Субота, 04.05.2024, 10:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 23
    Гостей: 23
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 22 » Україна стала європейським лідером. За обвалом валюти



    Україна стала європейським лідером. За обвалом валюти
    10:25

    Україні, звичайно, ще далеко до Зімбабве, де нацвалюта за рік знецінилася більш ніж на 2 мільйони відсотків. Проте в Європі, Азії і СНД наша країна - безумовний лідер з девальвації грошової одиниці, зазначає газета "Сегодня".

    Навіть Ісландія, яку всі наводять в приклад як зразок економічного краху, опустивши курс своєї крони на 42%, "пасе задніх". Курс гривні, за офіційними даними, за останні три місяці знизився на 81% щодо долара США (з розрахунку вчорашнього курсу в 8,5).

    Європа

    Більше ніж 20% своєї вартості віддали долару турецька ліра, норвезька і шведська крони. Причини падіння різні - Норвегія страждає через падіння цін на нафту і газ, в Туреччині банки так само, як і в нас, брали дуже багато кредитів на Заході, які зараз треба віддавати, а шведські банкіри дуже загралися в ризиковані операції.

    Молдова і Словаччина

    У найближчих сусідів України становище не таке катастрофічне. Особливо добре тримаються молдавський лей і словацька крона, які практично не подешевшали.

    Якщо ще півроку тому за одну гривню давали 2,5 лей, то зараз співвідношення наближається до 1:1, за гривню тепер можна купити трохи більше двох словацьких крон, хоча навесні курс був 1 до 4 на користь гривні.

    Це пов'язано з тим, що Словаччина живе в основному за рахунок туризму і сільського господарства, а Молдова - частково за рахунок експорту вина, а головним чином - за рахунок переказів грошей молдавських гастарбайтерів з ЄС і Росії. Щоправда, якщо потік туристів і попит на сільгосппродукцію впаде, а молдован витурять із будівництв у Москві та Європі, то валютам цих країн теж доведеться несолодко.

    Білорусь

    Тримається поки і білоруський рубль, офіційний рівень його девальвації поки не перевищив 1%. Це пов'язано з тим, що економіка Білорусі орієнтована в основному на внутрішній ринок, а також має достатньо міцні позиції на світових ринках машинобудування і мінеральних добрив.

    Росія

    Російський рубль поволі девальвується, оскільки економіка сусідів орієнтується в основному на експорт енергоносіїв, а ціни на них падають, знижуючи приток валюти в країну. Поки що рубль впав із 24 до 28 рублів за долар.

    За прогнозами, якщо падіння цін на нафту загальмується на рівні 35-50 доларів, то рубль утримається в межах "плюс-мінус" 28 рублів за долар. Якщо нафта впаде до 25 доларів, то падіння валюти РФ може, за прогнозами експертів, досягти 35-37 рублів за долар.

    Польща

    А ось польський злотий з літа віддав долару майже 40% своїй вартості (з 2 до 2,9 злотих за 1 долар). Причина - все ті ж кредити. Польські банки багато займали на Заході, розраховуючи потім віддавати їх за рахунок нових кредитів. Коли в серпні-вересні золотий дощ припинився, приток валюти в країну різко знизився, а відтік посилився - потрібно ж віддавати кредити.

    Грузія

    У Грузії курс 1,65 ларі за 1 долар вже місяць утримує місцевий нацбанк.

    "Місяць тому буквально за добу обвалився з 1,49 ларі до 1,65 ларі за долар. І тоді дуже швидко Нацбанк стабілізував ситуацію і присягнувся тримати його. Поки тримає", - розповів місцевий журналіст Дімітрі.

    Латвія

    Незважаючи на те що Латвія вважається країною, яка найбільш постраждала від економічної кризи в ЄС, тут нині також все стабільно.

    "Коли зайшла розмова про крах Парекс банку і про банківську нестабільність, буквально за два дні євро підріс на 14%, а долар на 9%, - розповів нам ризький журналіст Вадим Радіонов. - Після того, як Парекс банк викупила держава, скупівля долара і євро припинилася і ринок заспокоївся. За місяць курс долара впав до 0,49 лата, і сьогодні він стабільний".

    Нагадаємо, що вчора в ефірі телеканалу "Україна" і сьогодні на брифінгу в кабінеті міністрів Юлія Тимошенко заявила, що "врятувала" гривню своїми заявами про спекуляції Нацбанку.

    На її думку, стрімке падіння української гривні щодо долара і євро, яке спостерігалося останніми дніми, є нічим іншим як змовою між президентом Віктором Ющенком, головою НБУ Володимиром Стельмахом і головою Секретаріату президента Віктором Балогою. Тимошенко підрахувала, що в результаті незаконних операцій, здійснених через банк "Надра", вони планували заробити 4,55 млрд грн.

    Після цього прем'єр-міністр оголосила про свій відхід в опозицію до президента Віктора Ющенка і його команди.


    http://www.newsru.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 635 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net