Четвер, 28.03.2024, 18:02
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 16 » Прогноз погоди на 2009 рік від Володимира Лиса



    Прогноз погоди на 2009 рік від Володимира Лиса
    14:24
    Довгостроковий прогноз погоди на весь 2009 рік оприлюднив популярний волинський самодіяльний синоптик Володимир Лис.


    ЛЮТИЙ
    Після послаблення морозів наприкінці січня, яке крилом короткочасної відлиги може зачепити і лютий, знову прийде похолодання. Далі — зимова і прохолодно зимова погода, сніг, а під час кількох днів десь на межі першої і другої декад, можливо, й з дощем. Холодна погода очікується наприкінці другої і впродовж всієї третьої декади.

    БЕРЕЗЕНЬ
    Його початок, як засвідчило 28 грудня, має бути доволі холодним і морозним. А ось середина місяця зі снігопадами, можливо, хуртовиною, що потім завершиться снігом з дощем. Потепління — справді весняне — обіцяє прийти лише у третій декаді. Зауважимо, що одразу три березневі свята слугували в народі своєрідним прогностиком-передбачником. За Явдохою (14 березня) визначали, яким буде літо, на Сорок святих (22 березня) мали прилетіти з вирію перші птахи, а якийсь із них і покласти першу галузку під майбутнє гніздо. На Теплого Олексія (30 березня) вперше вилітали із вулика бджоли і це мало засвідчити про майбутню теплу весну.
       
    КВІТЕНЬ
    А вона надалі таки має бути справді теплою і про це засвідчить уже початок квітня. Теплою і сонячною має бути майже вся перша декада і навіть початок другої. Після похолодання з дощами в середині місяця має знову прийти потепління, що триватиме аж до кінця.
     
    ТРАВЕНЬ
    Цьогоріч хрущі над вишневим цвітом, де ще вони збереглися, загудять доволі рано. Але теплий початок травня має змінитися невеликим похолоданням і двома серіями дощів. Потепління аж до літньої погоди має зіпсувати дощово-прохолодний кінець місяця і весни.
     
    ЧЕРВЕНЬ
    Незважаючи на те, що перша декада першого ж літнього місяця має бути ще відносно прохолодною і з набурмосеним небом, літо уже не зупинити. У другій декаді червня, за прогнозом, має прийти стабільне сонце і щораз відчутніше тепло. Сонячна погода у червні з невеликою перервою очікується майже аж до останніх червневих днів, коли вона трохи зіпсується.

    ЛИПЕНЬ
    Наповнений сонцем буде місяць, який прийнято називати вершиною літа. Майже повністю перші дві декади, принаймні перші два тижні цього місяця повинні бути теплими і справді сонячними, навіть спекотними. А дощі впадуть на левади, луги і поля, за прогнозом, уже в другій половині другої декади (десь після 15 липня), до того ж доволі відчутні. Погода на деякий час погіршиться, після перерви знову пройде дощ, але знову ж таки випогодиться в другій половині третьої липневої декади. 

    СЕРПЕНЬ
    Після жару перших днів останнього літнього місяця день вкладе обличчя сонця в хмари і проллються дощі, швидше за все у другій серпневій п’ятиденці. Після сонячної перерви — хвиля дощу, а тоді тепло із Днем Незалежності включно. Та погода має зіпсуватися вже в останні п’ять днів серпня і літа в цілому. 

    ВЕРЕСЕНЬ
    У місяці, що таки вже започатковує осінь, для копання другого українського хліба — картоплі — обіцяють бути сприятливими перші два тижні — ціла золота половина місяця, за винятком хіба зо двох днів на його початку. Має зіпсуватися погода уже у другій половині, а доволі кепською, із дощами і похолоданням прогнозується майже вся третя десятиденка.

    ЖОВТЕНЬ
    Початок цього місяця має бути вслід за кінцівкою вересня також холодним, дощовим. На початку другої декади або наприкінці першої на якийсь час має випогодитися, а потім погода знову зіпсується. Третя жовтнева декада, за винятком, мабуть, початку, погідніша. На тиждень повернеться і золота осінь.

    ЛИСТОПАД
    Відносно теплими має бути й перший тиждень листопада і навіть на Дмитра (8 листопада). А ось після нього — холодні дощі. Ризикну сказати, що між снігом, який цього разу має випасти перед Михайлом (21 листопада), і груднем буде ще невелика осіння перерва. 

    ГРУДЕНЬ
    Цьогорічний грудень повинен бути наче перевернутим до минулорічного. Тобто перша його половина доволі прохолодна і морозна із поліпшенням погоди в середині останнього місяця року. А ось перед роком новим має прийти, хоч, можливо, й короткочасна відлига, яка повинна почати стирати перший килим зими.
     

    Категорія: Новини України | Переглядів: 5645 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net