Четвер, 25.04.2024, 02:14
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Червень » 20 » Грошей не дадуть, а природу знищать



    Грошей не дадуть, а природу знищать
    14:38
    Зараз однією з найобговорюваніших тем в районі є можливе спорудження величезного птахокомплексу. Про це говорять депутати у сесійних залах, чиновники у своїх кабінетах, люди на вулицях чи у своїх оселях. Думки громади розділилися. Одні – категорично «за», інші – не менш категорично «проти». Противники і прихильники побудови птахокомплексу навіть кілька опитувань громадської думки провели, списки тих, хто «за» і «проти» складають. І одні, й другі кажуть, що люди підтримують саме їх думку. Хто бреше, а хто говорить правду – перевірити важко. У всякому випадку в пресі з’явились результати лише одного опитування, того, що районна рада проводила. Там все зрозуміло – 70 відсотків опитаних проти будівництва. І це при тому, що опитування було проведене до появи критичних статей. Адже донедавна птахокомплекс лише хвалили, зовсім не згадуючи про екологічну небезпеку, яку він несе.
    Не буду приховувати, я належу до противників появи в районі птахокомлексу. Нічого крім екологічної катастрофи та втрати тисячі робочих місць він району не дасть. Хоча ні – дасть. Кілька мільйонів євро – кільком «обраним» людям. Ні для кого зараз не секрет, що для впровадження  в життя будь–якого великого бізнесового проекту, особливо, якщо він є небезпечним для довкілля, виділяються так звані «гроші для супроводу». Простіше – гроші, які йдуть на хабарі. Так от, у «високих» полтавських кабінетах суми давно названі: 5 мільйонів євро – для полтавських і 3 мільйони – для кобеляцьких. Згодьтесь, що отримавши такі шалені суми можна жити де завгодно – і в США, і в Швейцарії. Там приймуть, бо гроші ж не пахнуть. Це нам, тим хто залишиться, доведеться вдихати пахощі курячого посліду, пити привозну воду та «милуватись» мертвими річками.
    Я, як депутат, знаю трішки більше аніж інші земляки. Не набагато, але більше. І від того, що знаю, стаю все більшим противником птахокомплексу. От, скажімо, багато хто прочитав статтю голови райради про те, що влада проводить з депутатами роз’яснювальну роботу. Тільки він не говорить, як проводиться та робота. Мої колеги скаржаться на те, що їм погрожують, їх залякують. І не лише «начальство з району», а й обласне. Чи це неправда, що Олександра Копильця, Зінаїду Норку, Миколу Сердюка та інших «обробляли» в Полтаві? Чи їм не казали про можливі перевірки контролюючих органів? Все це було.
    Виникає питання: «Чому так «нагинають» кобелячан?» Якщо комплекс є таким «щастям», то чому інвестори не розвернуться й не підуть в інший район, де черга із бажаючих прийняти птахокомплекс замість «дурних» кобелячан? Немає тієї черги. І не буде. Тому що оті 22 мільйони бройлерів (це якщо вірити офіційним даним) за рік–два, вибачте за вираз, «засеруть» Кобеляччину, отруять і водойми, і повітря.
    Нам щось говорять про робочі місця. Кажуть: «Буде тисяча, ні, півтори тисячі». При цьому ніхто не говорить, скільки операторів потрібно, щоб обслуговувати 10, 20, 50 тисяч бройлерів. Не знають чи не хочуть казати? А я знаю, що в рекламному проспекті «Бєлгранкорм» (це інвестор) написано, що 1 оператор обслуговує 2 тисячі свиней. Це свиней!
    Далі скажу більше. Ті ж «бєлгранкормівці» кажуть, що їм в районі потрібно 20–25 тисяч  гектарів землі. Це що під «курники»? Ні, це для того, щоб орати і сіяти. Крім чистої води і повітря, вони заберуть у нас ще й землю. В результаті розоряться тисячі фермерів, втратять роботу люди, які в них працювали.
    От нам «начальство» розповідає про наповнення бюджету. Так нехай воно скаже правду – куди і скільки податків сплачують МКЗ, цукровий завод, «Зоря».  Між тим, районний бюджет можна поповнити і власними силами. Для цього владі потрібно умовляти, прохати, якщо треба – примушувати підприємців платити зарплату не в конвертах, а легально. Потрібно добиватись, щоб всі платили за оренду землі. Так, це тяжка повсякденна робота. Але за це голова райради і голова РДА зарплату отримують.
    І найголовніше. Від побудови птахокомплексу залежить майбутнє району. Його невдовзі знову вирішуватимуть депутати. Так от, нехай вони ще раз зустрінуться з людьми, послухають їх думку, а потім приймають рішення. Я ж скажу колегам лише одне? «Шановні, грошима з вами не поділяться в жодному разі. А ось жити нам тут доведеться».


    Депутат районної ради Микола Гергенкоп
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 733 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net