Четвер, 28.03.2024, 17:11
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 20 » Гральні автомати та їх правда



    Гральні автомати та їх правда
    10:54
      Набута проблема надмірного  розширення грального бізнесу докотилась вже й до Полтавського регіону. Залишилось мало людей, що не стикалися із залежністю від азартних ігор. Практично в кожного є такі родичі, друзі, знайомі, що залишають у залах чималу суму коштів. Гральні автомати зараз зустрічаються на кожному кроці: чи то у магазині, чи то в кафе, чи просто у «будці» на подвір’ї...
     
    Як збирають автомати та скільки це коштує? Яка історія розвитку гральних автоматів? Яка система налагодження видачі виграшів? Я частково розкрила таємниці цієї “кухні” та намагатимусь висвітлити їх нижче.
      Як нам стало відомо з неофіційних джерел, лише 3 фірми на Українському ринку, що виробляють гральні автомати та їх складові, користуються прихильністю полтавських «підприємців».
    Перша – це корпорація «ІгроСервіс». Її діяльність розпочалася ще у 1991 році в м. Сімферополь.  Однак корпорація займається тільки продажем повністю укомплектованих автоматів. Друга – компанія "EXTREMA - Україна", що сформувалась та працює у Вінниці. До спектру їх послуг входить  представлення продукції, починаючи від аксесуарів та закінчуючи платами і повністю зібраними автоматами. Третя компанія -  «MAXIMA», що розташована  у місті Харків, займається розробкою програмного забезпечення та безпосереднім веденням грального бізнесу.
    Провівши маленьке розслідування, я з’ясувала, що автомат можна купити у повному зборі (наприклад, у компанії «ІгроСервіс» автомат  ФХ-10 тип "Square top"  коштує 2250$) або зібрати у гаражі, як робить це більшість. Для збірки автомату потрібно мати монітор, кнопки, блок живлення, роз’єми, цілу купу дротів, програмне забезпечення та сам корпус із стеклами й наклейками. За саму збірку «підпільні спеціалісти» беруть 40-50$ за автомат.
      Ви ніколи не замислювались, скільки коштує гральний автомат? Збірка перших автоматів починалась із ДСП корпусів. Їх виробництво легко було організувати у будь-якому мебельному цеху та й коштував він 60-75$. Вартість замовлення дерев’яного корпусу, наприклад, ТИА-10, через фірму «EXTREMA» становила 350$. Зараз віддають перевагу корпусам зі сталі. Його 650 – 1750$ в залежності від фірми, моделі, його стану.
    У наш час жоден ігровий автомат не обійдеться без такої складової як монітор. На перших етапах у автомати з дерев’яними корпусами ставили звичайні LSD – монітори. Мінусом такого варіанта був надзвичайний об’єм та вага виробу. Більш практичним є використання сучасних TFT – моніторів. За рахунок їх появи на ринку автомати модернізувались та стали більш компактними (середня вартість 125$). Блок живлення можна купити звичайний, у будь-якому магазині комп’ютерної техніки за 30$. На спеціалізованих фірмах закуповуються кнопочки, роз’єми та плати. Вартість кнопок становить близько 2,5 $ за штуку. Тобто потрібно 6-8 кнопок загальною сумою 20$.

    збірка

    45 $

     корпус

    1200 $

    монітор

    125 $

    блок

    30 $

    кнопки

    20 $

    програмне забезпечення

    550 $

    всього

    1970 $

    Серце кожного автомата – це його процесорна плата. «Підпільні спеціалісти» революцію гральних автоматів розрізняють в три етапи. Прародичем усіх сучасних автоматів є плата «Joker» та «Jol», що містила тільки одну гру. Зараз ці автомати пережили свій час. Їх вже майже неможливо зустріти. Наступний етап розвитку технологій представив нашій увазі «Line Up». Але якщо раніше вона коштувала 400 $, то зараз ви зможете її знайти за 20-30$. На цих автоматах було вже по 1, 4 або 6 ігор. В основному це  різновиди покеру. Хоча принцип залишається базовий. Сучасні ж процесорні плати мають назву «Mega Jack» або «Pluto». Коштує така плата близько 350 – 750 $. Це автомати з високоякісним графічним зображенням, музикальним супроводом та широким вибором спектру ігор. На цих автоматах можна знайти як різновиди покеру та рулетки, так і розваги з грифом «тільки для дорослих». Але, як кажуть спеціалісти, це ще не кінець досягнень.
    Якщо підбити загальні підсумки, то гральний автомат вдома можна зібрати в середньому за 1970 $. 
    Після того, як автомат зібрали власник отримає 2 основних ключа. Перший ключ згодом віддається працівникам залу. Він виконує функцію касира. Тобто за рахунок оберту цього ключа можна як збільшувати, так і анулювати рахунок гравця. Інший ключ завжди знаходиться у власника. Він контролює усі налаштування системи. Крім того, машина реєструє, коли та у якій сумі робилися ставки, які були виграші та яка сума грошей повинна залишитися у адміністратора. Через це меню встановлюється також сума джек-поту. У системі обов’язково виставляються відсотки, що регулюють видачу автоматом виграшу. Власник у будь-якому разі залишається у плюсі. Це можуть бути від 4 до 10% від загальної суми, кинутої у автомат гравцями, що залишиться у власника. З не офіційних джерел стало відомо, що для Полтавської області ця ставка становить 4 % .
    Іншими словами, якщо автомат обіцяє 250 000 грн. джек-поту, то машина НІКОЛИ його не видасть, поки сума вкинутих в нього грошей не становитиме 250 000 +  4% = 260 000. У власників виручка становитиме 260 000 – 250 000= 10 000 грн.
    Відповідно до ЗУ «Про ліцензування», для гральних автоматів потрібно дві ліцензії: одна – від Міністерства фінансів, інша – від відповідної облдержадміністрації. Крім того, згідно до ЗУ «Про патентування» потрібно придбати по одному патенту на кожне гральне місце.
    Не є таємницею, що в ігровому залі ніколи немає 100% відповідно зареєстрованих автоматів. Наш менталітет підказав власникам вихід з даної ситуації. Вони розмножують ліцензію одного автомата та вішають її на решту. Тобто візуально ніхто й не здогадається, що цей автомат використовується нелегально. Якщо проаналізувати ситуацію від початку до кінця, можна зробити висновок про бездіяльність органів, що виконують перевірки. Згідно до Законодавства України, виявлені автомати без відповідних документів повинні бути повністю ліквідовані. При чинному виконанні цього закону кількість автоматів у Полтаві різко б скоротилася.  Хочу також зазначити, що всі податки та кошти, які не сплачуються власниками автоматів – це кошти, що могли б із бюджету направлятися на виплату пенсії, розвиток освіти, медицини, інші соціальні програми.
    Отже, перед тим, як іти до грального залу, добре подумайте, чи варто це робити, та хто потребує тих грошей більше - власники цього грального бізнесу чи ваша родина. А якщо ви маєте ці «вільні» кошти, то, може, краще приберегти їх в шкарпетці під подушкою, або ж віддати на благодійність?

      Аліса « Полтава Анти - Кримінальний Вибір»
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1115 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net