Субота, 04.05.2024, 21:49
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5570
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 25 » Ющенко відповів Інтернет-користувачам, скільки йому треба заплатити



    Ющенко відповів Інтернет-користувачам, скільки йому треба заплатити
    10:42
    Такі питання - це провокація! Дві третини його авторів представляють не українські видавництва. Народних депутатів вибирали саме ви. Оплата – це корупція. Такі пропозиції не проходять, нам треба вдосконалювати відносини влада-виборець. Так відповів на конференції Президент України Віктор ЮЩЕНКО на питання, підтримане 86 тис. українців: "Скільки простим людям потрібно Вам заплатити, аби Ви разом з усіма депутатами і урядовцями виїхали за кордон і не заважали Україні розвиватися?"

    Відповідаючи на це питання, Віктор Ющенко також зазначив, що воно є не настільки банальним. Адже це запитання відповідає за творення взаємної відповідальності для тих кого обрали, і тих, хто обирає. Це риторичне запитання: який народ – така влада, - переконаний Віктор Ющенко. Найкращою формою відповіді на пікантне питання, на думку глави держави, є демократизація. Те, що сьогодні українська демократія переживає не найкращі часи – це один з контекстів дискусії.

    Підсумкова прес-конференція Президента України мала промовисту назву «Майбутнє твориться сьогодні». На заході Ющенко намагався підбити підсумок над усіма акцентами року, що минає і сформувати курс пріоритетів на 2009 рік. Вину за майже усі проблемні питання в державі, Віктор Ющенко перекладав то на плечі Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, то на недієздатний пароламент, зокрема політичну силу – БЮТ. Адже вони не давали іншим депутатам працювати через постійні блокування трибуни. Земельні дерибани на Київщині, прикривання суддів-хабарників, розбалансування владних гілок влади – не повний перлік прорахунків Тимошенко оприлюднив глава держави. Виходить: війна між Ющенком і Тимошенком дійшла апогею. Чим це завершиться: не відомо.
    Перше питання традиційно пролунало від прес-секретаря Президента Ірини Ванникової щодо стабільністі національної валюти – гривні.
    - Курс гривні – це не причина, а наслідок. Важливо зрозуміти, що є у підвалинах, які можуть зруйнувати курс гривні чи його посилити, - відповів він. - Від чого залежить курс? Він залежить від торгового балансу. Чим більше країна купує і менше продає, тим більший тиск на національну валюту. Чим більша сума повернень запозичень у рамках поточного року, тим більший тиск на гривню.

    Президент навів кілька фінансових прикладів. Торговий дефіцит цього року – 15 млрд. доларів США, а це вдвічі більше, ніж дефіцит попереднього року. Це ж торгова політика уряду. Рік тому, В Україні було 14 млрд. доларів на рахунках фінансових операцій. Сьогодні – це мінус 2 мільярди. Таким чином, платіжний баланс погіршився на 16 млрд. доларів, і це є другий тиск на гривню. Дефіцит бюджету: до 17 грудня ресурсів було 400 млн. доларів, щоби починати атаку на утримання курсу гривні. Зараз зарезервовано більше 2 мільярдів доларів на несплачені борги за газ. Але це не вина Нацбанку, бо він не є платником газу. Для того, аби рятувати гривню залишалося 400 мільйонів доларів. Що це за сума, це півтори операційних дня. Доки не можна було погасити борги за газ, врегулювати заборгованість «Укравтодору», звичайно безглуздо говорити про кроки, направлені на професійну стабілізацію гривні.

    - Сьогодні я можу заявити: українська гривня – недооцінена, - розповідає Президент. - Гривня є передевальвованою. Основний фактор, який залишився в Україні поблемою – психологічний. Адже гривня прийняла удари торгівельного, платіжного балансів, дефіциту у бюджеті. Сподіваюся, що в ці дні вирішиться доля й психологічного фактору, коли стане відомою макроекономіка. Ми приступили до тактики, мета якої – атакувати обставини, які на психологічному рівні формували ажіотажний попит та спекуляцію на валютному курсі.


    Нацбанк заявляє, по якому курсу буде відбуватися продаж, купівлю валюти. Він встановив відповідний коридор, після розрахунків з платежами з урядом, сформовано ресурс для того, аби ця атака була успішною.

    Три дні поспіль міжбанківський ринок входить у ринкове русло. Торги відбуваються на рівні банк-клієнт. Нацбанк вперше викупив 270 млн. доларів, з яких сьогодні 30 млн. уже продав. За сім днів на валютному ринку буде стабілізація, - переконує Президент. План у 2008 році щодо торгового сальда був мінус 17,5 млрд. грн. Якби Нацбанк довів до такого рівня обслуговування дефіциту уряду, у нас сьогодні був «нуль» валютних резервів по маяку. На жаль, на наступний рік уряд запланував 21мільярд торгівельного дефіциту. Це ніяк не можна покоментувати. Сьогодні він цю цифру виправив, зменшивши у чотири рази. Наскільки вона правдива – важко говорити, бо прогнозні показники 2008 року були вперше сформовані та затверджені 17 грудня.

    - Я переконаний, що уряд зрозуміє, наскільки бездарною є торгівельна політика 2008 року, що привела криїну до великих іспитів, зокрема й на валютному ринку. Ми ніколи не повинні забувати, що гривня – наш символ. Це один із великих символів нації. Гривня ставала жертвою негідного відношення. Нація має звикнути звертатися до гривні на «ви», - наголошує він.

    Президент також переконаний, що не потрібно було витрачати час на шоу, аби показати, де є провина Нацбанку, попередньо не зробивши бюджету, не прийнявши макроекономічних показників на 2009 рік. Є сподівання, що до нового року, іпотечна і валютна криза знайдуть рівновагу. Однак, як запевнив Ющенко, у нас залишаються великі проблеми щодо бюджетної кризи. А ця криза вже зачіпає підвалини національної економіки. Депозити населення у банківській системі в гривнях становлять 107 мільярдів. А 50 млрд. грн. виведено з банківської системи, 6,7 млрд. доларів люди купили в кіосках і на ринку. Для того, аби обслугувати відтік депозитів Нацбанк продав із своїх надр 6,5 млрд. доларів. На думку глави держави, ці цифри, насамперед свідчать про великі удари, аби витримати стабільність. З кожним днем гривня ставатиме стабільнішою.

    Політичний грунт для Президента теж є важливим для стабілізації усіх державних процесів. Так, на запитання журналістів щодо його ролі у розвитку партії НСНУ, то Ющенко сказав: «Пропозицію очолити партію, я прийняв з одного міркування. Впродовж останніх років на партію, ідеологію Президента було зроблено чимало атак. На мій погляд, критика несправедлива. Змагання, які я проводжу сьогодні зводяться до одного: якою країна буде після 2010 року? Чи це буде країна демократії, в якій є свобода, вільний журналіст, де є політична полеміка? Чи це буде інша країна, бо сьогодні змагаються два методи державного ладу – поулізм, вакханалія, узурпація влади. З іншого боку – це змагання перед демократією».

    Можна прийти до узурпованої влади, бо український парламент блокує провідна політична сила – БЮТ. Через це Президент не може зробити доповідь у Верховній Раді. На сесіях приймають половину із питань порядку денного. Роботу блокують теж депутати від БЮТ. Відтак, доля країни залежить від того, яка політична сила виграє змагання: демократична чи антидемократична. Отож, Ющенко каже, що цілком відповідає за ідеали партії, яка 2004 року продовжила політичні змаганні на царині Президентських виборів, і яка 2002 року вперше в Україні провела до Верховної Ради демократичну більшість. Найбільшим опонентом деструктивної політики в Україні може бути одна сторона – громадянин України, виборець.

    Віктор Ющенко, «піарячи» партію НСНУ сказав, що жодна партія в Україні вже не може чітко заявити про демократичні, європейські цінності, про проблеми мови, церкви, історії, Чорноморського флоту.

    - Очолення партії відбувається лише в одному аспекті, - відзначив Ющенко. – Я поділяю ідеї партії, з якими 2002 року демократи вперше почали піднімати голови разом з українськими журналістами. Ця місія не відобразиться на виконанні повноважень Президента. Більше того, хочу сказати, я звернувся до політради з проханням сформувати статут парії таким чином, щоби обрання мене головою партії відповідало закону і Конституції України.

    На його переконання, необхідно сконцентрувати на голові партії символічні функції у відповідності до закону «Про громадські організації». Це необхідно для того, щоби Президент мав повне право заявити, що очоливши партію, він не порушує жоден національний закон.

    На підсумковій прес-конференції глави держави, не обійшлося без запитання щодо дати дострокових парламентських виборів. На що Ющенко сказав: це питання виключно до Конституційного суду. З відповідним клопотанням уже звернувся Ющенко особисто. Варто сподіватися, що висновки суду будуть вирішальними в подальшій долі країні, адже таке питання може коментувати лише ця структура.

    Зовнішньополітичні відносини України є не настільки критичними, у порівнянні з політичною кризою всередині країни. Наприклад, відносини між США і Україною є ефективними, співпраця буде поглиблена. Водночас, Президент поки що роздумує над питанням, чи їхати на інавгурацію нового президента США Обами.

    - Не малюйте 2008 рік двома фарбами. – каже він. – Не опускайте національну гідність, ми прожили рік таким, яким він вдався. Жодній меті, про яку я говорив на майдані сьогодні я не зрадив. Зробити країну європейською за 365 днів – не можливо. Але розбудовувати українську державу і дбати за завтрішній день треба сьогодні. Кожен мій день спрямований на те, аби українська держава отримала більше самоповаги.

    http://mediastar.net.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 816 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net