Пятниця, 29.03.2024, 11:18
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 19 » Гроші в каналізацію? Ні, в чорнухинське «нікуди»



    Гроші в каналізацію? Ні, в чорнухинське «нікуди»
    06:53
    17 березня депутати обласної ради поїхали в Чорнухи, щоб подивитися як освоєні кошти, виділені на будівництво каналізаційних очисних споруд у селищі Чорнухи. Сніг уже зійшов, бур’яни ще не виросли, тому «новобудова» постала у всій красі. Під ґрунтом, що просів, депутати побачили залізобетонні конструкції, явно не першого разу вжитку, понівечені труби, цегляну кладку, з якої повідпадала цегла, інші будівельні дефекти. Щоправда, оточений «будівельний шедевр» добротним парканом.
    Будівництво цього важливого для життя територіальної громади екологічного об’єкту було розпочате ще у 2004 році. За безпосереднього сприяння обласної ради на його спорудження з державного та обласного бюджетів було виділено понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. Проте довгоочікуване для чорнушан введення в дію очисних споруд досі не відбулося. Минулого року пусконалагоджувальні роботи були зупинені через руйнування труб, що з’єднують блоки установки біологічної очистки стічних вод.
    Окрім цього, державна екологічна інспекція в області та обласна санітарно-епідеміологічна станція виявили ряд технічних відхилень від проекту. Зокрема, очищені стічні води відводяться не в донний потік річки Многа, а на її поверхню; не було проведено достатнє обвалування споруд, не заасфальтовано під’їздні шляхи.
    Тяганина з будівництвом очисних споруд рикошетом б’є не тільки по екології, а й по чи не єдиному в районі промисловому підприємству - Чорнухинській виробничій дільниці ЗАТ «Пирятинський сирзавод». На споруди попередньої очистки стічних вод, збудовані тут за рекомендацію постійної комісії обласної ради, підприємство витратило 600 тисяч гривень. Однак, через відсутність селищних очисних споруд, виробничі відходи дільниці сирзаводу щоденно продовжують вивозити на територію Харсіцької сільської ради.
    Як з’ясували в ході засідання депутати, акти на приймання будівельних робіт на очисних спорудах підписали замовник – селищна рада в особі селищного голови Олега Ковгана та представник управління капітального будівництва облдержадміністрації, яке на договірних умовах здійснювало технічний нагляд за цим будівництвом.
    - Я не фахівець-будівельник, - сказав у своє виправдання Олег Ковган, - тому в усьому покладався на спеціалістів управління капітального будівництва.
    Не зрозумілою для депутатів залишилася позиція райдержадміністрації, яка начебто й тримала під контролем будівництво, проте відповідальність за кінцевий результат з себе зняла.
    Не почули члени комісії пояснень представників підрядних будівельних організацій, які на засідання не з’явилися.
    У виступах заступника голови обласної ради Петра Ворони, голови постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Анатолія Шкарбана, депутатів Ігоря Сірика, Василя Перепелиці, Костянтина Боровика, Валентини Дашковської прозвучала негативна оцінка проведеної роботи. Депутати підтримали пропозицію голови комісії Анатолія Шкарбана звернутися до контрольно-ревізійного управління в області та обласної прокуратури з рекомендацією перевірити використання бюджетних коштів під час будівництва Чорнухинських очисних споруд, дати правову оцінку діям керівників, причетних до будівництва і запровадити більш жорсткий контроль за ефективним використанням бюджетних ресурсів, посиливши персональну відповідальність посадових осіб за неефективне освоєння бюджетних коштів.
    Питання про стан та введення в дію очисних споруд у Чорнухах, зазначив Анатолій Шкарбан, з порядку денного не знімається, воно перебуватиме на контролі постійних комісій обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, з питань промислової політики, інвестицій будівництва, транспорту та зв’язку.
    Категорія: Новини України | Переглядів: 619 | Додав: Шкарбан


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net