Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 0 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Вчені Великої Британії з'ясували, яка їжа знижує апетит, і розкрили механізм цього процесу.
Виявляється,
продукти з низьким глікемічним індексом (ГІ) підвищують вироблення
гормонів, які пригнічують апетит і посилають сигнал насичення організму.
Глікемічний
індекс є розподілом вуглеводів щодо їх впливу на рівень цукру в крові.
Список продуктів з високим ГІ включає білий хліб, багато круп,
солодощі. До продуктів з низьким ГІ належать фрукти, овочі (більшість),
а також молочні продукти.
Результати
дослідження показали, що учасники, які споживали продукти з низьким ГІ
на сніданок, мали рівні GLP-1 в плазмі крові на 20% вище, а показник
інсуліну на 38% нижче в порівнянні з тими, які вживали їжу з високим
ГІ. Лондонським фахівцям вперше вдалося проілюструвати вплив їжі з
низьким ГІ на виробництво GLP-1 і насичення організму.