Пятниця, 19.04.2024, 12:07
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 23 » Замість боротьби із злочинністю – закулісні ігрища



    Замість боротьби із злочинністю – закулісні ігрища
    15:16
    На щотижневій нараді у виконуючого обов’язки голови Новосанжарської райдержадміністрації, яку вів Анатолій Мокляк, на порядок денний виносилось кілька питань. Говорячи про надзвичайні ситуації в районі, заступник голови районної ради Борис Федоренко вкотре повів мову про роботу Новосанжарського райвідділу міліції, піддавши її гострій критиці. Наголошував, що в період економічної кризи кількість правопорушень різко зростає. Ось лише останні події:

    Мешканка Супротивної Балки К. заявила в мiлiцiю на односельчанку за те, що  вона нанесла їй тiлеснi ушкодження. Нiчної пори у жителя Великого  Кобелячка Ш. з двору злодiї викрали електричний кабель. З райдержадмiнiстрацiї у райвiддiл надiйшло подання про зловживання  службовим становищем колишнiм головою РДА. Зареєстровано також  повiдомлення про те, що З. у своєму домогосподарсi зберiгає стартовий пiстолет. (Мiлiцейське зведення за 11 березня). Мешканець Дудкиного Гаю заявив, що в односельчанки М. невiдома особа  викрала грошi. З дачного будинку Ш. в селi Пологи невiдомi викрали газовi труби. Громадянин К. заявив, що П. вчинив сварку в домогосподарствi його бабусi. В дачному будинку Б. в Шпортьках зловмисники пошкодили два вiкна. В Нехворощi невiдомi особи скоїли хулiганськi дiї стосовно громадянки К. (Зведення за 12 березня). Жителька селища поскоржилась на громадянку К., буцiмто та погрожувала  фiзичною розправою. Надiйшла заява вiд В. – в нiчну пору його побив  громадянин Д. Iз Старих Санжар повiдомили про крадiжку в мiсцевому  поштовому вiддiленнi. Жителька Малої Перещепини сповiстила, що С. затiяв  сварку з односельчанкою. Надiйшла заява iз Зачепилiвки – про викрадення  парфумерних виробiв з домогосподарства К. В драбинiвському кафе «Берiзка»  у мiсцевої жительки викрали мобiльний телефон. У Миколаївцi невiдомi особи  пофарбували пам'ятник загиблим у роки вiйни односельцям. (Зведення за 13  березня).

    Проте новосанжарська міліція під керівництвом Валерія Джежелого не «надто сумлінно працює» над профілактикою їх недопущення, від цього недовіра громадян до людей у погонах. Вони не вірять, що можна шукати захист у правоохоронців. «Так ми ніякої кризи не подолаємо, - говорив Борис Васильович, наводячи ще й факти того, як міліцейський очільник замість посилення боротьби зі злочинністю вдається до політичних «розбірок», власного «піару» на сторінках кобеляцької та обласної преси, де намагається дати оцінку роботі районної ради та її керівникам – хто і якою мовою  повинен  розмовляти  і коли ходити на роботу. «Колишні керманичі району хочуть розхитати ситуацію, своїми діями лише провокують кризу і спонукають до цього інших чиновників. Треба займатись роботою, а не «ганятись за чорною кішкою в темній кімнаті». Її вистачить, аби хотілось працювати. І до всіх треба підходити об'єктивно, а не займатись політичними замовленнями та політичною спекуляцією. А ще інформувати про стан злочинності на кожній апаратиній нараді», - зазначив Борис Федоренко. До всього Борис Васильович згадав останні події навколо медичного закладу в Малій Перещепині.

    Цю позицію підтримав і селищний голова Андрій Река: «Я коли не звертаюсь до райвідділу з приводу побитих вуличних ліхтарів, постійно одержую типову відповідь: мовляв, справу закрито. Мені й не треба, щоб на когось відкривали кримінальну справу, але ж хуліганів треба шукати хоча б заради виховної, профілактичної роботи. Усі ж злочини через відчуття безкарності…».

    Проблему складних стосунків свого підприємства з місцевою міліцією підняв директор Новосанжарського лісгоспу Василь Красюк. «Коли б не звертались по випадках крадіжок, постійно нас же й роблять винними. Вважай, за руку спіймали крадіїв ялинок перед Новим роком – все «спустили на гальмах». Я надалі не до вас звертатимусь, а в обласне управління…».

    Присутні з цієї розмови винесли поки що такий висновок: захищатись від можливих шахраїв та крадіїв доведеться самотужки, проявляючи максимальну обачність. Бо на тих, хто за Законом покликаний нас захищати, надія мінімальна…

    Криза, в якій знаходиться зараз країна, вдарила по найболючіших питаннях для людей – продукти харчування, ліки… Так, за останній час почастішали крадіжки у продуктових магазинах (зокрема по Судівській сільській раді), пограбували Старосанжарське відділення поштового зв’язку, де решітки на вікнах були вирізані автогеном. В Нехворощі вже вдруге грабують місцеву аптеку. Цього разу нанесені збитки склали майже 30 тисяч гривень (минулого – 40 тисяч гривень). Зловмисники так і не впіймані. До речі, цього разу вони навіть обмотали зазубні спиляних решіток лейкопластиром, аби не пошкодити об них одяг. Тож не дуже поспішали, впевнені на безкарність.

    Жителі району сподіваються на відповідну реакцію керівництва правоохоронних органів області. Зокрема, щодо відповідності займаній посаді начальника Новосанжарського райвідділу УМВС у Полтавській області Валерія Джежелого. Йому в першу чергу, замість боротьби із злочинністю, до душі закулісні політичні ігрища...


    Автор: nod33333@mail.ru

    http://regionnews.poltava.ua

    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 712 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net