Субота, 04.05.2024, 11:37
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 25 » У СП вважають, що Кабмін завищив на 18 млрд грн доходи бюджету-2009



    У СП вважають, що Кабмін завищив на 18 млрд грн доходи бюджету-2009
    10:06

    Уряд України розрахував проект державного бюджету на 2009 рік на сумнівних макроекономічних прогнозах, що призвело до штучного завищення показника очікуваних доходів на 18 млрд грн. Про це повідомив перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак, передає "Інтерфакс-Україна".

    "Здається, ми маємо банальне прикрашання картини... Як мінімум, 18 млрд грн прибуткової частини бюджету дописано", - сказав він.

    У зв'язку з цим Шлапак зазначив, що направлений 23 грудня до парламенту проект держбюджету розрахований на підставі прогнозу зростання ВВП в 2009 році на 0,4%, проте лише за декілька днів до передачі документа депутатам уряд чекав падіння ВВП наступного року на 5%.

    Шлапак також зазначив, що динаміка промислового виробництва, і ВВП в листопаді не могла дати підстав для такого істотного поліпшення очікувань.

    За його словами, зауваження Секретаріату президента до проекту держбюджету-2009 будуть направлені в комітет Верховної Ради з питань бюджету.

    Зазначимо, що проект бюджету зараз знаходиться на розгляді бюджетного комітету Верховної Ради і завтра повинен бути представлений депутатам для затвердження.

    Також Шлапак зазначив, що ухвалення бюджету на 2009 рік в існуючому вигляді ставить під загрозу продовження реалізації програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

    "Я думаю, що коли Місія Міжнародного валютного фонду проаналізує (бюджет), то може статися так, що ми залишимося без цієї програми", - сказав Шлапак.

    За його словами, зокрема, в підписаному з МВФ Меморандумі є умова, що бюджет країни повинен бути бездефіцитним, а в поданому урядом проекті "дуже дефіцитний бюджет виходить".

    Крім того, Шлапак зазначив, що в домовленостях з МВФ передбачено, що Україна не має права міняти торгову політику, а вчора парламент прийняв в першому читанні законопроект, де фактично відновлюється митний режим на ввезення продовольчих товарів, який існував на початку 2008 року.

    В той же час представник Секретаріату президента не заперечує, що деякі пункти Меморандуму потребують змін. Наприклад, він вважає абсурдним в цій ситуації говорити про бездефіцитний бюджет. Крім того, він погоджується з необхідністю деяких змін в торговій політиці і зміни підходів до проблеми довгострокового рефінансування Нацбанком комерційних банків.

    "Я так розумію, що партнери вчинять так: ми готуємо відповідні позиції, відправляємо нашим колегам по МВФ, сідаємо з ними і починаємо розмову, - сказав Шлапак. - Місія приїздить до нас в середині січня, хоча, я думаю, правильно було б відправити їй наші пропозиції раніше".

    За його словами, в Секретаріаті президента вже є напрацьований ряд пропозицій до МВФ. Шанси їх ухвалення Шлапак оцінив як 50/50.

    Варто зазначити, що президент називає безвідповідальним підготовлений урядом проект бюджету на 2009 рік. Президент розкритикував запропонований урядом проект бюджету-2009. "Це трагедія, це найбільш безвідповідальний документ", - сказав Ющенко.

    При цьому він наголосив, що уряд несе пряму відповідальність за підготовлений ним проект бюджету. Президент закликав докорінно змінити бюджетну політику. На його думку, уряд має запропонувати збалансовану бюджетну політику, а проект держбюджету-2009 має бути реальним.

    Ющенко також розкритикував макроекономічні показники, заявлені урядом лише 17 грудня. Він зазначив, що такі показники можуть стати колосальною проблемою для державного бюджету на 2009 рік.

    Президент заявив, що найбільший удар внаслідок запропонованої урядом бюджетної політики може бути завдано саме по регіонах. "Найбільший удар по темпах і глибині зазнають місцеві бюджети", - сказав президент.

    Він додав, що у разі схвалення такого варіанту бюджету, який запропонував уряд, під велику загрозу будуть поставлені міжбюджетні відносини.


    http://www.newsru.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 590 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net