Субота, 04.05.2024, 04:00
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 24 » Дешевих енергоресурсів більше не буде, впевнений Путін



    Дешевих енергоресурсів більше не буде, впевнений Путін
    11:08

    Під час форуму країн-експортерів газу, що відкрився в Москві, прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що "епоха дешевих енергоресурсів, дешевого газу, звичайно, закінчується", повідомляє Бі-Бі-Сі.

    "Діючі газові родовища поступово виснажуються, а перспективні газові ресурси залягають переважно далеко від провідних центрів споживання. Витрати на розвідку, видобуток і транспортування продукту неминуче підвищуються", - сказав Путін, додавши, що Росія інвестує в цю сферу десятки мільярдів доларів.

    Російський прем'єр-міністр також виразив надію, що учасники конференції ухвалять рішення про розміщення майбутньої штаб-квартири нової міжнародної газової організації в Санкт-Петербурзі, пообіцявши "узяти всі витрати на себе".

    Проте, услід за пропозицією РФ розмістити штаб-квартиру Форуму країн-експортерів газу в Петербурзі, представник Катару запропонував для цього свою столицю. "Доха може стати прекрасним місцем для розміщення штаб-квартири Форуму країн-експортерів газу", - заявив міністр енергетики і промисловості Катару Абдалла Бен Хамад аль-Атийя.

    У числі переваг нового консорціуму називають можливість проведення узгодженої цінової політики виробниками "блакитного палива". На сьогоднішній день країни-учасниці форуму володіють 73 % доведених ресурсів і 33 % трубопроводів та експорту зрідженого природного газу.

    Деякі експерти розглядають у цьому спроби Росії створити повноцінний газовий картель з метою посилення свого політичного впливу. Це викликає неспокій у тих країн Заходу, які безпосередньо залежать від російських газових постачань і були б не проти знайти для підстраховування альтернативні джерела.

    У Москві, у свою чергу, відкидають підозри в спробі створення аналога ОПЕК (Організації країн-експортерів нафти) і запевняють, що нове об'єднання не матиме чіткої організаційної структури і внутрішньої дисципліни, а його основним завданням стане звичайний обмін думками. Перший замглави "Газпрому" Олександр Медвєдєв в кулуарах форуму негативно відповів на питання журналістів, чи поділяє він думку про те, що форум є газовим ОПЕК. "Ні, не поділяю. Газовий не ОПЕК", - сказав Медведев.

    Тим часом "Газпром" повідомив, що він має намір поліпшити платіжну дисципліну покупців газу, перш за все для країн колишнього СРСР. "Газпром" планує ширше застосування авансової форми розрахунків при постачанні газу російським споживачам, а також оптимізацію закупівель товарно-матеріальних ресурсів, повідомляє УНІАН.

    Також "Газпром" скаржиться, що неплатежі Києва за поставлений з Росії газ позбавляють російську економіку додаткових інвестицій і завдають збитку вітчизняним виробникам товарів, аналоги яких імпортуються з України.

    "Кошти в об'ємі 2,15 мільярдів доларів, які не заплатила Україна, повинні піти на розвиток російської економіки і забезпечення зайнятості росіян", - заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов журналістам.

    "Неплатежі України за газ фактично знижують собівартість української продукції і роблять її більш конкурентоздатною на зовнішніх ринках, у тому числі і в Росії. Враховуючи те, що велика частина товарів, що імпортуються з України, також виробляється і в Росії, неплатежі за газ завдають збитку, перш за все, тим галузям, з якими на внутрішньоросійському ринку конкурують українські товари", - додав Купріянов.


    http://www.newsru.ua

    Категорія: Новини світу | Переглядів: 625 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net