Пятниця, 26.04.2024, 18:12
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Червень » 15 » На Житомирщині затримано 121 бракон’єра



    На Житомирщині затримано 121 бракон’єра
    10:01
    Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в відділу по зв’язкам з громадськістю УМВС України в Житомирській області, 121 порушник затриманий працівниками міліції упродовж квітня-травня за бракон’єрство на річках та водоймах Житомирщини

    Профілактичні заходи під умовною назвою «Нерест» тривають на території області. Працівники міліції спільними робочими групами з представниками державних рибоохоронних органів уже провели 240 рейдів для попередження та виявлення випадків порушення правил рибальства на річках та водоймищах області, під час яких зафіксовано 160 подібних фактів.

    Загалом у 121 порушника вилучено 170 знарядь незаконного вилову риби, у тому числі 154 рибальські сітки. Ще 33 знаряддя незаконного вилову риби вилучили працівники міліції з продажу під час перевірки ринків, магазинів та місць стихійної торгівлі.

    У Житомирському районі наприкінці травня дільничні інспектори на річці Гуйва, поблизу с. Пряжева, затримали непрацюючих 33-річного жителя обласного центру та 29-річного жителя с. Млинища, які займались незаконним виловом риби. У чоловіків було вилучено 4 км риболовних сіток, 8,5 кг риби та гумовий човен.

    Працівники ветеринарної міліції під час проведення перевірок дотримання правил реалізації продукції тваринного та рослинного походження на ринках області також вилучають незаконно виловлену рибу. У травні на «Житньому ринку» обласного центру у трьох жителів Житомирського району упродовж лише двох днів було вилучено майже 100 кг риби, що не мала ні документів про її походження, ні, тим більше, висновків державної ветеринарно-санітарної лабораторії про її якість.

      Як пояснили продавці потенційно небезпечного товару, риба була виловлена у річці Тетереві, однак, кількість продукції свідчить, що зовсім не вудкою.

    На сьогодні чинним законодавством України, - коментує ситуацію заступник начальника Управління громадської безпеки УМВС Юрій Дем'яненко, - подібні дії кваліфікуються як порушення правил використання об'єктів тваринного світу та караються накладенням штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

      Грубі порушення (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову…) автоматично збільшують суму покарання - від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

    Однак, окрім адміністративної відповідальності існує ще кримінальна. У Народицькому районі, на річці Уж, близько 3 години ранку 20 травня, міліціонери затримали жителя Овруцького району, який займався рибальством за допомогою електровудки. Наразі відносно чоловіка порушено кримінальну справу за ч.2 ст.249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

      Тож, шановні, нагадуємо, що упродовж квітня-червня під час нересту риби забороняється перебування на річках, озерах та інших водоймищах маломірних суден промислового та кустарного виробництва, а також користування ними на вказаних водних об'єктах. Використання допоміжних засобів риболовлі, як то сітки, гарпуни, і вже тим більше електрострум, вибухові або отруйні речовини мають самі негативні наслідки для навколишнього середовища загалом та водоймищ, зокрема.

    RuporZT
    Категорія: Новини України | Переглядів: 552 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net