Четвер, 28.03.2024, 15:22
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 19 » Полтавці відновлюють зв’язки з Болгарією



    Полтавці відновлюють зв’язки з Болгарією
    11:21

    Нещодавно полтавська делегація у складі шести осіб відвідала Болгарію. Своїми враженнями від поїздки поділився делегат, депутат обласної ради Дмитро Хрістов. «Ми відвідали місто Велико-Тирново. Десь починаючи з 60-х років Полтава та Велико-Тирново були містами-побратимами. У нас у Полтаві був ресторан «Велико-Тирново» на перехресті вулиці Леніна і Пролетарської, у нас є вулиця Велико-Тирново. У самому Велико-Тирново є кінотеатр «Полтава» і вулиця Полтавська. Тобто зв’язки були дуже тісними. Мета нашого візиту – відновити стосунки», - розповідає Дмитро Хрістов.

    Хто зустрічав полтавську делегацію? - Ми зустрілися з головою міських зборів. Це схоже на секретаря міської ради. Наступного дня нас приймав мер міста Велико-Тирнова. Потім зустрічалися ми з губернатором області Велико-Тирнівської. Там в апараті адміністрації працює не більше 50 чоловік. Як такої обласної ради там немає, немає жодного депутата. Всі рішення приймають, якщо перенести на нашу систему, це міські, сільські, селищні ради.

    Чи відчувають жителі Болгарії на собі кризу?-У Болгарії все спокійно. Болгарія не відчуває кризи, яку відчуваємо ми на Україні. Курс національної валюти різниться у купівлі і продажі дуже не суттєво, на соту, або і на тисячну долю копійок. Крім того, мінімальна заробітна плата вдвічі перевищує нашу. Це десь 1 тис. 200 грн. Заробітна плата також удвічі, а той у два з половиною рази більша, ніж в Україні.

    Яка була мета поїздки? Які її результати? - У нас не було дипломатичної місії. Це така собі народна дипломатія. Ми хочемо відновити зв’язки, бо потенціал Болгарії і Велико-Тирнова дуже великий. Ми отримали пропозиції від мерії Велико-Тирнова, меморандум про наміри. Ми запросили представників влади – губернатора і мера Велико-Тирнова приїхати до нас на відзначення 300-річчя Полтавської битви. Можливо, тоді буде підписано спільну угоду між міським головою Полтави Андрієм Матковським та мером Велико-Тирнова. Є резерви у сфері культури, є прекрасні можливості працювати у сфері спортивній.

    Я сам відвідав національний Велико-Тирнівський університет імені святого Кирила і Мефодія. Зустрівся з двома проректорами та студентами, які навчаються з України.  Університет надав нам свої напрацювання стосовно співробітництва з нашим педагогічним університетом.

    Нас також запросили на вручення нагороди у міському університеті Велико-Тирнова. Це єдиний університет на всю Болгарію, який готує спеціалістів усіх видів збройних сил. Там вручали премію кращому студентові. Це, як правило , вже майже випускник, десь 4 курс. Премія складає 3 тисячі євро, тобто 30 тисяч гривень. Його прийшли привітати всі: і мер, і губернатор, і представницька влада, і митрополит.

    Що спільного у Полтави та Велико-Тирнова? - По-перше, спільне в історії самої України і, зокрема, Полтави. У них національним героєм Болгарії вважається хан Кубрат, який похований у селі Мала Перещепина (Новосанжарський район). У місцевій сільській школі є навіть музей. Тому спільного у нас дуже багато і болгари знають про це. Проте у Велико-Тирнові на 8 тисяч жителів - 130 готелів і ресторанів. У нас у Полтаві і 20 не нарахується. Вони, щоправда, невеличкі ті готелі, але дозволяють нормально відпочити.

    Хто був ініціатором поїздки та за який рахунок вона здійснювалася? - Ініціатором поїздки був я. Ми їздили за свій рахунок. Білет від Борисполя до Софії коштує туди і назад 3 тис. 600 грн. Щодо проживання і харчування там, то ці витрати на себе повністю взяла мерія Велико-Тирнова. Це передбачено їхнім кошторисом.

    До речі, у складі полтавської делегації до Болгарії також їздили: заступник міського голови Лариса Семеняга, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор Пожичевський,  заступник голови обласної ради Володимир Марченко,  голова Полтавської облорганізації ВО "Батьківщина" Вадим Петренко, начальник головного управління фінансів облдержадміністрації Володимир Шапошніченко.


    http://regionnews.poltava.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 647 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net