Понеділок, 29.04.2024, 00:49
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 2 » Роботу новосанжарських міліціонерів визнали незадовільною



    Роботу новосанжарських міліціонерів визнали незадовільною
    10:01
    28 січня відбулося пленарне засідання ХХ сесії Новосанжарської районної ради п’ятого скликання. На розгляд сесії було винесено одинадцять питань та один депутатський запит, які й були розглянуті за п’ять годин засідання.
    Цього дня в сесійній залі зібралися 33 районних депутати, які в переважній більшості були налаштовані попрацювати плідно та конструктивно. Зокрема, проголосували за Програму соціально-економічного розвитку району на 2009 рік. При цьому на майбутнє запланували у Програмі розробку на території Зачепилівської сільської ради піщаного кар’єру, який дозволить заробити додаткові кошти для громади. Практично без заперечень прийняли і районний бюджет на 2009-ий рік. Начальник фінансового управління РДА Любов Кибкало, виступаючи з трибуни, підкреслила: «Цього року нам буде дуже складно. Майже весь бюджет – це заробітна платня людей та оплата за енергозабезпечення, а у світлі подорожчання енергоносіїв нам доведеться дуже серйозно замислитись про економію тепла та скорочення видатків по зарплаті. Добре, що за нинішньої економічної ситуації нам вдається уникати скорочення людей».
    Робота сесії проходила рівно і швидко до розгляду шостого питання – запиту депутата районної ради Миколи Федірця стосовно діяльності начальника управління праці та соціального захисту населення Наталії Гомлі. Андрій Любко, заступник голови РДА, який доповідав з цього питання, звернувся до депутатів: «За дорученням в.о. голови РДА Анатолія Мокляка була створена комісія, яка займалася розслідуванням по даному запиту. Поки що зібрані не всі матеріали по справі, не надійшов лист із Прокуратури, в якому буде вказано чи є у діях Наталії Гомлі як керівника склад злочину. Тому я прохав би відстрочити розгляд цього питання». Сама Наталія Григорівна на сесію, на жаль, не з’явилася, тому пролити світло на багато питань, які з’явилися у депутатів, було нікому. Зате говорили інші: сам голова районної ради Юрій Лебедин, його заступник Борис Федоренко,  в.о. голови РДА Анатолій Мокляк, а також прокурор району Віктор Каралаш. Прозвучав і виступ самого автора запиту Миколи Федірця, який перерахував численні порушення Наталії Григорівни – тут і 15000 гривень, які виділялися на «мертвих душ», і поїздки у власних справах на службовому автомобілі, ++налаштування проти директора територіального центру (самого пана Федірця) підлеглих йому соціальних працівників. Після тривалого та бурхливого обговорення прозвучала пропозиція звернутися до райдержадміністрації з проханням відсторонити Наталію Гомлю від займаної нею посади на період проведення слідства, а також включити до комісії, яка займається розслідуванням, депутата Сергія Рака. Більшістю голосів проект рішення був прийнятий.
    Наступним питанням був звіт начальника райвідділу УМВС України в Полтавській області Валерія Джежелого про стан боротьби із злочинністю та охороною громадського порядку на території району. Розповідав Валерій Володимирович довго, називав багато статистичних даних, наводив приклади на діаграмах. Прозвучали, зокрема, і такі цифри – за рік  зареєстровано 2238 заяв та повідомлень про кримінальні прояви; з них – у 1899 було відмовлено у порушенні кримінальної справи. При цьому у доповіді начальника райвідділу постійно звучали фрази «зменшення злочинності», «покращення боротьби», «скорочення випадків». Здавалося б, дуже вичерпна доповідь. Але – ні! Керівництву районної ради вона переконливою зовсім не видалася. Юрій Лебедин, зокрема, запитав: «Как мог гражданин Долина с помощью троих милиционеров захватить кабинет на втором  этаже белого дома и приступить к исполнению обязанностей? У него кто-то мандат спрашивал? Это ведь вы людей туда посылали?». Прозвучала й репліка із залу: «Найкращим відображенням роботи райвідділу є нещодавня крадіжка у магазині «Океан», котрий розташований у десяти метрах від самого райвідділу. Не побоялися крадії міліції», - говорила заступник голови спілки підприємців Оксана Пазюк. Своє невдоволення співпрацею із райвідділом висловив і Кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний: «Я сам колишній міліціонер, але коли спілкуюсь із нинішніми людьми у погонах – диву даюся. Шукають вони крадіїв комп’ютерної техніки – один поважний міліціонер каже, що злочинець точно їздить на «Москвичу», інший каже, що на «Жигулях», а треті сідають у засідку і чекають на велосипедиста!». Борис Федоренко пригадав і численні факти підпалів у Великих Солонцях, які досі не розкриті. Запитували Валерія Володимировича і про злочинні вирубки лісу. «Жодних фактів несанкціонованої вирубки лісу не виявлено, - відповів Валерій Джежелий. – Єдину кримінальну справу заведено по вирубці у районі Старих Санжар». На сесії начальника міліції не лише критикували, але й захищали. Цю місію взяла на себе голова фракції «Наша Україна» у районній раді Світлана Джала. Вона, зокрема, порадила Борису Федоренку як міліціонеру і депутату не критикувати начальника міліції, а допомагати йому в роботі. «Як же так, Світлана Михайлівна? - запитав депутат Анатолій Дорохов. - Ви ж самі мені у приватній розмові говорили, що Джежелий «кришує» наркобізнес?!» Після обміну виступами і репліками була внесена пропозиція: виступ Валерія Джежелого взяти до відома, а роботу райвідділу міліції визнати незадовільною. Рішення прийняли: «за» проголосувало 29 депутатів, 3 утрималось, 1 депутат в голосуванні участі не брав.
    Потім депутати прийняли ще кілька важливих рішень. Зокрема, про реорганізацію інфекційного відділення ЦРЛ. Це дозволить звільнити колишнє інфекційне відділення і передати його на баланс відділу освіти, котрий давно потребує більшого приміщення. Головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря зазначила: «Лікарі та медсестри, які мають вищу та середню освіту, лишаться на своїх місцях. Якщо скорочуватимемо, то персонал пенсійного віку, тих, кому вже за 70 – є в нас і такі працівники».
    Отримав підтримку запит депутатів Володимира Сального та Олександра Омелича з приводу проведення службового розслідування діяльності керівника апарату РДА Таміли Муковоз. «Ми її усунули від виконання обов’язків. Але це де-факто, а потрібно ще й де-юре, - зазначила державний реєстратор Зінаїда Кулєшова. – Заважає лише те, що і Муковоз, і Гомлю «кришують» з обласної державної адміністрації Соловей та Асадчев». Депутати проголосували за підтримку запиту – даним питанням займатиметься спеціальна комісія, створена при райдержадміністрації.
    Останнє питання розгляду сесії – «Різне». В ньому прозвучав виступ-звернення голови фракції «Наша Україна» в районній раді Світлани Джалої. Вона звинуватила голову районної ради Юрія Лебедина у тому, що він не ходить на роботу, відповідно – не справляється із своїми обов’язками, а тому має піти із займаної посади, як він колись обіцяв, спілкуючись із виборцями. Юрій Лебедин відповів, що від своїх слів не відмовляється і з посади піде, але лише у тому разі, коли думка про його невідповідність займаній посаді буде думкою більшості депутатів районної ради або хоча б фракції «Наша Україна», членом якої є і він, а не однієї Світлани Джалої. Натомість із залу прозвучала зустрічна пропозиція: якщо думка депутатів фракції настільки розбігається із думкою голови цієї ж фракції – потрібно цього голову переобрати. Чи станеться так насправді – поки що невідомо. Фактом є інше – після закінчення сесії Юрій Лебедин запросив усіх депутатів-«нашоукраїнців» на п’ять хвилин до кабінету голови районної ради. Почекаємо наступної сесії і, можливо, побачимо якісь результати цієї «п’ятихвилинки». Чи не кадрові перестановки у фракції «Нашої України»?  

    Володимир Паршевлюк
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1045 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net