Пятниця, 26.04.2024, 14:39
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 14
    Гостей: 14
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 4 » 1 млн. грн. за розкриту справу замаху на Федишина



    1 млн. грн. за розкриту справу замаху на Федишина
    10:09
    У жовтні 2006 року на директора львівського ринку «Шувар» було скоєно замах. Внаслідок вибуху загинула випадкова школярка, а сам Роман ФЕДИШИН чудом залишився живий. Замовників та виконавців замаху затримано та засуджено. Пан Федишин розслідуванням та діями міліції задоволений і виплатив їм винагороду в розмірі 1 мільйона гривень. Про це він повідомив для «МЕДІАСТАР» у ході прес-конференції.

    Як розповів сам Роман Федишин в ході слідства на справу були кинуті значні сили правоохоронців. Розслідування вели працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю з міста Києва, працювала бригада з Львівського обласного управління, фахівці з Львівської обласної прокуратури та Генеральної прокуратури, фахівці Львівського СБУ. Курував слідство генерал Максимов.

    Як розповів Роман Федишин, 26 жовтня 2006 року він, як завжди, біля 8 години прийшов на роботу:

    - За кілька хвилин мені задзвонив мій водій, який їздить на іншій машині, проте обслуговує і мою машину також, що під сидінням водія моєї машини знаходиться незрозумілий предмет. – Розповідає Федишин. - Тоді ми зателефонували до керівника нашої охорони та в правоохоронні органи. Хвилин за 10 до машини підійшов керуючий охороною, побачив вибухівку і пішов мені на зустріч. Одразу по цьому пролунав вибух. Між першою та другою моєю появою на вулиці пройшло лише 15 хвилин. Стало очевидним, що за автомобілем спостерігали, і чекали доки я до нього сяду, щоб здетонувати пристрій. Підірвали авто тільки після того, як побачили, що бомбу виявлено.У результаті вибуху загинула школярка, що випадково виявилася неподалік. За кілька годин після вибуху я на телефон отримав повідомлення з погрозами, що стосувалися роботи, та вимагали від мене прийняття певних кадрових змін. Саме по цьому повідомленню працівники правоохоронних органів вийшли на двох осіб: Єгорушкіна та Машевського. Поряд з ринком «Шувар» знаходиться гаражний кооператив, в гаражах якого вони здійснювали ремонт автомобілів. Як виявилося далі в ході слідства ці двоє були раніше судимими та приятелювали з одним із працівників ринку - Рудим. Єгорушкіна одразу ж було затримано, Машевському ж вдалось уникнути рук правоохоронців. Його оголошено в міжнародний розшук.

    В ході слідства Єгорушкін дав задокументовані на папір та плівку покази про те, як готувався вибух, як виготовляли вибухівку, як проводили випробування вибухівки в лісі недалеко від ринку, вивчали поведінку потенційної жертви.

    В день запланованого вбивства Єгорушкін та Машевський під’їхали до масиву МЖК, звідки дуже добре проглядався офіс, поставили вибухівку і сиділи, чекаючи результату. Коли зловмисники побачили, що їхній план провалився – швидко здетонували пристрій.
    Після затримання Рудого, слідчі органи отримали від нього покази, ніби Федоришин замовив себе сам. Після чого, Рудий ще три рази міняв свідчення, і лише коли йому та його родині змогли гарантувати повну безпеку, він нарешті дав покази, які допомогли слідству вийти на замовника вбивства. Ним зі свідчень затриманого виявився Панасенко – один із співзасновників «Шувару». Його дружині належало 9% акцій ринку. «Прибравши» мене – запевнив пан Федоришин, - Панасенко хотів повністю взяти контроль над ринком.

    Коли справу довели до суду і затримані Панасенко та Рудий опинилися разом у СІЗО – Рудий відмовився в суді від своїх свідчень, на яких наполягав протягом 9 місяців. Проте справу було настільки задокументовано, що суд на основі попередніх свідчень виніс вирок. І я вважаю, – він справедливий – зазначив Роман Федоришин.

    - Що ж стосується батьків дівчинки, що загинула під час вибуху – то вони були присутніми на всіх судових засіданнях і згідні з тим, що винні знайдені та покарані. Більше мені важко щось сказати, оскільки я розумію, що забране життя не повернеш. З батьками дівчинки ми вже напевно пов’язані на все життя . Тато дитини працює в нас на одному з дочірних підприємств, я свідомо запросив його, щоб він володів ситуацією на підприємстві, - розповів Роман Федоришин.

    - На останок, хочу сказати, що я задоволений діями правоохоронних органів, і що їм я виплатив винагороду в розмірі 1 мільйон гривень. В мене немає підстав вважати, що в цій справі залишилися непокарані злочинці. Машевський оголошений у розшук, а ті, що покарані – на 100% заслужили цього, - додав він.

    Олександр ВОВКОТРУБ
    http://mediastar.net.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 793 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net