Пятниця, 26.04.2024, 03:22
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 21 » Близнюк наполягає виділити ще 5 млн. грн. на газифікацію області (9 фото, відео)



    Близнюк наполягає виділити ще 5 млн. грн. на газифікацію області (9 фото, відео)
    11:24
    Про це перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Іван Близнюк повідомив у середу під час інтернет- та прес-конференції. За його словами, на наступній сесії він наполягатиме на виділенні як мінімум 5 млн. гривень для продовження газифікації, зокрема, Семенівського і Гребінківського районів Полтавщини. Під час конференції у прес-центрі Полтавської облради Близнюк також розповів про розвиток спорту на Полтавщині, ремонт доріг, розчищення річок, створення Національного парку, виплату боргів по зарплатах та майбутній шлях у політиці. Нижче наводимо спілкування учасників конференції:

    У цьому році виповнюється 45 років полтавському мотоболу. Але замість святкування ми бачимо зруйнований мототрек, на території якого будується багатоповерхівка та знищену матеріально-технічну базу клубу. В Полтаві була одна з найкращих команд в Союзі і найкращий мототрек, збудований за кошти громади, тож скажіть чому зараз обласна рада нічого не робить для розвитку мотоболу в Полтаві? Зараз є люди, які прагнуть займатися цим видом спорту, є молодь і досвідчені ветерани, які можуть навчити не одне покоління спортсменів, але підтримки від влади так і не має.

    Відео-відповідь:




    Розкажіть, будь ласка, про заходи щодо святкування 100-ліття футболу на Полтавщині?

    - До 100-річчя футболу ми надрукуємо велику книгу «100-річчя українського футболу», де буде розписана вся вікова історія. До книги увійдуть люди, по 2-3 з кожного району області, які зробили найбільший внесок у розвиток футболу. У Полтаві на запасному полі нашого центрального стадіону облаштуємо великий штучний майданчик розміром 90х60 см. Загалом, 9 майданчиків зі штучним покриттям облаштуємо цьогоріч, незважаючи на нинішні проблеми бюджетом. Вже на найближчій сесії обласної ради будемо розглядати ці питання. До ювілею також відбудуться різні змагання, чемпіонати області серед районів, серед юнаків та ветеранів. Я впевнений, що полтавська «Ворскла» буде грати в одному з євро-кубків і думаю, саме до цього приурочити усю фінальну частину урочистих заходів. Також ми плануємо відкрити будинок футболу у Полтаві.

    Коли відкриють пам’ятник Мазепі і чи здали Ви кошти на нього?
    - Пам’ятник гетьману Івану Мазепі буде відкритий на Соборному майдані в Полтаві до 300-річчя україно-шведського союзу з нагоди відзначення Полтавської битви за спонсорські кошти. Гроші збираються народним коштом – ні гривні з обласного чи державного бюджету не виділяється.
    Я особисто ще не здавав кошти на пам’ятник, але планую.

    У проектах фінансування часто фігурує с. Велика Круча, а куди ще вкладаються кошти. Зокрема, скільки йде на розчищення річок?
    - АТ «Велика Круча» за останні 3 роки вклало 600 тис. грн. власних коштів на облаштування пляжів, тощо. В жаркі дні маємо до 2,5 тис. відпочивальників, ми там проводимо кубок області з пляжного футболу. Загалом, щороку в розвиток села АТ «Велика Круча» вкладає не менше 1 млн. грн. Наприклад, зараз будуємо спортзал для ігрових видів спорту, з тренажерним залом за власний кошт (введемо в експлуатацію наступного року). Було б несправедливо все це будувати лише за кошти АТ «Велика Круча». Цьогоріч на розчищення різних річок області (Псьол, Сула, Ворскла) загалом виділено 4 млн. гривень.
    На мій погляд, не важливо, де проживаю саме я. Хіба погано почистити річки? Але для цього треба виготовити проект, знайти кошти. Щоб підготувати запит правильно до екологічного фонду, треба займатися цим і наймати окремого менеджера. Тому голови наших сільрад не дуже радіють виділенню коштів, бо нерідко бояться, що їх будуть звинувачувати у корупції. Взагалі, зараз дуже важко знайти керівників, які б захотіли зв’язуватися з коштами обласного бюджету.

    Скажіть, будь ласка, що зроблено в питанні ліквідації незаконних будівель на заповідних островах (Новоорлицькі кучугури) та в Сулинському заказнику. Звичайно там побудувались не прості люди... Невже закон для таких "слуг народу" не діє? Питання здавалося А. Шкарбану - він відповів, що влада безсильна... Хотілося б почути й вашу думку.
    - Це - найбільша проблема, і я без всякого перебільшення скажу, що це здається лише мені одному потрібно: вести з ними боротьбу. Дійшло до того, що вони телефонують і через інших заступників голови ОДА кажуть: передайте Івану Федоровичу, - хай кращ він туди не лізе. Так  я хочу заявити публічно: скільки я буду працювати на цій посаді, стільки я буду цим займатися. Я впевнений, що ми скоро реалізуємо проект по створенню Нижньосульського Національного парку в межах Черкаської і Полтавської областей - це 32 тис. га. Я хотів би звернутися до тих, хто цьому перешкоджає. Шановні народні депутати, які є зараз, і які були в минулому! Повірте, не буде так, що заради одного гектара землі, лише заради вашої примхи не створять Національний парк на території  Глобинського, Семенівського і Оржицького районів області. Я навіть готовий із вами піти на компроміс, де ви завершуєте свої будівлі, просто виділити їх в господарську зону. Тому, боротьба ведеться, але я хочу зазначити, що навіть у правоохоронних органах є люди, зацікавлені  в тому, щоб там не створювати національний парк, зацікавлені також у владі в Києві і народні депутати.
    Саме тому це є великою проблемою, адже у нас в області немає жодної сільської ради, яка б погодила своїм рішенням створення Національного парку.  А все дуже просто: людей залякують кияни, які зараз там «відпочивають» і мають ділянки. Вони мають вплив на людей, лякають тим, що у разі створення парку, ви жодного кроку там не зробите, не зможете випасати худобу, не зможете ловити рибу, про полювання взагалі мова не йдеться. Тому мешканці налякані і категорично відмовляють у створенні Національного парку. Але ми будемо боротися за те, щоб його створити.

    Скажіть, будь ласка, як ідуть справи з підготовкою Чемпіонату Європи з мотоболу у Вишняках 2009 року? Чи правда, що будуть придбані мотоцикли для збірної?
    - Чемпіонат Європи по мотоболу незабаром відбудеться у нас. Вже на наступному тижні я буду виїжджати і проводити засідання оргкомітету з проведення чемпіонату… Ви знаєте, я думаю, що проблем жодних не буде. Мотоцикли купляємо для команди Нива-Вишняки. Це -  сучасні мотоцикли і підготовка йде по плану. Ми проведемо Чемпіонат на високому рівні!

    Коли в Нових Санжарах збудують футбольний майданчик із штучним покриттям?
    - Якщо сесія буде в кінці квітня - на початку травня, то я вам гарантую, що перші кошти під обласну програму по штучних майданчикам підуть саме до Нових Санжар. Ще в минулому році ми там збудували основу, тож вважаю, щоб там можна було б вже й завершити будівництво. Так, що у травні місяці, я впевнений, ви отримаєте штучне покриття і буде в Нових Санжарах ще один майданчик.

    Коли вже почнуть ремонтувати дороги у Полтаві? Чи вже розікрали чиновники дорожні кошти?
    - Треба було задати це питання владі Полтави. Але давайте я скажу за всю Полтавщину. Дійсно, у нас, мабуть, найжахливіші дороги вийшли після зими в Україні. Але ніде так як у Полтавській області вони зараз і не ремонтуються. Просто поїдьте в сторону Києва, в сторону Харкова, в сторону Гадяча, - там побачите по декілька бригад, які ремонтують дороги. Працює Облавтодор - служба автомобільних доріг. Навіть рейди, які повинні працювати на інших дорогах, то вони зараз працюють на державних дорогах регіону. А те, що відбувається в Полтаві, я не можу сказати, чи розікрали кошти, чи не розікрали.  Я думаю, що цього не відбулося. Просто дійсно дороги в такому стані і треба затратити великі кошти, щоб їх відремонтувати.

    Как дела с инвестициями? Курятник очередной построим или как?
    - Думаю, що ви задаєте запитання із іронією. Це питання заступнику голови ОДА Андрію Баранову, адже він зараз веде проекти інвестиційні. На мою думку, Кобеляцький район чекає на інвестиції. Якщо цей проект буде реалізовуватися, то обов’язково буде реалізовано і ще один проект: буде збудований такий же спортивний комплекс, як в селі Розсошенці під Полтавою. З таким же прекрасним майданчиком, футбольним полем 22 на 42 плюс тенісними кортами із трибунами для глядачів і з усіма допоміжними кімнатами. Комплекс зможе функціонувати цілодобовово і круглий рік тут можна займатися спортом. Тому, як на мене, я ЗА інвестиційний проект, адже частина коштів від нього піде на розвиток міста Кобеляки і всього Кобеляцького району. Я це вітаю.

    Іван Федорович! Ходять чутки по адміністрації, що Ви і Пожечевський на будівництві спортивних майданчиків відмиваєте великі гроші. Підтвердіть, будь ласка, або спростуйте дану інформацію. Спасибі!
    - Не знаю, хто ці чутки розпускає, можливо той, хто задає питання. Може Ви собі придумали. а я чую вперше і навіть нічого відповісти. Я такими речами не займаюся, і хотів би навести приклад. У 1985 році, коли мені було 26 років я очолив район у Пирятині, у 1987 - очолив найбільший радгосп району і 2,5 роки працюю тут. Я пропрацював все життя і мене знають як відомого бізнесмена, який багато речей робив вперше на Полтавщині і в Україні. Я вже розповідав про пивоварню з рестораном, перший готель на трасі «Київ- Харків», про придорожній сервіс і багато інших речей. Я непогано граю в футбол, і навряд чи хто зі мною позмагається, скільки я забивав голів, виходив на футбольне поле, в мене багато рекордів. Тому, знаєте, за 2,5 роки навчитися «брати відкати» у спорті, я навіть і не думав, що таке можливо...

    Скажіть будь ласка, що особисто зроблено Вами для впровадження альтернативних видів опалення у нашому регіоні?
    - Я хочу сказати, що маю пряме відношення до обласної програми з газифікації населених пунктів. І дуже щасливий тим, що ми в минулому і позаминулому році підвищили відсоток газифікації. Думаю, що можна альтернативне опалення розглядати, але ми спочатку повинні пройти повну газифікацію населених пунктів регіону. Я вже говорив ЗМІ про 17% газифікації Семенівського району і що тому за 25 останніх років населення цього району по деяких населених пунктах зменшилося в два рази. Тому, думаю, що спочатку треба провести газифікацію. До речі, хоча у нас відсоток газифікації збільшився, але відсоток споживання газу зменшився - люди почали економити. Я, звичайно, ЗА альтернативні види опалення, але особисто більше переймаюся і буду пропонувати як депутат обласної ради і як перший заступник голови ОДА, щоб у нас на сесії по розподілу вільних лишків були обов’язково виділені як мінімум 5 млн. гривень на продовження газифікації, зокрема, в Семенівському і в Гребінківському районах.

    Як Вам запропонований керівництвом політичний курс партії "Наша Україна". Скажіть відверто - Ви його підтримуєте?
    - Зараз всі забігали, давайте будемо створювати громадську організацію, давайте, можливо, Яценюка підтримувати, давайте думати… А мені не треба зараз про щось думати, як і раніше я буду підтримувати Віктора Андрійовича Ющенка, бо я не бачу йому зараз як Президенту альтернативи. Якщо Ющенко скаже, що прийшов час підтримувати Яценюка, будемо його підтримувати. Давайте згадаємо вибори 2006 року, коли ми уявляли, Янукович прем’єр-міністр краще чи Тимошенко.. І ми всі, і я в тому числі, казав - звичайно, Юля. Нещодавно на відзначенні 200-річчя Гоголя я був у Миргороді і чув виступ Президента, його розповідь про Миколу Гоголя, і як душевно він це говорить. І я уявив собі, а як про це буде говорити Віктор Федорович Янукович? Мені дуже важко уявити, хоча б його і підготували...щоб він говорив у Батурині, щоб говорив Янукович біля пам’ятника Калнишевського? Скажіть, будь-ласка, хто б інший міг так би говорити,  як каже це  Віктор Андрійович? Тому такий я є: ціную роки виборів-2004, коли я був довіреною особою Ющенка, коли округ, на якому я працював, показав найвищий результат. Це були кращі дні, місяці мого життя. Шкода що, мабуть, це вже не повториться і що це все - історія. У деяких наших депутатів, зокрема і в нашій фракції, такий настрій, що давайте створювати якусь нову фракцію, мовляв, Президент уже не має такого впливу. Я їм сказав, будь-ласка, якщо ви хочете, сворюйте, але за межами «Нашої України».
     Ми зібрали раду, переговорили, ніяких рухів зараз не відбувається. Я не знаю як інші, а ми щасливі, що деякі з «Нашої України» пішли, а залишилися саме ті люди, які дійсно у 2004 році боролися за нову Україну і за Президента Ющенка, а не за прізвище в списку…

    Скільки збудовано спортивних майданчиків для міні-футболу з штучним покриттям у області та що для цього необхідно місцевій громаді щоб його побудувати Ваш вплив інвестор чи бажання?
    - Побудовано 33 чи 34 майданчики, ви знаєте, це - немало. Якби мене запитали просто от як людину, спортсмена, як футболіста, я сказав би, - кращого подарунку особливо на селі, для молоді, взагалі для громади [немає]. Відремонтувати дорогу, але прийде осінь і вона знову буде розбита, і знову буде запитання - хтось украв гроші.. Ви знаєте, майданчик в селі, в районному центрі, це ж зранку до пізньої ночі гра у футбол.
    Я є ініціатором цієї 3-річної обласної програми  по створенню майданчиків, я хочу щоб ми замість 3 років майданчики, які ще в районних центрах не побудовані, збудували за цей рік. А що треба від місцевої громади, якщо торік треба було приблизно 80 тисяч гривень, то зараз – 150 тис., щоб підготовити основу. Потім ми з обласного бюджету виділяємо кошти на майданчик, його стелять і можна грати. Але з державного бюджету в цьому році не виділено жодної гривні
    на облаштування майданчиків.

    Какая сейчас задолженность по зарплатам? Как областная власть влияет на улучшение дел на заводе ГРЛ, "Полтавском тепловозоремонтном заводе", а особенно Лохвицком спиртзаводе?
    - Ми не стоїмо осторонь цих всіх питань на такі непопулярні теми. Ми зараз дуже гарно працюємо із прокуратурою, яка моментально реагує на всі виклики. І повірте мені, що в першу чергу, заборгованість по зарплаті відшкодовується працівникам, які її не отримали. Але тут не тільки треба говорити про те, що як виплачується заробітна плата, бо завжди коли буде стояти підприємство, то перспективи, що вона буде погашена повністю - ніякої. Я наведу приклад, що ми зараз ведемо дуже серйозні перемовини із міністерством транспорту, в питанні повернення заборгованості, зокрема, Тепловозоремонтному заводу. Це заборгованість, коли була реалізована продукція, і «Укрзалізниця» винна їм кошти. Особисто цим займається наш голова ОДА Валерій Михайлович Асадчев і вже із Львівської залізниці кошти поступають. Звичайно, критична ситуація склалася по Лохвицькому спирткомбінату. Ще тут додалися проблеми: з’явилися якісь нові господарі. Ми навіть не знаємо звідки - листи з усіх сторін, нам уже навіть пишуть з Євросоюзу, що це їхня установка зі знезводнення спирту (при виготовленні біоетанолу), вже декілька власників за неї сперечаються. Зараз ми розглядаємо цю проблему...

    Розкажіть, будь ласка,  про завод "Знамено", його передавали потужному інвестору, і чим це все скінчилося?
    - Достеменно я зараз інформацією не володію, але мені приємно, що Ви цікавитеся цим питанням. Можу сказати, що заборгованість по зарплаті і взагалі борги до бюджету збільшуються по заводу «Знамено», тобто проблема є і вона не вирішена.

    Предприятия столкнулись с невозможностью погашения ранее взятых (под заставу - имущество заводов) кредитов. Плюс банки подняли им кредитную ставку! Доходит до рейдерского захвата: Мегабанк "наехал" на Кременчугский автосборочный завод, укрсоц - на теплоозоремонтный завод? Как можно разрешить данную проблему, чтобы заводы и банки разошлись мирно?
    - В першу чергу мабуть, треба йти домовлятися із банками. Я з вами згоден, бо ми говоримо про пролонгацію кредитів, а виходить  - перекредитування.  Пролонгація, це коли ти взяв кредит під ставку наприклад 18%, а тобі повинні пролонгувати під 17%. Але коли ти платиш вже 22-24%, то це ніяка не пролонгація. Є проблема у банків, бо у них немає зараз кредитних ресурсів, вони зараз не можуть надавати кредити і тому це треба з ними вирішувати. Бо вони знаходяться у такій самій ситуації, як і підприємства. Коли говорять, що у нас банківська система оживає, то тоді треба йти на другий день отримувати кредит, а коли йдеш і кажеш їм, - ви оживаєте, стає зрозуміло що нічого подібного зараз немає. Ми спочатку крикнули, що банки скоро не будуть віддавати кошти і всі познімали депозити, забрали ресурси у цих банків, а потім щось хочемо…  Самі ж позабирали і це правильно, бо бачили, що можливо ці всі кошти не будуть повернені. Я вважаю, що зараз це питання не буде вирішено, але якщо це треба вирішувати, то це-  рівень банку із тим підприємством, яке бере кредити і яке в нього обслуговується.

    Іване Федоровичу, які ваші плани щодо подальшої політичної діяльності? Кого підтримуватиме на виборах Президента?
    - Не бачу зараз людини, яка зараз була би альтернативою Віктору Андрійовичу Ющенку, як президента України. І тому, буду його підтримувати.  І це не той відсоток його підтримки, про який зараз усі говорять - 3-4% з песимізмом. У нас проблема не в Президентові, і навіть не в Уряді. У нас нині проблема у Верховній Раді. Можливо, це комусь подобається, комусь ні, але Бог створив землю, а ми - Верховну раду. Казав Віктор Андрійович, що давайте проведемо вибори, тільки сказав, зразу ж включається кожен і думає, який я буду у списку,  чи я попаду у раду, а чи буду я мати вплив  і для чого мені все треба. Давайте проведемо вибори Президента, а вибори до парламенту у 2010 чи у 2011 році .
    Чому не прийнятий закон про депутатську недоторканість? тому що всі, в тому числі і нашоукраїнці, тільки говорять в питанні зняття депутатської недоторканності. Але всі за те, щоб депутатська недоторканість збереглася. Якщо говорити про вибори, якщо вони будуть до Верховної ради, то я звичайно буду підтримувати «Нашу Україну», який це  буде формат, я сказати поки що не можу. Якщо вибори будуть до обласної ради, я думаю, що якщо вони будуть за відкритими списками, то в нашій фракції, повірте, є дуже потужні люди, яких знають добре в Полтавській області, і повірте, що ми маємо гарний потенціал і напрацювання. Приблизно створимо групу «За Полтавщину!», чи під якимось іншим лозунгом, але обов’язково ми переможемо. Якщо вибори будуть на мажоритарній основі, то я думаю, що я стану в п’ятий раз депутатом обласної ради.


    http://regionnews.poltava.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 710 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net