. В останній грі з “Чорноморцем”, примі­ром, вони втратили очки. Спер­­шу донецький “Металург” ніхто всерйоз не сприймав, а коли ця команда очолила тур­нірні перегони – ставлення до них змінилося. Ось тут і почалися невдачі. Не сказав би, що “Металург” пристойно виглядає на полі. Вони вже втратили очки, робитимуть це в завершальній стадії чемпіонату. Донеччани нестабільні. Крім того, прихід нового тренера сприяв емоційному під­не­сенню футболістів, коли наші гранди в Лізі чемпіонів билися, вони набирали очки. А потім усі схаменулися і потроху все стає на свої місця. Але я все одно задоволений: що більше команд перебуватимуть на перших позиціях турнірної таблиці, то краще.

    – Як гадаєте, наступного року в Лізі чемпіонів тради­ційно гратиме “Динамо” та “Шахтар”? Чи “Металісту” вдасться протриматися на горі турнірної таблиці?

    – Сподіваюся, “Металісту” вистачить сил. До того ж, не варто списувати з рахунків “Ворсклу”. В Україні побіль­шало цікавих команд. Як було останніми роками: лідери втекли, всі інші борються за третє місце. Тепер ситуація зовсім інша.

    – Рік тому була схожа ситуа­ція. “Дніпро” був зимовим чемпіоном, “Динамо” втратило чимало очок... Але навесні за перше місце знову змагалися гранди...

    – Вірю, що в цьому чем­піонаті інтрига втримається до кінця. Головне, щоб у “Металіста” вистачило сил, адже команда може легко фінішувати на другому місці. Стосовно “Шахтаря”... Уже не раз висловлював свою думку про Мір­чу Луческу. Його таки вирішили залишити в команді. Можливо, це правильне рі­шення. Не варто в розпалі сезону змінювати наставника. Все одно перед ними особливих завдань не ставлять. Імовірно, “Шахтар” проявить се­бе в УЄФА.

    – У “Дніпра” непоганий бюджет, узимку минулого року придбали кваліфікованих гравців, а результату немає...

    – Схоже, проблема в мікро­кліматі команди. У “Дніпра” хо­роші наставники. Протасов – висококваліфікований спе­ці­а­­ліст, Безсонова теж поважаю як футболіста, тренера та людину. Але в колективі ко­їться щось не те. Справді. Глянеш на прізвища футболістів – здавалося б, не погана команда, але результату немає. Складно сказати, що саме не так.

    – Цього тижня київське “Динамо” боротиметься за місце в зоні Кубка УЄФА. Як оціните шанси киян на успіх у поєдинку з турецьким “Фенербахче”?

    – Якщо гратимуть так, як з “Іллічівцем”, – шансів немає.

    – Але ж настрій на двобій буде абсолютно іншим...

    – Після таких матчів настрою може й не бути. Інша річ, що Юрій Сьомін з Олегом Лужним “накрутять” футболістів. Якщо зараз не ви­йдуть в УЄФА, то сезон “провалено”. Хоча я до цього звик: добре починаємо, погано завершуємо. Чому? По-перше, не вистачає майстерності, а крім того, великий відсоток “щастя” нам сприяє. Йдеться і про “Динамо”, і про “Шахтар”. Фортуна часто прихильна до нас на початку, а коли доходить до завершення, ліміт “щас­тя” вичерпується. Як не крути, але з португальцями в останньому протистоянні ми перемогли випадково, вдома, мабуть, заслуговували на ні­чию. А перемог, якщо зважати на гру, не повинно було бути. Тому й кажу, що вдалими результатами “Динамо” в Лізі чемпіонів значною мірою завдячуємо прихильності Фортуни. Та попри все, хлопці – молодці. Щоправда, мені не подобається, як “динамівці” іноді поводяться на полі. Та ж червона картка Алієва... Він або ще дитина, або нерозумний. Інших варіантів немає. Так підводити команду в Лізі чемпіонів не можна. Алієв же не рятував у тому епізоді команду... Йому дуже пощастило, що він не грав у наші часи, а то йому перепало б.

    – А що було б з Алієвим у ваші часи?

    – Мабуть, у душі втопили б (сміється)... Він же не в індивідуальному виді спорту ви­ступає, його вчинки позначаються на всій команді.

    – Півроку елітні клуби України відіграли під егідою Прем’єр-ліги. Ви як уболівальник зміни побачили? Мож­ливо, суддівство поліпшилося чи ще щось...

    – Зараз про суддів важко говорити, оскільки багато поєдинків обслуговують іноземці. Хоча нічого при цьому нічого не змінюється. Просто керівники клубів із думкою про неупередженість арбітра почуваються спокійніше, але кваліфікацією суд­дів вони не переймаються. До прикладу, історія в Росії. При­­їздить іноземець і судить гірше, ніж місцеві. Варто серйозніше ставитися до своїх арбітрів. А те, що створили Прем’єр-лігу, не від­чув. Мабуть, це відчула Федерація футболу, але аж ніяк не вболівальники. Нині клуби стають відкритішими, вимоги до полів – жорсткішими. А інше не змінилося. Доб­ре, що вже є п’ять-шість команд, які змагаються в кожному двобої. А так, чи це Прем’єр-ліга чи вища, особливого значення не має.

    Розмовляв Гліб Ваколюк

    Категорія: Новини України | Переглядів: 672 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net