Неділя, 28.04.2024, 06:51
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 18 » Сільрада проти «Київстару»



    Сільрада проти «Київстару»
    17:08
    Схоже, що самовільне захоплення землі, будівництво без будь-яких дозволів та погоджень стає звичним явищем для Кобеляцького району. Фактична відсутність влади в державі на найвищому рівні, атмосфера безкарності, можливість вирішити питання за допомогою «посипання» (згадайте гучну справу львівського судді Зварича) стали характерними не лише для столиці і мегаполісів, а й для «глухої» провінції. «ЕХО» вже неодноразово писало про сумнівні з точки зору дотримання законодавства забудови на берегах Дніпра. І що? Ви думаєте, хтось поворухнувся? Ні прокуратура, ні міліція, ні виконавча влада, не кажучи вже про органи місцевого самоврядування, навіть не спробували розібратися, хто і на якій підставі забудовує береги у Світлогірському, Орлику, Радянському. Ще ніхто не відміняв норми законодавства, які дозволяють, більше того, спонукають правоохоронців і владу реагувати на виступи в пресі. Та як сказав автору статті один знайомий прокурор, «будемо ми кожну статтю перевіряти. У нас роботи вистачає». Дійсно, у них, державних людей, роботи зараз дуже багато. Новий же рік не порозі. Посипальників чекають.
    Між тим, ситуація розвивається. І вона розвинулась уже до того, що всілякого роду та виду порушники не звертають уваги не лише на пресу, а й на саму владу. Щось схоже нині відбувається у Радянському. Зараз там за триста метрів від будівлі сільської ради без будь-яких погоджень з її боку встановлюють вежу мобільного зв’язку для всім відомого оператора «Київстар». Ось що розповів «ЕХО» сільський голова Володимир Горбенко: «Наприкінці вересня в селі з’явилась потужна техніка, до підстанції «Полтаваобленерго» притягли стовп довжиною 26 метрів. Звичайно ж, я почав виясняти, що відбувається. Мені розповіли, що ведуться роботи по встановленню вежі «Київстар». Поскільки встановлювати її будуть посеред села, на нашій землі, я очікував якогось звернення до сільської ради, демонстрації якихось дозволів від санепідстанції, інших установ. Та де там! Ніби й немає влади в селі, ніхто й не збирався запитувати думки сільського голови, депутатів. Вирядив я їх, стовпа забрали і вивезли. Та з минулого тижня роботи поновились». Цього разу робітники кременчуцької фірми «Контакт PLUS» почали «нарощувати» вежу на стовпі, котрий належить «Полтаваобленерго». Але ж знову «забули» звернутися до сільської ради. Між тим, енергетики орендують землю у радянської громади. А стаття 8 Закону України «Про оренду землі» хоча й дозволяє суборенду, але за умови, «якщо це передбачено договором оренди або з письмової згоди орендодавця». Ці умови «контактівці» проігнорували. Не згадують про них і енергетики. Чому? Швидше за все, причина в грошах. Адже зараз за умовами договору оренди «Полтаваобленерго» сплачує до бюджету Радянської сільради 649 гривень 85 копійок. А, за словами Володимира Горбенка, зв’язківці платитимуть енергетикам 3,5 тисячі гривень щомісяця. Відчутна різниця? І ніяких тобі дозволів від сільради, ніяких проектів, ніяких відводів землі, у всякому разі, цих документів ніхто не бачив. Навіщо цей клопіт – він для простих смертних! А тут - «крута» фірма.
    Що фірма таки «крута», Володимир Горбенко впевнювався неодноразово. У п’ятницю він викликав до Радянського співробітників райвідділу внутрішніх справ. Вони приїхали і заборонили проводити роботи по встановленню вежі до вияснення обставин. На день роботи припинили – в неділю. А потім продовжили. Звертався сільський голова і в РДА та прокуратуру. Знову ніякого результату! Натомість йому почали телефонувати і пропонувати вирішити справу «полюбовно». Як це? Мовляв, «фірмачі» перерахують тобі 12 тисяч гривень на розвиток села, а ти мовчи. Мовчи про те, що сесія з цього приводу не збиралась, виконком дозволу не давав. Мовчи, що в договорі про оренду землі з «Полтаваобленерго» чітко вказано її цільове призначення – «для виробництва та розподілу електроенергії». І жодного слова про послуги мобільного зв’язку.
    Сільський голова не мовчить. Він хоче, щоб все було по закону. Але роботи ведуться. А мовчать влада району і правоохоронці. Їм вже «посипано»? Як ще можна пояснити подібну байдужість?
    І якщо справи таким чином йтимуть і далі, то у 2009 році ми зможемо побачити вежі мобільного зв’язку на будівлях РДА та прокуратури. А що? І державний прапор держави, якої не існує, «фірмачі» вище почеплять, і телефони декому подарують.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 775 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net