Четвер, 25.04.2024, 12:46
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 26
    Гостей: 26
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 4 » Закарпатці не хочуть бути мутантами!



    Закарпатці не хочуть бути мутантами!
    10:10
    У густонаселеному місці Балога “реанімує” військовий могильник хімічних відходів

    Пригріли гадину. Поки Балога обдурював мукачівців із виборами, поки тибзив повеневі кошти, поки крав історичні замки, ліси, санаторії, Синевирське озеро, музей лісосплаву, Боржавську полонину, поки видавав гуманітарний цукор і кашу з черваками замість зарплат бюджетникам, поки крав залізничні колії, фабрики і інше всенародне добро – закарпатці йому все це прощали. Думали, ош накрадеться упир – заспокоїться. Все-таки, свій хлоп, гомонять, що за русинів. Всі чинуші закарпатські його слухаються, усі генерали, прокурори і судді. Всі голови адміністрацій – аки челядь його. Спокій у краю, окрім Ужгорода з його Ратушняком. От і думали закарпатці, що хай керує барвистий клан до віку, його брати і племяшки, хай краде потиху, але й другим хай жити дає.

    Однак старина Ньютон у своєму «третьому законі» сказав, що тіло рухається рівномірно, якщо на нього не діє сила гравітації. А таке може бути лише у Черновецького у космосі. А на Закарпатті багато чого є такого, що притягує нечисті руки. Отож, Балога лише прискорюється, та так, що нам скоро гаплик буде.

     

    «За великі дойче-марки

    Вже при новій владі

    Поздихаємо від азбесту

    Як пси на леваді.

    А потому Тарас скаже

    В своїм Заповіті:

    – Чом ви Вітю не піймали

    Ще на цьому світі?» –

     

    Так писала “Моя новинка” 4 травня 2006 року, коли упіймала тодішнього міністра МНС Балогу на спробі завозити в Україну з Німеччини на утилізацію азбесто-шифер. Тоді Балогу вдалося зупинити, хоча по Закарпаттю вже готувалися торгові площадки для… продажу шиферу населенню. 200 євро за кожну тонну «сірої смерті» пропонувала Німеччина бажаючим утилізувати шифер, а підприємливому Балозі і того було мало – він ще хотів ним торгувати!

    У 2004 році, всі пам’ятають, розкрилася афера зі страшною отрутою, яку митники впустили на Закарпаття під видом преміксу. Скільки вже людей загинуло, скільки захворіло, а та зараза як стояла на Закарпатті, так стоїть і досі. І нікого в тюрму не посадили. А хтось же хапнув грошики за утилізацію. Як твердили каміонщики, що привозили ту гидоту на Закарпаття, по 14 євро за кілограм було оплачено за вивіз ще й досі невідомої «смертоносної» суміші з Угорщини, котру митники оформили як «префікс».

    Мало того, «префіксом» ще й торгували. Навіть керівник із Закарпатського СБУ генерал Підболячний купив собі «премікс» на ділянку в Ужгород, а потім, як дізнався що то за гидота, зчищав ґрунт довкола хижі на глибину півтора метра. Сміх? Ні, страх через те, що наша держава навіть гадки не має про те, що витворяє міжнародний мафіозі, котрий окопався у Секретаріаті Президента України.

    А закарпатська обласна рада на цей рік виділила ще 2,5 млн. грн. –  тіпа на боротьбу з «преміксом». Будучи міністром, Балога дуже хотів ешелони «преміксу» згирити в Шостку на хімзавод, проте не вдалося. Так і стоїть той “премікс” у вагонах і мішках, оформлений як речовий доказ у справі прокурорів. Усі 4 тисячі тонн! Чекають доки прийде Сталін?

    Був ще скандал, пов’язаний з намаганням відкрити в Чорнобильській зоні могильник міжнародних ядерних відходів. 8 грудня 2006 Ющенко після відвідання Чорнобильської АЕС зробив заяву, яка викликала гучний резонанс в українському суспільстві. За словами Президента, він готовий вивчити і прийняти політичне рішення щодо захоронення на території Чорнобильської зони відпрацьованого ядерного палива з інших країн у разі отримання схвальної оцінки експертів та науковців і після громадського обговорення цієї теми.

    Ющенко молов те, що йому підказував щойно призначений міністр МНС Балога. Тільки тоді нам у це ще не вірилося.

    А 20 лютого 2006 р. Юлія Тимошенко заявила, що підписаний договір між українським «Енергоатомом» та американською компанією «Holtec International» про створення ядерного «могильника» в Україні: «Без яких-небудь громадських обговорень підписаний контракт на будівництво на базі Чорнобильської атомної електростанції сховища для ядерних відходів, практично «могильника». Причому не тільки для українських ядерних відходів.. тому що за обсягом та масштабом воно перевищує в багато разів те, що потрібно Україні».

    В Україні тоді здійнялася шалена буча протесту і Балога з Ющенком від Чорнобиля відступились. Тим більше, що уряд Єханурова розігнали, та і міністром МНС став Шуфрич.

    Але – Єхануров нині є міністром оборони, а на Закарпатті, де уся влада належить клану Балог, поміж селами Широке і Боржавське є більше сотні гектарів, що належали військовому відомству, і там знаходиться величезний законсервований підземний залізобетонний об’єкт, де хімічні війська робили захоронення своїх відходів.... NO COMMENT

    Тут перехрестя закарпатський автомагістралей. Тут близько до Європи. Тут вже вимощена дорога для важкої техніки. І люди не вірять, що справа лише у банальному сміттєзвалищі, яке тут хочуть будувати. Влада так би не конфліктувала з людьми і запросто могла б організувати це подалі від осель. Але їх манить оцей військовий об’єкт  не лише за для побутового сміття і це стає дедалі очевиднішим.

    24 лютого проходила сесія Виноградівської райради. Люди з великими труднощами зайшли на відкрите засідання ради (конституційне право), аби заставити депутатів розглянути питання будівництва полігону. Так от, депутата Еміла Токача, котрий допомагав людям зайти до зали, вже “тягає” міліція, а ветерана міліції Юрія Сакалоша за виступ з трибуни райради... викликали до прокуратури. Наступного дня навколишні села “делегували” 300 чоловік, котрі перекрили мукачівську дорогу в селі Широке – як попередження владі. Ось текст звернення, який люди передали обласній раді.

     

    Депутату обласної ради Ластівка Є.І.

     

    ... щодо підготовки будівництва полігону (могильника) для утилізації твердих побутових матеріалів, на колишньому військовому полігоні в Урочищі „Керекад” с. Широке Виноградівського району Закарпатської області.

    Ще в 2005 р. угорська компанія «AVE Угорщина» звернулася в сусідні райони Закарпатської області для створення такого підприємства з умовою, що вони будуть завозити не менше 500 тонн сміття на місяць в Україну для утилізації. Але з такою пропозицією сусідні райони відмовились, а наше керівництво на чолі з екс-головою районної ради п. Довжанин М.П. погодилось. Погрожуючи, Довжанин М.П. отримав дозволи сільських рад на створення спільного підприємства. Після виступів населення проти полігону, а також дякуючи виборам, ці домовленості канули у небуття.

    Але 30 липня 2008 року перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Балога вирішив реанімувати цей проект, створюючи при цьому товариство з обмеженою відповідальністю з правом виступати в якості засновника Виноградівську районну раду 46 відсотків статутного фонду та «АVЕ Виноградів» – 54 відсотки. Після чого без обговорення з громадянами навколишніх сіл, а їх є 7 в радіусі 0,4-2,5 км., і без відповідних дозволів (рішень Широківської сільської ради) на відвод землі, що належить сільській громаді, почалось проектування дороги, а на бувшому військовому полігоні, що є пасовищем 750 голів-сільської ВРХ, проектування звалища для сміття.

    Ми раніше неодноразово зверталися до нашої районної влади відшукати інше місце для звалища сміття так як всі навколишні села займаються вирощуванням овочів, фруктів, ранньої огородини яка реалізується майже на всій території України. Вирощування та реалізація своєї продукції для більшості селян нашого регіону є основним засобом для існування. Будівництво такого об’єкта може негативно вплинути на соціальний, демографічний, екологічний стан , забруднення навколишнього середовища, знищення особливо цінних земель сільськогосподарського призначення на яких свого часу була проведена меліорація, які могли б використовуватися для сільськогосподарського виробництва Разом з тим 12.02.2009 р. головою районної держадміністрації п. Якоб В.І. в шість інстанцій району направлено листи, щоб дали дозвіл на переведення даних земель сільськогосподарського призначення в землі промислового призначення з подальшим їх продажем фірмі “AVE Виноградів”.

    В нас є докази того, що під час розформування хімічного батальйону м. Виноградів, на цьому полігоні захоронювали всі хімічні засоби. Після розпаду СРСР наші селяни орендували ці землі під пасовище і платили за це кошти у військову частину.

    ...Ціна питання дуже висока і чи не пов’язана вона із незаконним завезенням до України “преміксу” та іншими відходами виробництва, які можна буде хоронити на полігоні біля села Широке і на цьому заробляти великі гроші. Просимо Вас захистити нас від цього монстра... “

    Ми будемо відслідковувати розвиток подій, а під кінець – сумна бувальщина, яку нам розповіли селяни Широкого: пішли якось діти у ті підземні шахти колишньої хімічної військової частини – а там озерце виникло. Діти у ньому покупалися і облисіли...

     

    В’ячеслав Федченко, газета «Новинка»

    http://www.clipnews.info

    Категорія: Новини України | Переглядів: 1122 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net