Вівторок, 19.03.2024, 11:15
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 10
    Гостей: 10
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5509
    Форум: 555/31809
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Травень » 11 » КВУ розпочинає всеукраїнську просвітницьку акцію "Національні праймеріз-2009". Модельне голосування за відкритими списками"



    КВУ розпочинає всеукраїнську просвітницьку акцію "Національні праймеріз-2009". Модельне голосування за відкритими списками"
    10:46
    29 квітня 2009 року в Києві відбулася прес-конференція керівництва Комітету виборців України на тему "Національні праймеріз-2009". Модельне голосування за відкритими списками". У прес-конференції взяли участь Голова Правління КВУ Олександр Черненко та заступник Голови Правління КВУ Віталій Тесленко. Вони презентували новий проект КВУ. Метою проекту є просвітницька кампанія по роз‘ясненню особливостей виборчої системи за відкритими регіональними списками та популяризація запровадження "відкритих списків" серед виборців. На прес-конференції Олександр Черненко зазначив наступне:

    "Сьогодні в Україні розгорнулася дискусія з приводу доцільності проведення виборів народних депутатів з використанням відкритих списків. Ця ініціатива має значну кількість противників. Дуже часто доводиться чути, що українці не готові до зміни виборчої системи і не зможуть розібратися в особливостях голосування за відкритими списками. КВУ вважає, що політики вже не вперше пояснюють своє небажання будь-яких реформ неготовністю громадян до цих реформ. Тому проект КВУ покликаний роз‘яснити виборцям, що таке "відкриті списки" і яким чином вони можуть вплинути на якість депутатського корпусу".

    Учасники прес-конференції повідомили, що під час реалізації проекту буде взята за основу виборча система, запропонована в законопроекті №3366 "Про вибори народних депутатів України" за авторством Владислава Каськіва, Андрія Шевченка, Юрія Мірошниченка, Євгена Суслова. Однак "праймеріз" матимуть незначні відмінності від запропонованих в законопроекті процедур, оскільки метою акції є не підтримка будь-якого з законопроектів, а популяризація самої ідеї "відкритих списків". Реалізація проекту передбачатиме кілька етапів:

    -    формування регіональних  "списків кандидатів" від політичних сил в кожному з 27 регіонів України. КВУ звернеться до місцевих осередків найбільш рейтингових політичних сил з проханням запропонувати свої кандидатури. Якщо політична сила проігнорує звернення, то обласні відділення КВУ самостійно сформують такі списки на підставі експертних оцінок. До списків увійдуть: діючі народні депутати від політичних сил, "закріплені" за певним регіоном; голови обласних осередків партій; партійні міські голови, голови місцевих адміністрацій, депутати місцевих рад і просто авторитетні в регіоні люди, що пов‘язані з політичними силами.
    -     "голосування" в мережі Інтернет. Буде створений спеціальний веб-ресурс, де кожен бажаючий користувач зможе знайти свій регіон для "голосування" та обрати одного з кандидатів в цьому регіоні. З метою уникнення штучних "накруток" допускається обмежена кількість "голосувань" з однієї IP-адреси. На сайті також міститиметься інформація, що роз‘яснюватиме виборцям особливості виборчої системи за відкритими списками.
    -    створення "модельної" дільниці та голосування на ній. В місті Києві буде відтворена модель справжньої дільниці з "членами комісій" і "виборцями", які повністю виконають процедуру голосування та підрахунку голосів за новою виборчою системою. Голосування на "модельній" дільниці покликане дати розуміння складності нової процедури для виборців і членів комісій, визначити необхідний для голосування і підрахунку голосів час та окреслити коло проблем, які можуть виникнути.
    -    "вуличні голосування" в 10 регіонах України. В кожній з 10 областей працюватиме кілька пунктів, де громадяни зможуть "проголосувати" за будь-якого з кандидатів, включених до регіонального списку політичної сили. Пункти для голосування будуть розташовані в місцях скупчення громадян в обласному центрі та в інших містах, селищах і селах регіону. На кожному з пунктів будуть скриньки, кілька примірників регіональних списків кандидатів, інформаційні буклети та бюлетені для "голосування". Організація "вуличного голосування" покликана залучити до проекту якнайширші кола громадян України.
    -    Оприлюднення результатів проекту "Національні праймеріз-2009". На спеціальній прес-конференції КВУ оприлюднить підсумки проекту, переможців "праймеріз" та дасть свої рекомендації щодо вдосконалення виборчої системи.

    В керівництві КВУ запевнили, що всі події пов‘язані з проведенням "праймеріз" будуть відбуватися відкрито, з залученням якнайбільшої кількості центральних та регіональних ЗМІ і всіх зацікавлених осіб.

    Категорія: Новини України | Переглядів: 792 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Порекомендуйте укр... >>
  • FIFA 09 >>
  • Ігри, в які ви зар... >>
  • Вибор аватару >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net