Четвер, 28.03.2024, 17:49
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Червень » 9 » Післядипломну освіту диференціюють щодо рівня кваліфікації слухачів



    Післядипломну освіту диференціюють щодо рівня кваліфікації слухачів
    11:12

    В Полтавському інституті післядипломної освіти педагогічних працівників імені М.Остроградського відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту та туризму (провів її голова Іван Гальченко). Спочатку на засіданні з розгляду питання про стан та основні напрямки роботи Полтавського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників ім. М.В. Остроградського, який відноситься до об’єктів спільної власності територіальних громад області.

    Інститут спеціалізується на підвищенні кваліфікації педагогічних кадрів області, узагальнює та впроваджує інноваційні педагогічні технології, поширює серед вчителів регіону передовий педагогічний досвід, займається науково-дослідною діяльністю, видає фахові журнали та літературу педагогічно-методичного спрямування, організовує науково-практичні конференції, семінари, олімпіади, конкурси, - доповів ректор Володимир Зелюк. – В закладі працює 7 докторів наук, 16 – кандидатів наук, 68 методистів. З метою економії бюджетних коштів на місцях інститут перейшов на шестиденний робочий тиждень, вивчається питання впровадження дистанційної форми післядипломної педагогічної освіти.

    Обговорюючи питання, голова комісії Іван Гальченко порушив проблему одержання в інституті другої педагогічної спеціальності на основі раніше здобутої. Зокрема, йшлося про підготовку вчителів інформатики, іноземної мови, дефектологів, яких не вистачає в сільських школах. Також голова депутатської комісії порадив розробити механізм оцінювання результатів післядипломної освіти кожного з слухачів. Виставлені за післядипломну освіту оцінки, - вважає Іван Гальченко, мають впливати на рішення атестаційної комісії за місцем роботи вчителя.
    Про необхідність морального виховання майбутніх та нинішніх педагогів, узгодження напрямків роботи між обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників та Полтавським педагогічним університетом говорила депутат Надія Мякушко.
    Слушні пропозиції по вдосконаленню навчального процесу освітян вніс заступник голови обласної ради Петро Ворона. На його думку, до викладацької роботи в інституті потрібно залучити висококваліфікованих вчителів, що посилить практичний аспект післядипломної освіти. При формуванні матеріалів фахових журналів, - підкреслив Петро Ворона, - перевагу треба віддавати практичним методичним розробкам та рекомендаціям.
    Учасники зібрання – освітяни - запропонували диференціювати педагогічну післядипломну освіту в залежності від рівня кваліфікації слухачів, передбачити кошти в обласному бюджеті для видання підручника з історії Полтавщини, відвідувати під час навчання уроки вчителів-новаторів у районах області.
    Далі депутати заслухали інформацію начальника головного управління освіти облдержадміністрації Володимира Мирошниченка про ситуацію в Потоківській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті Кременчуцького району, викликану аварійним станом будівель закладу та загрозою життю і здоров’ю вихованців. Критичність ситуації полягає в тому, що з огляду на висновки науково-технічного звіту Полтавського територіального відділення Академії будівництва та припис районної санітарно-епідеміологічної станції, експлуатувати обидва корпуси школи-інтернату надалі неможливо без проведення капітального ремонту, на який потрібні і час, і чималі фінансові ресурси. Тому потрібно або призупинити роботу закладу, або його закрити та провести необхідні ремонтні роботи. В перспективі на базі цієї школи-інтернату, в якій сьогодні налічується 56 вихованців, можна створити освітянський заклад іншого типу. З влаштуванням вихованців проблем немає – їх радо зустрінуть у Кобеляцькій, Градизькій, Кременчуцькій, Андріївській школах-інтернатах. Проте 9 із батьків категорично відмовилися від пропозиції перевести своїх дітей до цих закладів. Педагогічний колектив Потоківської школи-інтернату сьогодні попереджений про можливе закриття закладу, вивчене питання працевлаштування кожного з педагогів не пенсійного віку.
    Якщо заклад до початку нового навчального року не буде закритий, зазначив Володимир Мирошниченко, він все-одно не зможе функціонувати через відсутність щорічних дозвільних документів та достатнього фінансування.
    Наразі депутати взяли дану інформацію до відома та доручили головному управлінню освіти облдержадміністрації підготувати відповідний проект сесійного рішення.
    У контексті питання про хід виконання обласної Програми розвитку туризму на 2002-2010 роки заступник голови обласної ради Петро Ворона, депутат Оксана Черкас внесли пропозицію створити консультаційно-методичний цент з туризму за рахунок перерозподілу виділених коштів по галузі, голова комісії Іван Гальченко – збільшити фінансування комунальної установи «Рекреаційницй центр «Криворудський», депутати Надія Мякушко та Олег Пустовгар – поновити діяльність комісії з атестації екскурсоводів області, посилити контроль за якістю їхньої роботи.
    Депутатська комісія підтримала звернення головного управління освіти і науки облдержадміністрації щодо перейменування та внесення змін до статутів шкіл-інтернатів, погодила внесення на розгляд чергової сесії обласної ради питання про відзначення 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову.  
      У роботі комісії взяли участь заступник голови обласної ради Петро Ворона, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Надія Мякушко, депутати обласної ради Юрій Шляховий, Олег Пустовгар, керівники управлінь і відділів облдержадміністрації, ректор Полтавського державного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка Микола Степаненко, начальники міських і районних відділів освіти, завідувачі міськими та районними методичними кабінетами.


    oblrada.pl.ua



    Категорія: Новини України | Переглядів: 639 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net