Неділя, 05.05.2024, 17:21
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5573
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 16 » "В Україні ринок мистецтва тільки формується", - Скринник-Миська



    "В Україні ринок мистецтва тільки формується", - Скринник-Миська
    10:11
    Чат із читачами «МЕДІАСТАР» Дарини Скринник-Миськи художниці, викладача кафедри академічного рисунку ЛДКДУМ ім. І. Труша.

    Про реставрацію, економічну кризу і «Пори року».

    Дарина Скринник-Миська: Доброго дня, вітаємо вас в чаті з Дариною Скринник-Миською

    Читачі: Скажіть, будь-ласка, чи таке ремесло як реставрація творів мистецтва може мати комеційний успіх сьогодні? Чи є програми реставрації, що фінансуються державою?

    Дарина Скринник-Миська: Так звичайно, реставрація творів мистецтва може мати комерційний успіх. Програма реставрації в Україні - не знаю точно. В Польщі така точно є. Українські реставратори беруть активну участь у них.

    Щодо фінансування реставрації, то я зараз не займаюся реставрацією, але наскільки мені відомо, такі програми є і вони мали би фінансуватися державою.

    Читачі: Чи доводилося Вам реставрувати ікони? Якщо так, чи правда, що художники-реставратори постять під час такої роботи?

    Дарина Скринник-Миська: Реставрації нас вчили на іконах. Уявіть собі штат Львівського національного музею, де головна збірка - ікони. Бідаки-реставратори змарніли би на ніц....

    Читачі: Ви відкриваєте виставку живопису - чи продаєте Ви свої роботи? Яким чином Ви визначаєте на них ціну?

    Дарина Скринник-Миська: Продаж є метою виставки, однією із цілей виставки. Ціну визначаю, орієнтуючись на галереї та салони. Загалом встановлення цін на твори мистецтва в Україні не регламентовані, розмиті, не мають чітких правил. Ринок мистецтва тільки формується.

    Читачі: Чи є у Вас улюблена справа?

    Дарина Скринник-Миська: Є і не одна.

    Читачі: Чим ви стимулюєте своє натхнення? Чи є у Вас свої методи налаштування на творчу роботу?

    Дарина Скринник-Миська: Найкращий стимул - успішні художники. Коли дивишся, що можна досягти своєю творчістю, то хочеться перевірити свої сили. Загалом Труш казав: натхнення не приходить до лінивих. Тому найкращий метод налаштування - встати зранку, спакувати етюдник, і вперед.

    Читачі: Реставрація творів мистецтва і академічний спів мають щось спільне?

    Дарина Скринник-Миська: Авжеж ні. Це найцікавіше, і в цьому фішка...

    Читачі: Чи пробуєте Ви якось запобігати реставрації старовинних церков у селах, що їх проводять самі прихожани, чим часто-густо пошкоджують історичні пам’ятки?

    Дарина Скринник-Миська: Поки що займатися реставрацією пробувала, але ставлення до пам’яток повинно виховуватися. Це не є проблема, яку можна вирішити за один раз. Повинна бути культурна політика належного спрямування.

    Читачі: Пробачте за питання, що не стосується безпосередньо Вашої творчості. Але все ж. Чи рівняються на Вас студенти, і чи бачите Ви у них перспективи дорости (а то й перерости) Ваш рівень майстерності? Бо кажуть люди, що нинішні діти на ніц нездатні, і що то втрачене покоління.

    Дарина Скринник-Миська: Маю надію, що я є авторитетом для своїх студентів. Якби не бачила перспективи перерости у них мій рівень, я б цим не займалася. Існує дві страшилки. Перша про кінець світу - так казали, і то буде далі. А друга, що нинішні діти на ніц не здатні, і що то втрачене покоління - так було тисячу років тому.

    Читачі: Ще одне питання, дуже актуальне. Чи впливає глобальна економічна криза на Ваших муз?

    Дарина Скринник-Миська: З економічною кризою кумедна річ. Багато авторитетних економістів говорять про те, що зараз вигідно вкладати гроші в мистецтво.

    Читачі: Які зі світоглядно-філософських засад Ви сповідуєте?

    Дарина Скринник-Миська: Найближчим часом на моєму сайті з’явиться автореферат моєї дисертації, швидше буде і простіше подивитися там. Крім того, в наступному номері в «Арт-юкрейн» має бути моя стаття.

    Читачі: Як вони у Вас еволюціонують? Впродовж 4-х років Ви писали тільки «Пори року» - в якому жанрі? Чи зачіпали й іншу художню семантику?

    Дарина Скринник-Миська: Більшу частину експозиції становлять краєвиди, але також є портрети, квіти і багато різного. «Пори року» - умовна назва, просто, аби виставка мала спільний знаменник. Детальніше дивіться анотацію до виставки.

    Читачі: І ще одне, геть чисто забув. Чи маєте якісь здобутки в інших мистецтвах, окрім живопису? Чим живуть ще художниці?

    Дарина Скринник-Миська: Якщо філософію вважати мистецтвом - то дасть Бог, через два місяці захищатиму дисертацію. Вокал, наразі довелося відкласти. Чим живуть художниці - хлібом насущним.

    Читачі: Бачу, що виставка має назву «Пори року». Яка пора року вам наймиліша?

    Дарина Скринник-Миська: Звичайно, що весна.

    Читачі: Оскільки зараз зима, мушу дізнатися чи Ви катаєтеся на лижах, і чи не нервує Вас те, що немає снігу. Бо я дуже злюсь...

    Дарина Скринник-Миська: Мої студенти вже другий рік кличуть мене на лижі. Але поки що якось не виходить. Те, що не має снігу - це великий «плюс» наприкінці семестру. Позаяк, якщо він буде, то мої студенти махнуть рукою на рисунок і поїдуть кататися.

    Читачі: Скільки часу Вам займає праця над однією роботою? Чи працюєте Ви з кількома роботами одночасно, залежно від натхнення? Адже 60 робіт за 4 роки - це великий обсяг, як на мене.

    Дарина Скринник-Миська: Від шести до сорока годин працюю. Але незалежно від натхнення, а від часу, бо на творчість залишається дуже мало.

    Читачі: Цікаво дізнатися, чи надто складно у наш скрутний час зорганізувати виставку своїх робіт та поставити живописну діяльність на комерційну основу? Як «вивести в люди» свої роботи та заохотити їх купувати?

    Дарина Скринник-Миська: Якщо це гідний рівень, то складно. Це як у шоу-бізнесі: вимагає розкрутки, а розкрутка вимагає фінансів.

    Читачі: Де ще можна буде побачити Ваші твори?

    Дарина Скринник-Миська: Арт-ринок у нас тільки формується. Кожен шукає власний варіант. За моїми спостереженнями , схема така. Потрапити у престижну галерею чи мистецький журнал - необхідні відгуки авторитетних критиків чи вплививових людей. Участь у комерційних виставках - тоді є шанс бути поміченим.

    Читачі: Доброго дня! Варто зазначити, що багато митців, які добиваються слави, потім дістають так звану «зоряну болячку» Чи не боїтеся Ви заразитися нею?

    Дарина Скринник-Миська: З Нового року запрацює мій сайт skrynnykart.com.ua, де можна побачити мої роботи. Позаяк до слави мені ще далеко, то й боятися зараз я не буду.

    Читачі: Чи є фото ваших робіт на сайті в Інтернеті? Дуже цікаво подивитись.

    Дарина Скринник-Миська: skrynnykart.com.ua - це сайт, на якому можна буде подивитися мої роботи вже з Нового року. Російський режисер Михалков сказав: до мистецтва не можна ставитися як до сигари після кави. Мистецтво потрібне у будь-який час. Воно показує людині її справжнє обличчя, те якою вона є. Тому криза кризою, а на виставки ходити треба. Тому запрошую всіх - живімо сьогоднішнім днем і сьогоднішнім мистецтвом.

    Усім дякую за запитання, було цікаво. З повагою, Дарина Скринник-Миська.


    Довідка «МЕДІАСТАР»:
    Дарина СКРИННИК-МИСЬКА

    Викладач кафедри академічного рисунку ЛДКДУМ ім. І. Труша.
    1980 року народження.
    2002 р. - закінчила ЛДКДУМ ім. І. Труша за спеціальністю «Реставрація творів мистецтва».
    Викладачі з рисунку: Р.М.Яцків, М.П.Грималюк, Н.Т.Брилинська, Н.М.Трубега, Ю.Симотюк. Викладачі з живопису: М.Є.Ковальська, О.О.Коровай, І.Винник, С.І.Костирка, Ю.П.Лесюк.
    2002-2004 рр. - навчалась у ЛАМ на відділі реставрації творів мистецтва, а також у 2002 – 2006 рр. була студенткою відділу академічного співу ЛДМУ ім. С. Людкевича.
    2004 по 2007 рр. – аспірантка кафедри історії та теорії культури філософського факультету ЛНУ ім. І. Франка.
    Тема дисертації – «Еволюція світоглядно-філософських засад українського образотворчого мистецтва на рубежі ХІХ – ХХ ст.».
    Автор 5-ти наукових статей, учасник 9-ти конференцій.

    Світлини Андрія МОЧУРАДА
    http://mediastar.net.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1884 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net